Argentijnse keuken: 5 lekkere gerechten

25 Jan
1,393
Views
0 Comments
Lees in het:
Argentine cuisine 5 highlights

Tuesday January 25, 2022 - Posted by admin

Argentijnse keuken: 5 lekkere gerechten. De Argentijnse keuken is genereus, hartig en combineert een mengelmoes van verschillende Europese invloeden. Als je in Argentinië bent geweest, weet je waar we het over hebben. Plan je een (studie)reis naar Argentinië (om Spaans te leren?) De volgende gerechten kun je zonder mate consumeren! U zult er ongetwijfeld van genieten. Lees verder: Argentijnse keuken: 5 lekkere gerechten.

Asado: de nationale trots van Argentinië

Asado de nationale trots van Argentinië

 
De Argentijnse barbecue wordt “asado” genoemd. Asado is een traditioneel gerecht en bevat meestal rundvlees, varkensvlees, kip en worstjes. De asado is de meest populaire sociale bijeenkomst in Argentinië; geen weekend is compleet zonder. Het is een traditionele familiale gebeurtenis, niet alleen belangrijk voor alle Argentijnse families, maar ook voor de nationale identiteit.

Het vereist de grote vaardigheden en ervaring van de “asador”. Un buen asado wordt meestal bereid met verschillende stukken rundvlees zoals bloedworst, chitterlings, ribben en zijsteak. Ze worden gekookt op een open vuur of grill, genaamd “la parrilla”. Elk huishouden in Argentinië heeft er een! Het eten gaat vaak gepaard met brood, salades en gegrilde groenten. Als je bent uitgenodigd voor een asado, vergeet dan niet de chef-kok te feliciteren met een welgemeend: “Un aplauso para el asador!”
 

Asado Argentino

 

Alfjores: wil je een extra dossis suiker?

Argentinië is een geweldige bestemming voor een een intensie taalcursus Spaans. Er zijn meerdere locaties om uit te kiezen. Onze aanraders: de prachtige en levendige hoofdstad Buenos Aires, of, voor een andere, meer gezellige sfeer voor degenen die van outdoor sporten houden: de vriendelijke stad Bariloche, de poort van Patagonië.

Alfajores zijn een traditionele lekkernij, gemaakt met twee ronde koekjes die met een mousse zijn samengevoegd en bedekt met chocolade of poedersuiker. Alfajores zijn er in verschillende smaken en stijlen, maar het bestaat altijd uit twee koekjes met dulce de leche ertussenin. Sommige worden vervolgens bedekt met een glazuur van suiker of chocolade. Argentinië is ‘s werelds grootste consument van alfajores. Je kunt ze kopen in elke supermarkt en op de hoek van elke straat, in de “kiosk”. Raad eens wat de favoriete snack is van onze Spaanse studenten in Argentinië?

Afhankelijk van de regio zijn er verschillende recepten, maar de basis bevat altijd bloem, suiker, honing en amandelen. En natuurlijk de traditionele dulce de leche (zie hieronder).

Argentinië is waarschijnlijk ‘s werelds grootste consument van alfajores in Zuid-Amerika en ze zijn de meest voorkomende snack voor schoolkinderen en volwassenen. Twee van de meest bekende merken van Alfarores in Argentinië zijn Cachafaz en Havanna. Neem er echter niet te veel van, want ze bevatten veel calorieën!
 

Argentine Alfajores

 

Dulce de leche: een bijgerecht voor elke gelegenheid!

Dulce de leche, letterlijk vertaald, betekent “melksuikergoed”! Dulce de leche wordt verkregen door gezoete melk en suiker langzaam te verhitten tot een product dat zijn smaak ontleent aan de karamelisering van het product, waarbij de smaak en kleur veranderen. Dulce de leche wordt gebruikt om snoepjes zoals cakes, koekjes, ijs en pannenkoeken op smaak te brengen. Het gemiddelde verbruik in Argentinië is 3 kilo per jaar, per persoon! Elk jaar ontmoeten enkele producenten elkaar en elk van hen presenteert hun Dulce de Leche, zoals het zou zijn voor wijn, hoe beter een medaille wint! Als je in Argentinië bent om Spaans te leren, moet je dulce de leche eens proberen!

Hoe maak je Dulce de Leche thuis?

Hier is een recept: Dulce de Leche Casero

Empanadas: wat dacht je van een lekkere snack?

Empanadas zijn de Argentijnse versie van de Italiaanse Calzones of de Indiase Samosas. Het werkwoord “empanar” betekent “in brood gewikkeld”. In Argentinië is een empanada een gevuld gebakje dat meestal wordt gebakken of gefrituurd. In Nederland zouden we het ‘gevulde bladerdeeg hapjes’ noemen. Het bestaat met veel smaken en vullingen, maar ze zijn meestal gemaakt met kip of rundvlees, ui, gekookt ei, spinazie, ham of kaas. Empanadas worden geserveerd als voorgerecht, hoofdgerecht en vaak als snack om mee te nemen. Waar kun je ze krijgen? Op bijna elke hoek vind je wel een “empanadawinkel”! El Noble Repulgue, Gourmet en Solo Empanadas zijn 3 ketens die empanadas verkopen, maar je vindt ze ook in veel bakkerijen en restaurants!
 

Dulce de leche Argentina

 

Locro: een Argentijnse stoofpot!

Lees meer over de Argentijnse keuken en bekende recepten als Pan de Miga or
Choripan (also known as the “Chori”) in dit artikel over Latijsamerikaanse streetfood.

Locro is het perfecte gerecht voor in de winter. Het wordt zelfs vaak geserveerd op 25 mei om de dag van de Argentijnse revolutie te vieren, omdat het een traditioneel en gemeenschappelijk gerecht is! Deze nationale maaltijd is te vergelijken met een ragout of een dikke soep. De hoofdingrediënten zijn de maïs, boon, ui en pompoen. Afhankelijk van de regio kan wordt vers rundvlees, pens of varkensribbetjes gebruikt. Het vlees wordt apart gekookt en op het einde aan de groenten toegevoegd. In het noorden wordt er een roodgloeiende saus van rode pepers en paprika bij geserveerd, bekend als quiquirimichi.

Als je haast hebt, begin dan niet met het voorbereiden van een Locro. Dit gerecht wordt op laag vuur en lang gekookt! Maar je kunt altijd naar een “peña” gaan om de heerlijke locro te eten en tegelijkertijd te genieten van traditionele dans en muziek.

Spaans leren in Argentinië
Contact team SSLA voor meer info
Comments... no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*