Waarom Spaans leren in Colombia

20 Jan
204
Views
0 Comments
Lees in het:
Study Spanish in Colombia

Thursday January 20, 2022 - Posted by admin

Colombia is een geweldig land om te reizen en een taalcursus Spaans te doen! Al in 2016 noemde Lonely Planet Colombia in de top tien beste bestemmingen voor een verre reis. Het toerisme was toegenomen van een half miljoen in 2003 tot 1,3 miljoen in 2007. Later, in 2013, maakten 3.747.945 toeristen hun weg om de geweldige plekken van Colombia te zien. Redenen om naar Colombia te reizen (om Spaans te leren) zijn de dynamische cultuur, de vriendelijke mensen en de overweldigende natuur. Colombia’s diversiteit aan fauna en biodiversiteit is uniek, adembenemend en verbluffend.

Colombia ligt in de noordwestelijke hoek van Zuid-Amerika. Het is het enige land in Zuid-Amerika dat toegang heeft tot zowel de Pacifische als de Atlantische kust.

Colombia heeft door de geschiedenis heen een aantal tragische momenten gekend. Een gewelddadig, ingewikkeld verleden met de FARC-guerrilla’s en de constante gevechten tussen conservatieven en liberalen, heeft ervoor gezorgd dat Colombia tot in het begin van de jaren 2000 voortdurend voor vrede vecht. Onlangs, van de jaren 2012 tot 2016, heeft voormalig president Juan Manuel Santos dit gewelddadige systeem uitgedaagd met een vredesproces om een stabielere, veiligere samenleving te laten groeien.

 

Wat is er te doen in Colombia?

De Lost City Trek

Voor de avontuurlijke geest is er een wandeling van 4 tot 5 dagen naar de Lost City. In de Sierra Mountains omvat deze tocht het verkennen van ruïnes uit 850 na Christus. Backpackers wandelen ongeveer 14 km (45.931 voet) per dag, slapen in de jungle en stijgen en dalen steile hellingen af. Wandelaars kunnen in hun eigen tempo wandelen, maar om van deze trektocht te genieten, is het belangrijk dat je wel een beetje in goede conditie bent.
Hoewel de trektocht het hele jaar door geopend is, is de beste tijd het droge seizoen, dat van december tot maart loopt. Met minder regen is de Buritaca-rivier gemakkelijker over te steken. Onthoud dat het in deze tijd ook hoogseizoen is: het zal een populairdere tijd zijn voor toeristen.
Tours Lost City Trek vertrekken dagelijks vanuit Santa Marta. (de Lost City-trektocht is geen trektocht die je zelfstandig kunnen doen).

Trekking Lost City Adventure Colombia

Bezoek een tropisch eiland!

Een eilandtrip maken is een uitstekende keuze als je in Colombia bent. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen: Playa Blanca, Rosario-archipel, San Bernardo-archipel, Isla Grande, Isla Múcura en Isla Tintipan.

Leer Salsa Dansen in Colombia

Hou je van dansen? De Colombiaanse stad Cali de salsa hoofdstad van de wereld! Er zijn veel dansclubs in heel Colombia om te bezoeken. Je hoort een mix van afro-Caribische ritmes, salsa en cumbia. Clubs spelen ook Amerikaanse pop en rock. De smaak van muziek hangt af van de regio van Colombia die je kiest.

Colombiaanse waxtree

Valle de Cocoro is een andere hotspot die je niet mag missen in Colombia. Deze trektocht, gelegen in Salento, staat vol met de nationale Colombiaanse boom, de waxtree. Deze palmen zijn meer dan 60 meter hoog en bevatten was die wordt gebruikt om kaarsen te maken.

Island Hopping San Andres Colombia

Waar kun je het beste Spaans leren in Colombia?

Study Spanish Bogota

Bogotá is divers en multicultureel, je zult het geweldig vinden. De Colombiaanse hoofdstad ligt in de hooglanden en biedt onderdak aan meer dan 50 musea Bezoek het Goudmuseum en de locatie van het mysterieuze El Dorado.. Een geweldige stad om Spaans te leren in Colombia.

Spaanse Bogotá

Cursus Spaans in Cartagena

Als je houdt van de Caribische sfeer van Noord-Colombia, dan is deze school iets voor jou! Buitenschoolse activiteiten omvatten het bezoeken van de geweldige stranden, duiken en meer! Je vindt deze school in de trending wijk Getsemaní.

Spaanse in Cartagena

Cursus Spaans in Medellin

De school in Medellin legt de nadruk op leren buiten het klaslokaal. Hun oprichters hadden ruime ervaring in internationaal leren. Met name Spaanse literatuur, e-commerce en universiteitsbestuur zijn allemaal aandachtspunten op deze school. Activiteiten omvatten bezoeken aan musea, concerten, stranden, nationale parken, rondleidingen, restaurants en sportevenementen.

Spaanse in Medellin

Spanish in Cartagena Handcraft

Tip!
Wil je je Spaanse spreekvaardigheden wat extra oefenen? In Bogota is elke dinsdag in de nachtclub La Villa “Gringo Tuesday Conversation Club”. Daar worden van 17.00 tot 21.00 uur degenen die Spaans leren uitgenodigd om te komen oefenen. Alle niveaus zijn welkom.

Lees meer:

Spanish in Colombia between beaches, jungles and bustling towns

Wat mee te nemen naar Colombia

Het weer in Colombia hangt af van de stad die je kiest om te reizen of Spaans te leren. Bogota kan bijvoorbeeld een jas nodig zijn, terwijl Cartagena meestal heet en vochtig is en goede regenkleding geschikt is.

Als je gaat hiken, is het verstandig om een wandelbroek, een dagrugzak, trekkingstokken, hoofdlamp, vuilniszak en zwemkleding mee te nemen.

Slippers zijn een goed item om in te pakken als je van plan bent om naar de kust te gaan. Ze zijn ook handig bij het douchen. Luchtige blouses, t-shirts en shorts zijn ook allemaal geschikt voor aan de kust.

Petten, zonnebrandcrème en zonnebrillen zijn ook belangrijk – de zon is sterk en Colombia ligt dicht bij de evenaar.

Vergeet natuurlijk je paspoort niet, en zorg ook voor een kopie van je paspoort en een bewijs van je gele koorts vaccinatie. Deze moet je tien dagen voor je reis naar Colombia gehad hebben. Update januari 2022: vergeet je bewijs voor je coronatie vaccinatie niet en check goed of een pcr verplicht is op het moment van jouw reis.
 

Veilig reizen in Colombia

Zoals hierboven vermeld, heeft Colombia een geschiedenis van veel geweld. Al meer dan 52 jaar spoken guerrillagroepen in het land. Hoewel er een vredesakkoord is tussen de guerrillagroepen van de FARC en de regering, zijn er enkele kleine groepen die nog steeds weigeren te demobiliseren. Het reizen De regering van de Verenigde Staten adviseert om extra voorzichtig te zijn bij het reizen naar Colombia en om deze gebieden te vermijden: Arauca, Cauca (behalve Popayan), Chocó (behalve Nuquí), Nariño en Norte de Santander (behalve Cucuta).

Cable Car Medellin Colombia

Wees je in Colombia bewust van je omgeving. Blijf op de hoogte van de actualiteit in het land en pas je plannen daarop aan. Laat je mooie technologie niet flitsen zodat iedereen het kan zien. Houd waardevolle spullen verborgen. Neem geen geld uit de geldautomaat in verlaten straten of ‘s nachts. Drugstoerisme is gebruikelijk, dus vermijd alle drugs om problemen met politie of set-ups te voorkomen.
Ondanks deze gewelddadige geschiedenis is Colombia in opkomst en begint een nieuw tijdperk. De misdaad staat op een laagterecord, de economie bloeit en stabiele politiek is gunstig. Wees extra voorzichtig, vertrouw op je instinct, blijf in groepen en je zult een succesvolle tijd hebben.
 

Taalcursus Spaans in Colombia

Colombia is een fascinerende plek vanwege zijn complexe geschiedenis, natuurlijke schoonheid en levendige cultuur. Daarom is het een geweldige bestemming om Spaans te leren in Colombia! Dankzij de gevarieerde geografie van Colombia zijn er prachtige bergen, supermooie stranden en indrukwekkende jungle. De Colombiaanse cultuur komt echt tot leven in de muziek, terwijl salsa en Caribische drumbeats zich tot in de uithoeken van het land vullen. Maar er is meer! Voor Lonely Planet-schrijver Kevin Raub begint en eindigt de belangrijkste reden om Colombia te bezoeken “met de [Colombiaanse] mensen, die ervoor zorgen dat je vertrekt met een andere indruk dan waarmee je bent geland.”

Advies nodig over de plannen voor je rondreis/ taalcursus of gapyear in Colombia?

Neem gerust contact op,we helpen je graag met je plannen om Spaans te leren in Colombia.

Comments... no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*