Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op n na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld Meer lezen

INFORMATIEWaarom Spaans in Latijns-Amerika?

De beste plaats om Spaans te leren is in een land waar het wordt gesproken. Latijns-Amerika biedt hiervoor een grote vari?teit aan landen. Je kunt studeren in een wereldberoemde stad als Cusco, of in een stad aan de kust, zoals Buenos Aires.

Latijns-Amerika is een zeer divers werelddeel met 525 miljoen inwoners die grotendeels dezelfde taal spreken: het Spaans. Ieder land en iedere regio heeft zijn eigen verschillende karakteristieken op cultureel, etnisch en geografisch gebied and veel van de bestemmingen bieden de fantastische mogelijkheid om een groot en divers aantal indrukwekkende landschappen te leren kennen. Daarbij biedt Latijns-Amerika de mogelijkheid om veel verschillende activiteiten te ondernemen van onvergetelijke aard, en voor aantrekkelijke prijzen. Je zult verschillende culturen van dichtbij leren kennen en bovendien de taal leren, wat je zal helpen tijdens je reis.

Er bestaan variaties in het Spaans zoals dat in de verschillende gebieden wordt gesproken. Deze variaties worden regionale varianten of dialecten genoemd.
Het aantal variaties van het Spaans In Latijns-Amerika is daarmee net zo groot als, en representatief voor, het hele continent!

Waarom Spaans?

Spaans is de op n na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijn (een variant van het Chinees), dankzij het grote aantal native speakers. Tussen de 450 en 500 miljoen mensen spreken het als hun eerste en tweede taal. Het is de op twee na meest gesproken taal, als eerste of tweede taal, na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld.

Daarnaast is het Spaans de op n na meest gestudeerde taal in de wereld, na het Engels, wat door minstens 14 miljoen mensen gestudeerd wordt, hoewel andere bronnen aangeven dat er meer dan 46 miljoen studenten Engels zijn, verdeeld over 90 landen. In de volgende landen wordt Spaans gesproken: Argentini?, Belize, Bolivia, Chili, Colombia, Costa Rica, Cuba, Ecuador, El Salvador, Spanje, Guatemala, Equatorial Guinea, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Uruguay, Venezuela. Daarnaast wordt het als een minderheidstaal gesproken in de Verenigde Staten, de Filipijnen, Canada, Marrokko, Gibraltar, de Westerse Sahara en Andorra.

Onlangs zijn twee gegevens bekend geworden waaruit de positie van het Spaans in de wereld zeer gunstig naar voren komt: het Engels en het Spaans zijn de enige twee levende talen die zich hebben uitgebreid, en de Spaanssprekende gemeenschap vormt de belangrijkste etnische minderheid binnen de Verenigde Staten, met een groter aantal dan de Amerikanen van Afrikaanse afkomst. Met 37 miljoen mensen vormt de Spaanssprekende gemeenschap een natie binnen een natie, even groot als de bevolking van Argentini?, en de groep vertegenwoordigt 13% van de bevolking van de V.S.

De Spaanse taal is een kenmerk dat deze hele groep voor wat betreft hun culturele identiteit gemeen heeft, en dit gemeenschappelijke kenmerk zal de verschillende klassen van deze groep door de groeiende druk van de komende jaren heen helpen. De eerste drukfactor is de verregaande invloed van Internet en de nieuwe informatietechnologie?n, en het ontbreken van een noodzaak voor ontwikkelingscentra op dit gebied in Spanje, noch in Latijns-Amerika; ten tweede is er het probleem van de tegenstellingen tussen het algemeen Spaans dat door alle sprekers wordt gesproken, en het Spaans van ieder individueel land, wat het noodzakelijk maakt een algehele eenheid te behouden zonder dat de diversiteit verloren gaat; ten derde is er de wrijving en de vermenging met het Engels.

De vertegenwoordigers van de groep van 47% van de Spaanssprekenden die 12 jaar of minder in de Verenigde Staten hebben gewoond, zeggen dat zij nog steeds liever Spaans spreken als hun eerste taal.

Aan de andere kant is het Spanglish een fenomeen dat erg in opkomst is binnen de Latinowereld in de V.S. Het Spanglish is een betrekkelijk nieuw fenomeen dat dagelijks aan veranderingen onderhevig is, en men denkt dat het in de toekomst mogelijk een nieuwe sub-taal zal worden, vergelijkbaar met de sub-cultuur van de Latinos in de V.S. Rond 2050 zal de Latinobevolking verdrievoudigd zijn en 98.2 miljoen individuen tellen, en zal n op de vier inwoners in de V.S. van Latijns-Amerikaanse afkomst zijn.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Latin
America
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: