Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Montevideo, URUGUAY

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

LESPROGRAMMA SPAANS

foto De taallessen worden geheel in het Spaans gegeven (volgens de 'immersion' methode), en het hele jaar door beginnen er nieuwe cursussen. We werken met maximaal 6 studenten per groep (alleen tijdens conversatielessen zijn de groepen soms groter), en iedere cursus wordt onderbroken door een pauze van 15-20 minuten per dag. We geven lessen op alle verschillende niveau's, en na afloop ontvangen studenten een certificaat van deelname. We bieden zowel groeps- als privélessen, en daarnaast organiseren we speciale cursussen en tevens culturele en sportieve activiteiten.

NIVEAU'S EN ONDERWIJSMATERIAAL

Onze docenten gebruiken zowel geïllustreerd lesmateriaal als grammatica oefeningen, dictees en schrijfopdrachten. De boeken zijn niet ingebegrepen in het cursusgeld, en voor gebruik van de lesboeken wordt een borg gevraagd, die je weer terugkrijgt aan het eind van de cursus. Het overige lesmateriaal is wel inbegrepen.

BIJZONDERE PROGRAMMA'S

Veel van onze studenten brengen hun vrije tijd graag door met sportieve en avontuurlijke activiteiten. Wij bieden een volledig intensief Spaans programma met onder meer de volgende activiteiten en de mogelijkheid om deze te combineren: Spaans & Sport, een uitgebreide aanbod aan aanvullende middagactiviteiten en weekends in gezelschap van onze docenten of lokale gidsen. Door 's morgens Spaanse les te volgen en 's middags deel te nemen aan een sportieve activiteit, kun je wat je geleerd hebt meteen in de praktijk brengen! (Je kunt kiezen uit tennis, zeilen, surfen, tango, duiken of golf.)

DOCENTEN

foto Onze docenten hebben allemaal Spaanse taal- en letterkunde gestudeerd en zijn gespecialiseerd in het geven van Spaans als vreemde taal. Ze hebben stuk voor stuk vele jaren ervaring in het geven van Spaans aan anderstaligen, en zijn zeer enthousiast en vriendelijk in de omgang met de studenten. Tijdens wekelijkse bijeenkomsten coördineren en bespreken de docenten de voortgang van de studenten, en kunnen ze hun suggesties en opmerkingen ter tafel brengen.
Iedere dag na de lessen is één van onze docenten beschikbaar om vragen van studenten te beantwoorden en om je te helpen bij eventuele problemen waar je tijdens je cursus mee te maken krijgt. Daarnaast heeft iedere student een eigen mentor, die je helpt in geval van moeilijkheden gedurende je verblijf.

HUISVESTING

Onze school in Montevideo biedt drie verschillende huisvestingsmogelijkheden, die allemaal op loopafstand van de school zijn gelegen (behalve enkele privé-appartementen). Normaal gesproken lopen reserveringen van zondag tot zaterdag, maar op aanvraag kunnen extra nachten geboekt worden. Een tweepersoonskamer kan alleen geboekt worden als je samenreist met een vriend, vriendin of familielid.

Gastgezin
Wonen bij een gastgezin moedigt je aan de taal te spreken en verrijkt bovendien je kennis van de cultuur. Onze gastgezinnen worden met zorg uitgekozen en zijn zeer open en vriendelijk naar de studenten toe. Ze weten dat je als student meer wilt leren over de cultuur van Uruguay en over de manier van leven van de lokale bevolking.
Als student word je behandeld als een lid van het gezin.

Studentenhuis
Het studentenhuis bevindt zich in hetzelfde gebouw als de school. Er zijn vijf tweepersoonskamers met gedeelde badkamers, een mooi terras, een keuken en en woonkamer die je deelt met de andere studenten van de school. Studenten ontvangen een sleutel, en lakens, handdoeken, en een wekelijkse schoonmaakbeurt zijn inbegrepen.
Er is een tweede residentie in de prachtige wijk Parque Rodó, op ongeveer 10 minuten loopafstand van de school. Hier wonen buitenlandse studenten samen met studenten uit Uruguay.

Studentenflats
De school biedt tevens onderdak in appartementen of huisjes, op loopafstand van de school, het centrum en het strand, in een rustige buurt van Montevideo. De flats hebben allemaal twee of drie slaapkamers, een badkamer, een keuken, een woonkamer en een terras of een tuin.

ACTIVITEITEN

foto De school biedt een uitgebreid aanbod aan extra activiteiten voor in je vrije tijd, die stuk voor stuk een ontspannend en/of sportief karakter hebben. Een uitstekende manier om meer te weten te komen over de plaatselijke cultuur, en om de omgeving te verkennen. Oefen je Spaans in het aangename gezelschap van een van onze docenten of een plaatselijke gids uit Uruguay en ga paardrijden, raften, mountainbiken, kayakken, duiken, windsurfen of abseilen. De school organiseert tevens jeepsafari's, en excursies naar heetwaterbronnen of naar musea, botanische tuinen, kooklessen en tangoshows.
Hieronder volgt een aantal voorbeelden van activiteiten die onderdeel uitmaken van ons avontuurlijke programma:

Boottochtjes: : We gaan het water op met lokale vissers, die ons uitleggen welke soorten vis er te vinden zijn, en ons laten zien wat ze vangen. 's Avonds wordt er een visbarbecue gehouden.

Ontdek de kust: : Langs de kust zullen we de Braziliaanse grens bereiken. We overnachten in een bungalow gelegen in een vissersdorp.

Paardrijden: Over een zandstrand of op het platteland.

Mountainbiketour: Het schitterende platteland van dit gebied vormt een ideale lokatie voor een mountainbiketour; het landschap is werkelijk spectaculair. We dalen af door natuurlijk gevormde valleien, en racen tevens door het bos.

Rambling: Tijdens een wandeling door het gebied kun je het veelzijdige landschap bewonderen.

Kamperen: Tijdens deze excursie buiten de stad brengen we 2 dagen door op een boerderij. Overdag kun je wandelen, paardrijden of kanoën. 's Avonds worden er barbecues geörganiseerd.

Rotsklimmen: Je kunt alles proberen: van 'boulderingen' tot echt rotsklimmen of abseilen. Volg een cursus, of verbeter je vaardigheden tegen een uitgebreide reeks klimmuren, zowel voor beginners als voor gevorderden.

'Canoying': Lopen, klimmen en springen in rivieren. Een fantastische excursie voor alle leeftijden!

Duiken: Iedereen die ouder dan 12 jaar en gezond is, en zich redelijk comfortabel voelt in het water, kan duiker voor één dag worden. Er wordt eerst een video vertoond, waarna je een volledige uitleg krijgt van een gediplomeerd instructeur, en vervolgens zul je de wonderen ontdekken van een natuurreservaat onder water. Je wordt begeleid door een instructeur ter verzekering van je veiligheid en ter vergroting van het plezier.

URUGUAY

Met Argentinië en Brazilië als buurlanden, en grenzend aan brede rivieren en aan de Atlantische Oceaan, heeft Uruguay een zeer gunstige ligging binnen Zuid-Amerika. Mensen die het land bezoeken zijn verrukt over de witte zandstranden, de duinen afgewisseld met beekjes, en smalle baaien met rustig helder water.
De enige taal die binnen de 176.215 km2 die het land groot is gesproken wordt is het Spaans, hetgeen de uniformiteit van de bevolking, de cultuur en etnische eenheid aangeeft; een eenheid die heeft bijgedragen aan de vorming van een verdraagzaam en democratisch land. De hoofdstad, Montevideo, is nog niet zo lang geleden verklaard tot de op één na veiligste stad ter wereld. Het land is niet alleen veilig, maar ook met de volksgezondheid is het er goed gesteld; Uruguay heeft een zeer compleet systeem van medische voorzieningen. Door het ideale klimaat kun je Uruguay het hele jaar door bezoeken. De gemiddelde temperatuur ligt tussen rond de 25ºC in de zomer en rond de 12ºC in de winter.

MONTEVIDEO

Montevideo Montevideo, de hoofdstad van de 'República Oriental del Uruguay', is een van de weinige koloniale hoofdsteden met een reeks stranden dat verwerkt is in het stedelijke landschap. Dit detail geeft de aanblik van de stad een speciaal karakter en heeft het effect van een 'zuiverende long'. De stad heeft zowel in de oudere als in de nieuwe delen historische elementen behouden. Elegenante, oude huizen die eens eigendom waren van gerespecteerde burgers zijn omgebouwd tot musea, indrukwekkende monumenten, het Paleis van Justitie, talloze pleinen en boulevards, standbeelden en brede lanen, die door de aantrekkelijke harmonie in hun vorm en elegantie, direct de aandacht van de bezoeker trekken. Al deze wonderen worden aangevuld door grote parken waar culturele evenementen worden gehouden, (boeken)markten en niet te vergeten het Carnaval van Montevideo, dat meer dan 40 dagen duurt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Alle cursussen kunnen het hele jaar door geboekt worden, de minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar. Op de eerste dag beginnen je lessen om 09:00 uur. De school biedt een ophaalservice aan vanaf het vliegveld van Carrasco. Indien je deel wilt nemen aan de avontuurlijke programma's of de sportactiviteiten, raden we je ten zeerste aan om in je eigen land een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten.

VRIJWILLIGERSWERK

De school biedt diverse mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, zowel fulltime als parttime. Als vrijwilligers kun je onder meer werken in de marketing, de administratie, de journalistiek, of op sociaal gebied, zoals in een weeshuis, een kinderdagverblijf of in een ziekenhuis. Er zijn ook mogelijkheden om les te geven in Montevideo of in de provincie van Maldonado, en er zijn prachtige ecologische projecten in onderzoekscentra waar je zult werken met zeeschildpadden. Op verzoek sturen we je meer informatie.
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Mano Punta del Este
URUGUAY
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: