10 leukste dingen om te doen in Peru

27 Jan
273
Views
0 Comments
Lees in het:
Top 10 things to do in Peru

Thursday January 27, 2022 - Posted by admin

Peru is een van ‘s werelds meest bucketlist-waardige landen om redenen die veel verder gaan dan alleen het iconische Machu Picchu. Daarom is het een droombestemming voor een intensieve taalcursus Spaans in Latijns-Amerika!

Van de beroemde ruïnes van de Inca’s tot de prachtige kustlijn, het Amazone-regenwoud en de mysterieuze Nazca-lijnen, er is zoveel te zien en te doen in Peru.

Peru is het derde grootste land van Zuid-Amerika na Brazilië en Argentinië en er van alles te doen. Hieronder staat echter een lijst met 10 dingen die je echt niet wilt missen tijdens je taalcursus Spaans in Peru. Gelukkig kun je in Peru kiezen uit vier verschillende Spaanse scholen: Lima, Cusco, de Heilige vallei van de Inca’s en de Amazone.

10 leukste dingen om te doen in Peru

1: Bewonder Machu Picchu

Machu Picchu is natuurlijk the number one bestemming van Peru. Een bezoek aan deze typische Zuid-Amerikaanse stad zou op ieders lijst moeten staan. Hoe je er ook komt, of je nu het legendarische Inca-pad bewandelt of een trein of bus neemt, Machu Picchu maakt zijn reputatie als een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden meer dan waar. Het is een unieke ervaring om de zon te zien opkomen terwijl dramatische lichtstralen over de ruïnes schijnen en het wolkendek langzaam te zien openen. Breng een Kleenex mee – voor een ontroerde traan.

2: Altijd al een meerdaagse trekking willen doen? Doe het nu.

Peru biedt enkele van ‘s werelds beste trekkings, en daar hoort natuurlijk de legendarische Inca Trail natuurlijk bij. De uitdagende 4-daagse trektocht van 43 km combineert een prachtig berglandschap, weelderig nevelwoud, subtropische jungle en duizenden lastige, originele Inca-trappen. Maar de Inca Trail is niet de enige manier om naar Machu Picchu te gaan. Twee geweldige alternatieven zijn de Lares-trektocht die trekkers door de Lares-vallei voert en dichter bij de inheemse Quechua-bevolking; en de Salkantay-trektocht, die je meeneemt over de adembenemende met sneeuw bedekte Salkantay-berg. Je kunt ook het Huayhuash Circuit ten noorden van Lima bekijken – een 7-daagse trektocht langs gletsjermeren, met sneeuw bedekte toppen en ruige paden; of Choquequirao, een 8-daagse trektocht naar een van de meest afgelegen Inca-ruïnes ten westen van Cusco.

3: Verken de Amazon rainforest

Wist je dat Peru het op één na grootste deel van het Amazone-regenwoud heeft, na Brazilië? De Peruaanse Amazone beslaat 60 procent van het land en wemelt van de natuur en biodiversiteit, waardoor een uniek en divers ecosysteem ontstaat in combinatie met het machtige Andesgebergte en de Stille Oceaan.

De twee belangrijkste toegangspunten tot het Amazonebekken vanuit Peru zijn Iquitos en Puerto Maldonado. Jaguars, miereneters en tapirs zwerven nog steeds door de bossen, enorme anaconda’s liggen op de loer in de moerassen, kaaimannen zonnebaden langs rivieroevers en capibara’s, die eruitzien als een gigantische cavia, foerageren in het water naar waterplanten. Veel inheemse volken leven verspreid over de Peruaanse Amazone.

Explore the Amazon rainforest

4: Bezoek de Colca Canyon

Of je er nu in wandelt of vanaf een uitkijkpunt naar beneden kijkt…. je mag de Colca Canyon niet missen. Het landschap is spectaculair, en de Colca Canyon zou maar liefst twee keer zo diep zijn als de Grand Canyon in de Verenigde Staten, hoewel de muren niet zo verticaal of dramatisch zijn. Het landschap van de kloof bestaat uit een groene vallei en afgelegen traditionele dorpen met terrasvormige landbouw die dateert van vóór de Inca’s. De regio staat ook bekend als de thuisbasis van de zeldzame Andescondor, een enorme vogel met de grootste spanwijdte van alle landvogels, namelijk 3,2 meter.

5: Vaar naar de drijvende Urus eilanden in Lake Titicaca

Het Titicacameer, gelegen tussen Bolivia en Peru, is een van de meest fascinerende meren ter wereld. Het ligt op zeer grote hoogte, op meer dan 3800 meter boven zeeniveau, en is beroemd om zijn drijvende rieteilanden. Er zijn veel verschillende eilanden, maar de meest bekende zijn Uros, Taquille en Amantani. Spring aan boord van een boot om een van de vele oude eilandbewoners te bezoeken die je in hun huizen zullen verwelkomen met kleurrijke kleding en een vriendelijke glimlach.

6: Zandduinen in Huacachina

Op slechts 8 km van de stad Ica, in het zuiden van Lima, ligt de pittoreske woestijnoase Huacachina. Het is gebouwd rond een klein natuurlijk meer en wordt omringd door enorme zandduinen die zich honderden meters hoog uitstrekken. Deze Peruaanse woestijnoase is een steeds populairdere toeristische attractie geworden voor avonturiers die zich aangetrokken voelen tot sandboarden en snelle duinbuggyritten, wat zowel megaleuk als angstaanjagend is!

7: Vlieg over de mysterieuze Nazca Lines

Niemand weet echt hoe ze zijn gemaakt of waarom, maar deze vreemde lijnen die in de Nazca-woestijn zijn geëtst, zijn een van de meest intrigerende bezienswaardigheden van Peru. De mysterieuze Nazca-lijnen zijn een reeks gigantische, oude geogliefen die variëren van dieren in het wild tot geometrische ontwerpen. Als je zelf wilt proberen uit te vinden hoe en waarom de geogliefen zijn gemaakt, kun je dat het beste vanuit de lucht doen. Je kunt een tour met vlucht over van de Nazca-lijnen boeken online boeken of bij een travel agency.

Nazca Lines Peru

8: Discover the Sacred Valley of the Incas

De Heilige Vallei is een prachtig stuk van kleine dorpjes en oude ruïnes verspreid over brede vlaktes en ruige berghellingen ten noordwesten van Cusco. De prachtige Inca-ruïnes die gevonden zijn van Pisac tot Ollantaytambo en verder, behoren tot de mooiste van heel Amerika. De meeste mensen bezoeken de Heilige Vallei als onderdeel van een georganiseerde eendaagse tour met een bezoek aan de markt in Pisac, een lunchstop in Urubamba, een bezoek aan het prachtige Inca-dorp en fort Ollantaytambo en een stop bij het Quechua-dorp van Chinchero. Een magische plek om een week Spaans te leren.

9: Golven in Mancora

Ga naar de Pacifische kust naar de badplaats Mancora voor geweldige surfervaring en een relaxte sfeer. Hoewel het niet zo pittoresk is als andere stranden in Zuid-Amerika, strekt het beste zandstrand van Peru zich uit over enkele kilometers en is het zeker de trip waard, vooral als je van surfen houdt. Deze populaire badplaats is de plek om te zien en gezien te worden langs de Peruaanse kust.

10: Bekijken de wildlife van de Ballestas Eilanden

De Ballestas-eilanden bij Huacachina, ook wel de ‘Poor Man’s Galapagos’ genoemd, zijn een geweldige plek om zeedieren in hun natuurlijke habitat te zien. De eilanden zijn bereikbaar vanaf de badplaats Paracas (bij Pisco) met een boottocht van ongeveer twee uur. Je zult veel vogels zien, waaronder pelikanen, pinguïns, aalscholvers en Peruaanse boobies. Het is ook gebruikelijk om zeeleeuwen, schildpadden, dolfijnen en walvissen te spotten. Naast het Amazone-regenwoud bieden de Ballestas de beste natuurervaring in Peru.

Hier eindigt onze lijst Top 10 dingen om te doen in Peru. Het is verre van compleet, maar het geeft je een goede indruk van wat er allemaal te doen is in Peru tijdens je taalrcursus Spaans. Peru is een land om te verkennen, je zult je nooit vervelen. Een geweldige bestemming om Spaans te leren in Latijns-Amerika!

Quick link to:

Comments... no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*