Spaans leren in Cuba: de beste redenen

06 Sep
396
Views
0 Comments
Lees in het:
Reasons to Study Spanish in Cuba

Tuesday September 06, 2022 - Posted by admin

Cuba: hier komt het leven echt tot leven. Turbulente geschiedenis, ouderwetse auto’s, levendige muziek zijn allemaal aspecten die Cuba, Cuba maken. Er zijn eindeloze plaatsen om te zien en dingen te doen in Cuba en je kunt niet fout gaan door je koffers te pakken en naar Cuba te gaan.

De beste plaatsen om te zien in Cuba

De Cubaanse hoofdstad Havana, gesticht in 1515, heet oorspronkelijk San Cristóbal de la Habana. Havana is een plek die toeristen niet mogen missen – en het is ook een geweldige bestemming voor een Spaanse school. De stad heeft veel complexe geschiedenis, levendige kleuren en levendige dans. Het wordt gekenmerkt door ouderwetse auto’s en levendige, vriendelijke mensen.

Tips om te doen in Havana

 • Malecón is een historische, populaire plek in Havana. Mensen gaan genieten van een drankje en praten over de avonturen van de dag. De perfecte tijd om te gaan is bij zonsondergang. De plaats verandert in een levendig sociaal tafereel en kleuren overspoelen de lucht als de zon ondergaat.
 • Bezoek El Floridita, de bar waar Ernest Hemingway graag de dagen doorbracht. De daiquiri is spectaculair en de sfeer houdt alles stijlvol!
 • Een wandeling door oud Havana, of Havana Vieja, is een fantastische ervaring. Het hoofdgebouw is daar gevestigd, evenals tal van nieuwe restaurants, monumenten en hotels.
 • Hotel Ambos Mundos is een prima uitje voor een avondje of om te overnachten. Ze hebben kunstexposities. Ze hebben jazzspelers of een artiest die piano speelt. Het hotel beschikt over een daktuin en een restaurant Plaza de Armas.

Reasons to Study Spanish in Cuba

Santiago de Cuba

De op een na grootste stad van Cuba, Santiago de Cuba, heeft ook veel interessante bezienswaardigheden. Je kunt een bus nemen of vliegen vanuit Havana. De bus doet er ongeveer 16 uur over en je kunt met Viazul gaan. Santiago is een geweldige plek om Spaans te studeren, en de stad heeft een echt Caribisch klimaat en geest.

Tips om te doen in Santiago de Cuba

 • Als je eenmaal in Santiago bent, zou het Parque Céspedes bovenaan je lijst moeten staan om te bezoeken. Het heeft tal van musea en levendige muziek.
 • U kunt ook een dagtocht maken naar La Gran Piedra. Daar kun je op tochten langs koffieplantages. Er zijn ook wandelingen met een adembenemend uitzicht op de Caribische Zee.
 • Als je fantaseert over kristalhelder water en wit zand, is Playa Coco een andere geweldige plek om te bezoeken. Het is gelegen in Jardines de Rey, in de Sabana-Camaguey-archipel. Het heeft prachtige hotels op loopafstand van het strand of direct aan het strand.

Taalcursussen Spaans in Cuba

Spaans studeren in Cuba is een geweldige keuze. Hier zijn enkele aanbevolen plaatsen om Spaans te studeren. Wist je dat je de verschillende locaties ook kunt combineren? Alle steden bieden de mogelijkheid om Spaans te studeren en te combineren met duiken, tropische stranden, muziek- en danslessen en meer!

Havana

De Cubaanse hoofdstad Havana staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vol met prachtige openbare pleinen, koloniale gebouwen, geplaveide wandelstraten, bars en restaurants. Havana is een geweldige stad waar verschillende culturen en rassen zich vermengen.

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba, gelegen aan de oostkant van het eiland, heeft een unieke identiteit, gevormd door een rijke mix van culturen en Afro-Caribisch erfgoed. Santiago de Cuba, ook wel de culturele hoofdstad van Cuba genoemd, heeft een passie voor muziek en het is de geboorteplaats van de zoon en de bolero.

Reasons to Study Spanish in Cuba

Trinidad

Trinidad is de best bewaarde koloniale stad van Cuba met een geweldige sfeer; het is een Unesco-werelderfgoed sinds 1988. ‘s Avonds wordt Trinidad heel feestelijk, met bars vol livemuziek!

Veiligheid in Cuba

Cuba is relatief veilig. Het is echter belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en op de hoogte te zijn.

 • Creditcards en debetkaarten worden nergens in Cuba geaccepteerd, dus reizigers hebben veel contant geld bij zich om aankopen te doen. Wees slim over hoeveel contant geld u bij u heeft voor uw dagelijkse activiteiten. Het is niet verstandig om al je geld mee te nemen. Probeer alleen het geld mee te nemen dat je voor die dag nodig hebt. De rest bewaar je op een veilige plek.
 • De misdaad in Cuba is niet hoog. De meest voorkomende misdrijven zijn zakkenrollerij en diefstal. Draag je portemonnee niet in je achterzak waar dieven hem gemakkelijk kunnen besluipen zonder uw medeweten. Draag uw koffers te allen tijde voor je en wees gewaarschuwd. Zakkenrollen gebeurt op elk moment van de dag met afgeleide toeristen.
 • Als de lokale bevolking je een dienst aanbiedt, verwachten ze betaling. Accepteer het niet, tenzij je het item wilt dat ze je in de hand hebben gegeven. Als ze tips of begeleiding geven, verwachten ze ook een betaling. Leuke activiteiten zoals zingen of een foto van jou maken – deze zullen allemaal lachende gezichten hebben die niet weggaan totdat je ze iets betaalt.

Sommige gebieden in Cuba zijn gevaarlijker dan andere. Grotere steden zoals Havana hebben een grotere kans op criminaliteit. Er zijn ook sloppenwijken die voor toeristen verboden zouden moeten zijn. Deze omvatten: Centro Habana, Marianao en Guanabacoa. Ga alleen naar deze gebieden als je een local kent en je vertrouwt.

Reasons to Study Spanish in Cuba

Vervoer in Cuba

De wegen in Cuba zijn niet in de beste staat. Wees voorzichtig tijdens het rijden. Gebrek aan regelmatig onderhoud, kuilen en slechte verlichting maken het moeilijker om te rijden. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn motorongevallen de belangrijkste doodsoorzaak in Cuba.

Geld in Cuba

Creditcards en betaalpassen werken hier niet. Neem geld op voordat u uw thuisland verlaat, zodat u het geld kunt omzetten in CUC’s. (Cubaanse convertibele peso’s). We raden u aan ze in te wisselen bij de officiële wisselkantoren genaamd CADECA. Houd er rekening mee dat er een toeslag van 10% wordt toegevoegd nadat de conversie is voltooid. Houd er rekening mee dat het verboden is om Cubaanse valuta het land uit te exporteren, dus u moet uw CUC’s terug in uw eigen valuta inwisselen voordat u het land verlaat.

Wat mee te nemen naar Cuba

 • Het belangrijkste om mee te nemen naar Cuba is contant geld (zie hierboven).
 • Bewijs van zorgverzekering. De Cubaanse regering vereist dat alle toeristen een verzekering hebben wanneer ze het land binnenkomen; daar zijn ze streng in. Vergeet daarom niet om de juiste documenten mee te nemen die bewijzen dat u verzekerd bent.
 • Cuba is over het algemeen warm, dus neem geschikte kleding mee voor dit klimaat. T-shirts, korte broeken, overgooiers zijn allemaal geschikt voor het weer. Verwaarloos echter niet een jas en een lange broek voor af en toe koude afleveringen. Een zonnehoed om jezelf tegen de zon te beschermen is ook een goed idee.
 • Neem voldoende zonnebrandmiddelen mee om huidbeschadiging op lange termijn en om ongemakken op korte termijn te voorkomen. (Je hele reis door de zon verbranden zal niet leuk zijn!)
 • Een gefilterde waterfles wordt aanbevolen om mee te nemen naar Cuba. Gefilterd water is niet zo toegankelijk als wat toeristen gewend zijn, en waterverontreiniging komt veel voor.
 • Een zaklamp is ook een goed idee, aangezien er af en toe een stroomstoring is in Cuba. Sommige hotels hebben in deze gevallen generatoren; het is echter het beste om voorbereid te zijn.

Spaans leren in Cuba

Er is een grote verscheidenheid aan mogelijkheden in Cuba, en het is een geweldige locatie voor een Spaanse taalcursus. Zorg ervoor dat je over de nodige documenten beschikt en wees voorbereid op het weer, de veiligheid en andere verschillen. Het lijdt geen twijfel dat je een geweldige tijd zult hebben in Cuba om Spaans te leren! En of het nu gaat om Spaans studeren of het verkennen van de beroemde steden, of een combinatie van beide, Cuba zal je gegarandeerd iets unieks laten zien.

Wil je advies over waar je Spaans kunt studeren of over een taalcursus Spaans in Cuba?

Neem gerust contact met ons op!

Comments... no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*