Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Lima, PERU

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

Deze school biedt intensieve Spaanse taalcursussen aan in Lima, de hoofdstad van Peru. Lima is de ‘Stad der Koningen’, de plek waarvandaan eens de Spaanse vicekoning een groot deel van Zuid-Amerika bestuurde. De school ligt in het moderne kustdistrict Miraflores, een van de mooiste wijken van Lima.
‘s Middags en ‘s avonds worden er voor de studenten stadswandelingen en dans- en kooklessen geörganiseerd. Je zult al snel in de gaten hebben dat er in Lima van alles te ontdekken valt, en dat de mix van oud en nieuw ervoor zorgen dat een bezoek aan deze dynamische Latijns-Amerikaanse stad absoluut de moeite waard is.

Onze school biedt een erkend academisch programma in een prettige omgeving. Deelnemen aan ons intensieve programma betekent dat je dagelijks constant blootstaat aan de Spaanse taal en aan de Peruaanse cultuur. Door het intensieve karakter van de lessen, en door de mogelijkheid om bij een Peruaans gastgezin te verblijven, krijg je de kans om de taal op de snelst mogelijke manier te leren. Ons academisch programma is erkend door het Peruaanse Ministerie van Onderwijs. De grootte van de school maakt het mogelijk een goed gestructureerd lesprogramma aan te bieden, en zorgt er tevens voor dat je als student de individuele aandacht krijgt die je nodig hebt. Cursussen beginnen iedere maandag, en er is een maximum van acht studenten per groep. Veel oud-studenten noemen als een van de pluspunten van deze school de goede sfeer die er heerst.

Het schoolgebouw
Het schoolgebouw in Lima is een voormalige residentie, gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw, in het district Miraflores. De school telt 18 leslokalen, een kleine bibliotheek waar boeken geleend kunnen worden, en een gemeenschappelijke ruimte voor de studenten. Binnen loopafstand van de school zijn talrijke internetcafé’s, restaurants en winkels te vinden.

LESPROGRAMMA SPAANS

Onze Methode
lesprogramma spaans Ons programma gaat uit van een communicatieve, interculturele benaderingswijze, gericht op de persoonlijke interesses, benodigdheden en leerstijl van iedere student. Het programma is flexibel voor wat betreft lengte, duur en continuÑ—teit. Voor iedere student of groep wordt aanvullend materiaal uitgekozen, op basis van ieders specifieke programma. Zowel binnen het leslokaal als daarbuiten heerst een positieve sfeer, wat interactie tussen de verchillende culturen bevordert. Er wordt gewerkt met maximaal 7 studenten per groep, en één academisch uur duurt 55 minuten.

Speciale Cursussen
Ons Intensieve Programma vormt de kern van ons cursusaanbod. Met ons communicatieve programma, dat sneller en effectiever is dan de intensieve cursussen Spaans die de traditionele talenscholen bieden, zul je alle taalvaardigheden ontwikkelen (lezen, schrijven, spreken en luisteren). Daarnaast kunnen studenten ervoor kiezen privélessen te volgen, hetzij op de school (van maandag tot en met vrijdag tussen 9 uur‘s morgens en 9 uur ‘s avonds), en op zaterdagen van 9 uur ‘s morgens tot 1 uur ‘s middags), of thuis of op hun kantoor. We bieden onder meer de volgende individuele programmas’s: Algemeen Spaans, Spaans voor Zakenlieden, Spaans voor Kinderen en Tieners (vanaf 10 jaar), Examentrainingen (DELE, CLEP, AP), Grammatica (Overzicht/Herhaling) en Spaans en Cultuur.

DOCENTEN

docenten Onze docenten hebben allemaal een universitaire opleiding gevolgd, en geven vaak ook les bij onder meer ambassades, multinationals en NGO’s.

HUISVESTING

Verblijf bij een gastgezin
Een verblijf bij een gastgezin is een ideale manier om je Spaans in de praktijk te brengen en verder te ontwikkelen. Wanneer je bij een Peruaanse familie woont zul je de mogelijkheid hebben om in een natuurlijke omgeving je taalvaardigheden te oefenen, terwijl je de Peruaanse cultuur en het sociale leven van dichtbij meemaakt. Al onze gastgezinnen wonen op een afstand van maximaal 20 minuten van de school.

Studentenhuizen
Ook kunnen we accommodatie voor studenten regelen in studentenhuizen met Internetverbinding, kabeltelevisie, keuken en de mogelijkheid om te wassen. In deze studentenhuizen wonen gewoonlijk universiteitsstudenten die een studie in Peru volgen.

ACTIVITEITEN

activiteiten Ons uitgebreide aanbod aan extra lessen en activiteiten biedt je de mogelijkheid ervaringen op te doen op cultureel en sociaal gebied, die een aanvulling zullen vormen op je dagelijkse lessen Spaans, zoals stadswandelingen, workshops Latijns-Amerikaans dansen, vrijwilligerswerk met kinderen, filmvoorstellingen, kookles, en tal van andere mogelijkheden.
PERU

Peru is een van de populairste reisbestemmingen in Zuid-Amerika, en het land biedt je een groot en divers aantal bezienswaardigheden en tal van mogelijkheden voor activiteiten die je tijdens je verblijf kunt ondernemen. Je kunt de verloren stad Machu Picchu bezoeken of met een cruise over de Amazonerivier varen. Je kunt een weekenduitstapje naar een klein bergdorpje maken, en het volgende weekend van de zonsondergang genieten op een prachtig strand. En dat is nog maar het begin. Je zou een heel leven door kunnen brengen met het ontdekken van dit ongelofelijk mooie land. Peru zal je betoveren en versteld doen staan.

LIMA

lima Lima, de hoofdstad van het land, is de Stad der Koningen en is een van de meest interessante plaatsen in Zuid-Amerika. De stad bezit een rijk cultureel erfgoed, en er heerst een moderne, open mentaliteit. Lima heeft veel verschillende gezichten: van de in levendige kleuren geschilderde koloniale gebouwen in het hart van de stad en de krottenwijken van ge?mproviseerde huizen gebouwd op de droge, glooiende heuvels van de buitenwijken, tot de moderne winkelcentra en torenhoge bankgebouwen.

Lima heeft iedereen wat te bieden. UNESCO heeft de architectuur van de stad tot cultureel erfgoed verklaard, fijnproevers rekenen de keuken van Lima tot een van de meest verfijnde ter wereld, en de vele muziek- en kunstpodia zorgen voor een opwindend nachtleven. Er is altijd wel een museum of een tentoonstelling te bezoeken, of een nachtclub om te gaan dansen. Daarbij vormt Lima de natuurlijke springplank voor de rest van je reizen; het is centraal gelegen aan de kust van de Stille Oceaan en biedt weg-, spoorlijn- en luchthavenverbindingen met de rest van Peru en Zuid-Amerika.

MIRAFLORES
Onze school is gelegen in Miraflores, het centrum voor cultuur en vermaak in de Peruaanse hoofdstad, Lima. Dit deel van de stad vormt een ideale plek om een begin te maken met het leren over de unieke geschiedenis en culturen van het land. Het centrale plein van Miraflores ligt op loopafstand van de school en is makkelijk te vinden, en de tientallen nabijgelegen restaurants, café’s, winkels, parken en hotels geven je meteen een aardige eerste indruk van de stad.

foto GESCHIEDENIS VAN MIRAFLORES
De geschiedenis van Miraflores is net zo oud als de geschiedenis van Peru zelf. Gedurende duizenden jaren hebben er mensen in dit mooie stadsdeel gewoond, waarvandaan de klippen uitkijken op de Stille Oceaan. Sporen van oude culturen, zoals de Huaca Pucllana, zijn dicht in de buurt nog steeds te vinden. Kort nadat Lima was gesticht, in 1535, kwamen Spaanse kolonisten in het gebied wonen, en noemden het San Miguel de Miraflores. In de 19e eeuw werd het stadsdeel populairder als badplaats en tegen het einde van de eeuw was het verworden tot een exclusief, rijk stadsdeel. In de jaren ’50 van de vorige eeuw was Miraflores een belangrijk commercieel centrum geworden, vergelijkbaar met het centrum van Lima. Deze ontwikkelingen vormden echter een bedreiging voor de charme van het district, en in de jaren’90 begon de gemeente een agressieve campagne om de groene delen zoals de parken en groenstroken te herstellen en het stadsdeel zijn oorspronkelijke glans terug te geven.

VRIJWILLIGERSPROGRAMMA

Studenten hebben de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen bij plaatselijke scholen voor minderbedeelde kinderen. De taken zijn wisselend en de werktijden flexibel.

Studenten moeten minimaal 2 maanden Spaanse les hebben alvorens aan hun vrijwilligerswerk te beginnen, en dienen minimaal 12 weken vrijwilligerswerk te doen. Vraag ons om verdere informatie.

REDENEN WAAROM WIJ DEZE SCHOOL AANBEVELEN:

  • De school is gelegen in een aantrekkelijk deel van de stad.
  • Vanwege de goede organisatie en het vriendelijke personeel.
  • Vanwege het prachtige gebouw waarin de school zich bevindt.
  • Wij bieden je de mogelijkheid om een gecombineerd programma te volgen met de school in Cuzco: één week studeren in Lima, één in Cuzco, en één week in de Heilige Vallei van de Inca’s!
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Machupicchu
PERÚ
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: