Wat te doen in Buenos Aires tijdens een taalcursus Spaans

02 Aug
499
Views
0 Comments
Lees in het:
What to do in Buenos Aires while learning Spanish

Tuesday August 02, 2022 - Posted by admin

Buenos Aires – de prachtige hoofdstad van Argentinië – is een zeer interessante en intrigerende stad. Heb je Buenos Aires gekozen als bestemming voor een cursus Spaans in Argentinië? U zult er geen spijt van krijgen! Je zult hier niet alleen heel veel Spaans leren, inclusief detypische Argentijnse straattaal – je zult je nooit vervelen, geen enkele middag. Er is zoveel te zien en te doen in deze prachtige metropool!!! Schrijf je snel in en bereid je vat met met ons artikel Wat te doen in Buenos Aires tijdens een taalcursus Spaans?

Wat te doen in Buenos Aires tijdens een taalcursus Spaans

5 leuke activiteiten

Hou je van groen?

De Bosques de Palermo zijn een groene zone van 25ha gelegen in de wijk Palermo, midden in de stad! Het gebied staat bekend om zijn bosjes, meren en rozentuinen. Elke dag eigenen de Argentijnen zich de plaats toe, te voet of met de fiets. U kunt ook een ritje maken in een roeiboot op een van de drie kunstmatige meren. In dit deel van Buenos Aires zijn er de vredige Japanse tuin, de mooie rozentuin met zijn Andalusische patio, de vermakelijke dierentuinen en de ontspannende botanische tuinen! De Bosques de Palermo zijn een stedelijke oase, en het is perfect om te ontsnappen aan de drukte en de drukke straten van de stad!

Het Spaanse taalinstitut ligt niet al te ver van de prachtige Bosques de Palermo dus je zult zeker een bezoekje brengen aan dit prachtige park tijdens je taalcursus Spaans in Buenos Aires.

Bosques de Palermo Buenos Aires

Mag je niet missen: El Caminito

El Caminito is waarschijnlijk de bekendste straat van Buenos Aires, samen met Plaza de Mayo! Het heeft al in de jaren twintig Juan de Dios Filiberto geïnspireerd, die een tango componeerde genaamd Caminito. Toen, in de jaren vijftig het straattheater opkwam, en in de jaren zeventig kreeg de bevolking met haar artistieke kant toestemming om de kunst op straat te tonen, werden de huizen veelkleurig.

Deze 100 meter lange straat werd een symbool en de voetgangersstraat wordt nu beschouwd als een openluchtmuseum! U kunt genieten van zangers en dansers van de tango, het werk van de ambachtslieden verwerven, verven, keramiek en de voorstellingen van prominente figuren uit de Argentijnse geschiedenis als Carlos Gardel en Maradona bewonderen. Deze plek is absoluut uniek en onvervangbaar! El Caminito ligt in de populaire wijk La Boca, de wijk waar de immigranten uit Italie aankwamen en veelal bleven wonen.

Een snufje geschiedenis: Plaza de Mayo

De Plaza de Mayo is het hart van Buenos Aires! De naam is een eerbetoon aan 25 mei 1810, de oprichting van de eerste Argentijnse onafhankelijke regering. Belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Argentinië hebben daar plaatsgevonden: de demonstratie van de Moeders van de Plaza de Mayo en de manifestatie voor de Democratie in de jaren ’80.

Tegenwoordig is Plaza de Mayo nog steeds een ontmoetingsplaats voor verschillende manifestaties. Het is ook het startpunt om enkele van de meest gevierde bezienswaardigheden, La Casa Rosada of The Cabildo, te bezoeken!

Voor de nieuwsgierigen: Recoleta cemetery

Meer dan 4800 graven op 55 000 vierkante meter! Gebouwd door Bernardino Rivadavia en geopend in 1822, herbergt de begraafplaats la Recoleta de overblijfselen van beroemde mensen en invloedrijke families van Buenos Aires, zoals Alvear of Sarmiento! Zeventig van die graven zijn geclassificeerd als historische en culturele monumenten. Je betreedt de begraafplaats via een prachtig portaal, van waaruit je verschillende impasses kunt zien. De plaats ziet eruit als een klein dorp dat luxe en plechtigheid combineert. De beroemdste die hier begraven is, is waarschijnlijk Eva Peron! Deze plek is uniek, de sfeer ook; het is zeker een bezoek waard tijdens je taalcursus Spaans in Buenos Aires.

Recoleta Buenos Aires

Prachtige architectuur: Teatro Colon

Het Teatro Colon, ingehuldigd in 1908, na ruim 20 jaar werk, is een van de mooiste gebouwen in Buenos Aires en een van de mooiste theaters ter wereld! In 1914 is het zelfs de derde opera na de Garnier Opera in Parijs en de opera in Wenen. Het heeft de meest prestigieuze artiesten verwelkomd zoals Maria Callas, Caruso, Igor Stravinsky en vele anderen! De concertzaal heeft bijna 4000 zitplaatsen, verdeeld over zes verdiepingen, en de akoestiek is van perfectie afgesloten! Alles roept luxe en grootsheid op, de stoelen in rood fluweel, de lodges met eigen badkamer, de kandelaar… Na een langdurige restaurantie van 2007 – 2009, is het nu al weer jaren open. Breng zeker een bezoekje!

Meer info over een taalcursus Spaans in Buenos Aires?

Contact us

Of meld je direct aan

Comments... no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*