Leer Spaans in de hoogste hoofdstad ter wereld

08 Sep
190
Views
0 Comments
Lees in het:
Don’t Miss Out on the Highest Capital in the World

Friday September 08, 2023 - Posted by admin

Leer Spaans in Bolivia, in de hoogste hoofdstad ter wereld! Boek een ticket en ontdek deze enigszins ondergewaardeerde maar fascinerende stad in Bolivia! La Paz heeft voor elk wat wils!

La Paz is een geweldige bestemming voor Spaanse lessen in Bolivia! De stad ligt in de Vallei van de Andes, ongeveer 5 uur van de Peruaanse grens (14 uur met de bus van Cusco). La Paz is het bestuurlijke en financiële centrum van Bolivia; er wonen 2,3 miljoen inwoners in de omliggende gebieden (La Paz, El Alto en Viacha). Op zoek naar een geweldige plek om Spaans te leren in Bolivia? Boek een taalcursus in La Paz en reis daarna door naar Sucre of naar Cusco.

La Paz is gevuld met drukke, kleurrijke straten en vele parken met een prachtig uitzicht over de stad. Gelegen op meer dan 3.650 meter hoogte is dit echt een stad in de wolken en je kunt er een beetje buiten adem van raken, vooral tijdens de eerste dagen. Doe het rustig aan, blijf goed gehydrateerd en drink veel water (of cocathee). Als je trektochten op grote hoogte plant in Bolivia, doe dit dan ná je Spaanse lessen in La Paz; de dagen van je Spaanse lessen zullen helpen om te acclimatiseren aan de hoogte.

Doe een taalcursus Spaans in Bolivia, in de hoogste hoofdstad ter wereld! Boek een ticket en ontdek deze ondergewaardeerde maar fascinerende stad in Bolivia! La Paz heeft voor elk wat wils!

Wat te doen in Bolivia na je Spaanse les?
Hier zijn leuke activiteiten om te doen in La Paz na je Spaanse lessen in Bolivia:

1.) Bekijk de staat uit de hoogte vanuit de Teleférico:

Het kabelbaansysteem van La Paz is nog in aanbouw, maar sommige lijnen (rood, groen, geel) zijn klaar. Het werkt op ongeveer 4000 m boven de zeespiegel en verbindt La Paz met de wijk El Alto. Voor slechts ongeveer een Amerikaanse dollar per rit bekijk je de stad van bovenaf en reis je in korte tijd naar verschillende delen van de stad. Vraag locals naar de stations of volg de kabels die hoog boven de stad hangen. In 2030 moeten alle 16 lijnen klaar zijn.

What to do in Bolivia

2.) Bezoek de prachtige begraafplaats:

Een bezoek aan de begraafplaats van La Paz is interessant en de moeite waard. Het is gemakkelijk te bereiken met de rode Teleférico-lijn die je naar deze verbazingwekkend grote begraafplaats brengt. Voor reizigers zijn de rituelen en interessante tradities een waardevolle en ongewone ervaring.

In tegenstelling tot de beroemde Recoleta-begraafplaats in Buenos Aires, die over het algemeen gereserveerd is voor de verhuizers en shakers van de stad, is deze begraafplaats in La Paz voor iedereen. Het is een plek waar de lokale bevolking komt om hun overleden dierbaren te herdenken en te vieren.

3.) Bezoek de lokale markten:

Een markt die je zeker niet mag missen is de Mercado de Brujas (Heksenmarkt, op de hoek van de Plaza San Francisco. Deze drukke, bedrijvige plek was oorspronkelijk een plaats van traditionele geneeswijzen, hier vind je een breed scala aan natuurlijke remedies, evenals elixers, voodoo-tovers en uitgedroogde lama-foetussen.

Hoewel steeds meer toeristen de Mercado de las Brujas bezoeken, is het nog steeds een plek die je moet kennen, vooral als je in La Paz bent om Spaans te leren en hier een week of langer door te brengen. Ook is El Mercado Rodriguez de grootste voedselmarkt in de stad nabij Av. Buenos Aires en is een bezoek waard om de vele lokale producten en kruiden te zien.

Study Spanish in La Paz

4.) Ontdek de wijken Sopocachi en Kantutani:

Voor of na het bezoeken van de bovengenoemde plaatsen mag een wandeling door deze twee barrios niet ontbreken, aangezien deze kleurrijke en artistieke gebieden veel cultuur en geschiedenis hebben.

5). Bezoek een museum in La Paz

Calle Jaen is een geweldige plek om te winkelen, eten, drinken en te genieten van de Boliviaanse bevolking en de lokale cultuur. Een andere gedachte die je hier kunt doen, is een museum bezoeken. Eigenlijk zijn er vijf musea aan de Calle Jaen. Bekijk de openingstijden voordat je een bezoek plant of vraag ernaar bij je Spaanse school in La Paz.

 • Muziekinstrumentenmuseum
 • Het Huis van Murillo Museum
 • Museum van de Kust (over de oorlog tussen Bolivia en Chili)
 • Het Juan de Vargas Customs Museum (traditioneel gebruik en cultuur)
 • Museum van Edelmetalen

Enkele van de grotere musea van La Paz die zeker een bezoek waard zijn, gelegen in andere delen van de stad, zijn het Coca Museum, het museum voor Nationale Kunsten of het Etnografisch Museum.

Visit las Yungas from La Paz

6) Take a walk in one of the many beautiful parks of La Paz:

Parque Urbano Central is een park waar je boven de drukke straten van de stad kunt wandelen. Bovendien is Plaza Monticulo (Estación Teleférico Sopocachi) heerlijk om te ontspannen terwijl je door de leuke wijken van La Paz dwaalt en vanaf het park een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Weekend Tips in Bolivia vanuit La Paz

Check: Tips for weekend trips in Bolivia from La Paz

 • Las Yungas.
  Dit smalle stuk weelderig bergachtig land is een overgangsgebied tussen de Andes en de Amazone. Je vindt hier nevelwoud met dichte begroeiing en veel exotische dieren in het wild. Veel mensen komen hier om te wandelen of komen terecht in één van de hotspots van Las Yungas: Coroico.
 • Coroico.
  De klassieke bestemming voor een weekendtrip voor de lokale bevolking, Coroico heeft een warm subtropisch klimaat dat sterk contrasteert met het kille La Paz.
 • Maak een tour naar de beroemde Salar De Uyuni, de zoutvlakten.
  Je kunt een nachtbus nemen en die vroeg in de ochtend halen, net voordat de jeeps aan de 2- of 3-daagse reis beginnen. Uyuni is een plek die je niet mag missen! Met de nachtbus terug op zondagavond kun je op maandag direct terug naar je Spaanse lessen in La Paz.

Uyuni salt lake Bolivia

 • Verken het Titicacameer
  Bezoek het prachtige half Peruaanse/half Boliviaanse Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je kunt rondlopen in het kleine stadje Copacabana en/of op een boot springen om Isla del Sol te bezoeken (zowel Copacabana als Isla del Sol liggen aan de Boliviaanse kant van het meer)
 • Ga naar Sucre.
  Neem een bus naar de prachtige witgekalkte stad Surce en bekijk een van de best bewaarde koloniale architectuur van Latijns-Amerika. Sucre heeft een fijn klimaat en er zijn een aantal geweldige restaurants om te bezoeken. Wil je langer in Sucre blijven? Combineer je Spaanse lessen in La Paz met een Spaanse taalcursus in Sucre.

 

Leer Spaans en Boliviaanse Slang in Bolivia!

Het langzame Spaans van Bolivia wordt met een eenvoudig accent gesproken. Boliviaans Spaans staat bekend als een van de gemakkelijkst te begrijpen talen in heel Latijns-Amerika, naast het Peruaans Spaans.

Typische Boliviaanse jargonwoorden in het Spaans:

Capo – Boliviaans jargon voor iemand die je geweldig vindt!
Charlando – Hoewel charlar in de rest van Latijns-Amerika een gesprek voeren (chatten) betekent, betekent het in Boliviaans jargon liegen. Claudia me está charlando – Claudia liegt tegen me
Paparupa – Als iemand onzin praat (misschien omdat ze dronken zijn), praten ze paparupa.

Estar camote – Als je naar Bolivia reist en smoorverliefd wordt, zou de lokale bevolking zeggen dat je camote bent, wat betekent: je bent gek op liefde.

estar chuto – naakt zijn (estar desnudo in standaard Spaans)

lagartear — luieren

pachanga — (f.) een feest

jailón/jailona — (m./v.) een zeer ijdele persoon

huaso/huasa — (m./v.) schaamteloos

Boliviaanse woorden die ook in Peru worden gebruikt (zie: Peruviaanse Slang):
Chela – in plaats van het Spaanse woord Cerveza te gebruiken, kun je Chela zeggen om te klinken als een echte Boliviaan/Peruviaan.
Chupar – Het betekent eigenlijk ‘zuigen’, maar in Boliviaans / Peruaans wordt jargon gebruikt om ‘alcohol drinken’ te zeggen. Bijv. ¡Vamos een chupar! – Laten we gaan drinken!


Ga je naar Argentinie na je taalcursus in Bolivia?
Wat te doen in Buenos Aires
Of ga je naar Peru?
Wat te doen in Peru

You might also want to read:

Comments... no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*