Spaans leren Latijns-Amerika: alles wat je wilt weten

21 Sep
171
Views
0 Comments
Lees in het:
Learn Spanish in Latin America the ins and outs

Wednesday September 21, 2022 - Posted by admin

Spaans leren in Latijns-Amerika is een goede match, omdat in bijna alle landen van Zuid- en Midden-Amerika Spaans wordt gesproken! Hoewel Spanje een prachtige en aantrekkelijke bestemming voor een taalcursus Spaans, is Latijns-Amerika over het algemeen wat avontuurlijk en – zeker niet onbelangrijk – aanmerkelijk goedkoper om Spaans te leren. Naast prachtige stranden, vind je in Zuid-Amerika tropische oerwouden, avontuur, trendy steden, veel cultuur en geschiedenis, en vriendelijke mensen, met wie de veel Spaans kunt spreken om je Spaans te oefenen.
Spanish and Adventure Latin America

Beste land om Spaans te leren?

Lees meer over onze favoriete bestemmingen om Spaans leren in Zuid-Amerika.

In veel grote steden van Latijns-Amerika kun je een Spaanse taalcursus volgen. Denk aan Buenos Aires, Lima, Santiago, Medellín, of Quito.

Learn Spanish in Latin America Je kunt ook kiezen voor een middelgrote stad; ook dit zijn vaak populaire bestemmingen voor een taalcursus Spaans, zoals b.v. Cartagena, Sucre en Cusco. In al deze steden zijn veel leuke activiteiten te doen, de ene stad is nog mooier dan de andere.

Natuurlijk kun je ook meerdere bestemmingen combineren terwijl je door Latijns-Amerika. Zo kun je b.v eerst naar Buenos Aires reizen, en vanuit daar omhoog reizen – al dan niet via Santiago in Chile – naar Lima of Cusco, en vanuit daar via Quito naar Medellin of Cartagena.

Spanish and Surfing in Montanita Ecuador Daarnaast zijn er ook kleinere dorpen, meestal op idylische locatie: wat dacht je van een taalcursus Spaans aan het strand, in b.v. Montañita (Ecuador), Bocas (Panama), Puerto Viejo (Costa Rica), of in het hart van de Heilige Vallei van de Incas? Of het Peruaanse regenwoud?

Lees meer: waarom Spaans leren in Latijns-Amerika

Taalcursus Spaans: groep of privéles?

De beste manier om echt Spaans te leren in Zuid-Amerika is door een taalcursus Spaans te doen. Door het land reizen en wat met de locals praten is toch echt niet hetzelfde; en meestal spreek je uiteindelijk met name Engels met de medereizigers. Wel is het vaak mogelijk je Spaanse skils te verbeteren tijdens het rondreizen (desnoods zonder lessen), als je al een aardige basis hebt. Maar om als je een beginners Spaans bent, is een taalcursus echt het beste om je Spaans te kicstarteen, al dan niet in cobinatie met DuoLingo. Spanish in Montanita Ecuador Taalcursussen Spaans in Latijns-Amerika worden op alle niveau’s gegeven. Je kunt van een week tot een paar weken mee doen om wat ‘survival Spanish’ voor reizigers op te doen, maar je kunt ook een half gevorderde cursus of een cursus Spaans voor gevorden doen voor wat langere tijd. Alle studenten doen een plaatingstest om het niveau te bepalen, je zit dus altijd in een groep met studenten op jouw niveau.

Alle scholen in Latijns-Amerika bieden groepslessen Spaans en privé lessen. Het voordeel van groepslessen is de gezelligheid, en de dynamiek tussen de verschillende studenten. Je leert ook vaak van de andere studenten én je leert eenvoudig veel nieuwe mensen kennen. Learn Spanish in Panama Een andere optie zijn privé lessen. Individuale Spaanse lessen zijn relatief goedkoop in Latijns-Amerika en en alle aandacht van de docent is natuurlijk voor jou alleen; sommige studenten hebben daardoor het gevoel dat ze sneller Spaans leren omdat de leraar je persoonlijk kan begeleiden.

Er bestaan zelfs ‘rondreizende taalcursussen’, ook wel travelling classrooms genoemd. Dit zijn taalcurusssen Spaans waarbij niet op één plek Spaanse lessen krijgt, maar Spaans leert terwijl je met een groepje en een docent langs verschillende plaatsen reist en toffe tours doet. Populaire bestemmingen voor deze travelling classrooms zijn Costa Rica & Panama, Ecuador en Peru.

Hoelang duurt het voordat je Spaans leert?

Hoe lang je de taalcursus wilt doen, hangt helemaal van je zelf af, alles kan. Afhankelijk van je beschikbare tijd, je budget, en hoe serieus je bent met het Spaans, kun je kiezen of je je 1 week of 20 weken wilt inschrijven (of langer). De gemiddelde student neemt tussen de 2 – 6 weken les (maar korter kan zeker ook), en sommigen blijven enkele maanden om écht goed Spaans te leren. Een week is kort (maar kan wel); in twee weken kun je toch best wat aardige basisvaardigheden opdoen, en goed idee krijgen van de uitspraak, zindsopbouw, eenvoduige zinnen en basic Spaans vocabulair, wat heel goed van pas zal komen tijdens je reizen door Latijns-Amerika. Spanish Latin America ourdoor Classroom

Onderdak tijdens je taalcursus Spaans

De meeste scholen bieden meerdere opties voor je onderdak tijdens je taalcursus Spaans: je kunt bijvoorbeeld bij een gastgezin verblijven, in een (gedeeld) appartement, of in een student residence (met of zonder maaltijden). Het aanbod verschilt per school dus dat kun je pas goed uitzoeken als je weet wáár je de taalcursus Spaans gaat doet.

Een verblijf bij een gastgezin is een hele leuke mogelijheid om echt in het land te ‘wonen en leven’ en contact te hebben met de locale bevolking. Het eten in Latijns Amerika is over het algemeen erg lekker, en je zult natuurlijk een hoop Spaans spreken. Accommodation during your Spanish Course In een studentenhuisvesting of appartment heb je vaak wat meer contact met de medestudenten, ook super gezellig natuurlijk. Soms is het ontbijt inbegrepen, maar soms moet je zelf voor alle maaltijden zorgen. Dat is meestal geen probleem, omdat uit eten gaan in Zuid-Amerika niet zo duur is als in Nederland, en je vaak lekker en goedkoop kunt eten. En anders is boodschappen doen op een lokale markt en zo af en toe wat koken met je medebewoners ook geen straf.

Hoeveel kost een cursus Spaans?

De prijs van een taalcursus Spaans in Zuid-Amerika – en dan met name ook van het onderdak – varrieert per land. Bolivia, Guatemala en Peru staan bekend als de goedkopere opties, terwijl Chile, Argentine, en sommige scholen van Costa Rica en Mexico (niet alle) tot de wat duurdere opties behoren. Daartussen liggen dan de prijzen van Ecuador, Colombia, en Panama, om er een paar te noemen. Learn Spanish Homestay Ecuador Je kunt het beste een prijsopgave vragen. Vaak is er korting als je langere tijd studeert; sommige scholen bieden die korting al vanaf twee weken, andere vanaf vier. Soms zijn er tijdelijke kortingsakties, en bij sommige scholen hoef je tijdens bepaalde maanden geen inschrijfgeld te betalen.

Waar wordt het beste Spaans gesproken?

Het Spaans van Zuid-Amerika klinkt wat anders dan het Spaans van Spanje. Vergelijk het met de verschilende varianten van het Engels zijn; Amerikaanse Engels, Brittish, Canadaees Engels, Australiaans Engels etc De verschillen zitten vooral in de uitspraak en in bepaald vocabualair, en uitdrukkingen. Maar maak je geen zorgen, met Zuid-Amerikaans ga je het 100% redden in Spanje, en in andere landen dan waar je gestudeerd hebt. Even een paar dagen wennen aan de uitspraak, dat is vaak alles. Spanish Language Course Guatemala Antigua Lees tip: Leer Zuid-amerikaanse slang of straattaal

In sommige landen wordt er wat sneller of ‘moeilijker’ besproken. Argentinie en Uruguay staan bekend om hun “eigen typische uitspraak’, en in Chile worden bijvoorbeeld de ‘essen’ nogal ingeslikt. Sommige Midden-Amerikaanse landen hebben zo hun eigen’melodie’ en intonatie… maar het verschilt allemaal niet zo veel dus je kunt jezelf altijd verstaanbaar maken.

De landen waar het duidelijkste Spaans word t gesproken zijn eigenlijk vooral Peru en Colombia.

Activiteiten

Alle Spaanse scholen bieden een sociaal en actitiveiten programma aan met (bijna) dagelijkse (culturele) activiteiten en uitstapjes, gratis of tegen kost prijs. Denk aan salsa dansen, kookles, uitstapjes, bezoekjes aan ‘places of interest’, wijn proeven, lokale lekkernijen proberen, spelletjes, of andere sportieve activiteiten. Over het algemeen is er in de buurt van elke talenscholen van alles te doen en kun je tijdens het weekend leuke tours doen en trips maken. Travelling Classroom in Costa Rica Panama Bij het maken van je keuze waar je Spaans gaat studeren, kun je natuurlijk al rekening houden met wat je leuk vindt om te doen en waar je graag naar toe wilt!

Hou je van surfen of diven? Kies dan een Spaanse school in de buurt van het strand.

Hou je van adventure, hiken, mountain biken etc.? De omgeving van somige talenscholen leent zich daar wat beter voor dan andere dus kies de beste outdoor location om Spaans te leren!

Taalcursus Spaans Antigua Hou je van Inca Ruines, of heb je altijd al vnaar Machu Picchu gewild? Dan moet je natuurijk in Cusco zijn! En als je dol met op de levendige en kleurrijke Festivals van Latijns America dan moet je dit artikel eens bekijken.

 

Wil je overleg over de beste bestemming voor een taalcursus Spaans in Latijns-Amerika?

Neem gerust contact met ons op via de web of Whatsapp.

 

Comments... no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*