Gratis cultuur in Buenos Aires tijdens je taalcursus Spaans

05 Aug
337
Views
0 Comments
Lees in het:
Free Cultural Attractions Buenos Aires

Friday August 05, 2022 - Posted by admin

Spaans leren in Argentinie en ook nog gratis en voor niks leuke uitstapjes maken waarbij je veel belangrijke attracties van de indrukwekkende Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zien.. …Dat kan! Check onze lijst met meest interessante en leuke activiteiten : gratis cultuur in buenos Aires tijdens je taalcursus Spaans!

Leer de stad kennen met BA Free Tours

Als je net in Buenos Aires bent aangekomen en gaat hier een tijdje wonen (al dan niet om Spaans te leren) wil je natuurlijk graag de stad te leren kennen. Dit kan gemakkelijk met een gratis Engelstalige tour van 2,5 uur. Deze worden dagelijks gegeven tussen 11.00 en 17.00 uur door BA Free Tours. Ga je liever op eigen houtje? Daar is ook een oplossing voor! Op de toeristische website van Buenos Aires worden 18 doe-het-zelf wandelroutes aangeboden die je naar alle belangrijke delen van de stad leiden.

Feria San Telmo

Een van de oudste en belangrijkste pleinen in Buenos Aires is Plaza de Mayo. Deze is omringd door het bekende Casa Rosada en een aantal regeringsgebouwen. Hier worden vaak demonstraties gehouden en al 30 jaar komen hier wekelijks de Madres van de Plaza de Mayo bijeen, elke donderdagmiddag om hun kinderen te herdenken die tijdens de “Vuile Oorlog” zijn verdwenen.

Feria de San Telmo

Vanaf dit plein kun je op zondag, als je geen Spaanse cursus hebt, zo doorlopen naar de “Feria San Telmo”, op de Plaza Dorrego”, een markt met ontzettend veel verschillende handgemaakte en antieke producten, souvenirs, sieraden, boeken en noem het maar op. Wat deze markt zo leuk maakt zijn alle verschillende straat artiesten; van Tango dansers tot mime spelers, bandjes en muzikanten. Daarbij kun je onderweg een pauze nemen voor een typisch Argentijnse Choripan – een soort Argentijnse versie van een saucijzenbroodje.

Fería de Mataderos

Een andere gratis aanrader is de “Fería de Mataderos”. Ook dit is een markt met feel handambachtelijke producten, waarvan een deel traditionele producten van de Gauchos (Argentijnse cowboys) zijn. Helaas is de markt in januari gesloten vanwege de zomervakantie, maar in Februari en Maart is hij geopend op zaterdag en zondag. De rest van het jaar kun je de markt eens per week bezoeken, op zondag.

El Obelisco

Niet te missen, El Obelisco, de obelisk, in het midden van Avenida 9 de Julio. Twee bezienswaardigheden in één klap. De Obelisk is een kenmerk van de stad. Hij werd gebouwd in 1936 en het is een punt waar men bijeenkomt voor culturele evenementen en demonstraties. De Avenida 9 de Julio is een van de breedste lanen ter wereld en het is dan ook indrukwekkend om zoveel verkeer naast elkaar te zien. Vanaf Av. 9 de Julio kun je doorlopen naar de bruisende Avenida Corrientes die bekend staat om al zijn theaters.

Reserva Ecológica Costanera Sur

Om even uit de drukte van de stad de ontsnappen kun je de rust opzoeken in het Reserva Ecológica Costanera Sur (Ecologisch reservaat). In dit grote park kun je heerlijk wandelen, fietsen of gezellig picknicken. Een andere mogelijkheid om even het groen op te zoeken is Bosques de Palermo een enorm groot park in de wijk Palermo, met twee meren waar je kunt waterfietsen of roeien; er is ook een prachtige rozentuin. Ook wordt dit park veel gebruikt door sportievelingen, fietsers, skaters en hardlopers zul je er zeker tegenkomen.

The Jardin Botanico Carlos Thays

De Jardín Botánico Carlos Thays staat ook wel bekend als de “long” van Buenos Aires. Dit is namelijk een heel vredig schoon en groen gebied midden in Palermo. Buiten zelf rond te wandelen kun je ook een tour volgen.

Cementerio de la Recoleta

Tot slot, wat je absoluut niet mag overslaan is de Cementerio de la Recoleta (de beroemde begraafplaats in de wijk Recoleta), waar op bijna 15 hectare veel indrukwekkende graven zijn te zien van onder andere oud-presidenten en Eva Perón (Evita).

La Boca

Verder is de wijk La Boca ook een populaire attractie in Buenos Aires, voornamelijk om “El Caminito”, een openlucht museum dat is ontstaan doordat de huisjes in vrolijke kleuren zijn geverfd en alles leuk is aangekleed. Alhoewel het drukker is in het weekend, is het toch de moeite waard om dan te gaan, omdat je anders de straatartiesten en de markt misloopt.

El caminito popular attraction

Comments... no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*