Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Cusco, PERU

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOLOnze school in Peru biedt je de unieke mogelijkheid om Spaans te studeren terwijl je bent ondergedompeld in de Peruaanse cultuur. Ons instituut in Cusco, de voormalige hoofdstad van het legendarische Incarijk, onderscheidt zich van andere talenscholen, onder meer door het feit dat al onze programma's kunnen worden gevolgd op drie verschillende locaties: het prachtige Cusco, de schilderachtige Heilige Vallei, en het onvergetelijke Peruaanse regenwoud. Een leuk en dynamisch vrijetijdsprogramma is eveneens inbegrepen. In Cusco bieden we verschillende huisvestingsmogelijkheden en tevens een buitengewoon interessant vrijwilligersprogramma!

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaansOnze school biedt je een persoonlijke lesmethode waarbij het niveau en het tempo volledig worden aangepast aan jouw individuele doelstellingen. Alle standaard programma's bestaan uit vier uur groeps- of privéles per dag, met de mogelijkheid om extra uren toe te voegen. Onze school staat bekend vanwege de interactieve, communicatieve en persoonlijke onderwijsmethoden die we gebruiken. In hoeverre een interactieve methode succesvol kan worden toegepast is volledig afhankelijk van de mate van individuele aandacht die je docent je kan geven. Daarom zijn onze groepen klein, en zijn alle cursussen (super)intensief. De samenstelling van de groep wordt bepaald door het niveau van de student; de eerste dag begint met een schriftelijke en mondelinge niveautest.

NIVEAU’S EN LESMATERIALEN

niveau’s en lesmaterialen Het programma is onderverdeeld in vier niveau’s, gebaseerd op onze ervaringen en volgens de methode van het Cervantes Instituut en de equivalenten daarvan binnen de Raad van Europa. (Common European Framework of References). We werken met onze eigen, op Latijns-Amerika georiënteerde lesboeken, die de basis vormen van de cursus, en combineren dit met ander materiaal (zoals kranten, liedteksten, literatuur, cassettes, video’s, grammatica oefeningen, enz.). Daarnaast maken we gebruik van overhead projectors en audiovisueel materiaal.

DOCENTEN

Onze docenten zijn native speakers die stuk voor stuk speciaal zijn opgeleid om ervoor te zorgen dat je beleving van de Peruaanse cultuur en tradities zo rijk mogelijk zal zijn.

HUISVESTING

huisvesting Passende huisvesting is een belangrijk onderdeel van een professioneel en effectief Spaans programma. Onze school in Cusco biedt daarom maar liefst drie verschillende huisvestingsmogelijkheden in de stad: Peruaanse gastgezinnen (twee categorieën), ons studentenhuis in het schoolgebouw, en studentenflats, die gelegen zijn in de betere buurten van Cusco. Je kunt natuurlijk je eigen onderdak regelen in Cusco, en alleen deelnemen aan de taalcursus, maar we raden je aan een volledig pakket te boeken, zodat je het meeste uit je verblijf haalt, en alle kansen benut om de taal te oefenen. Wanneer je bij een Peruaanse famillie in huis woont, of met andere studenten in het studentenhuis of in een van onze appartementen, zul je meer mogelijkheden hebben om je Spaans in de praktijk te brengen.

GASTGEZINNEN (Standaard)
Deze optie is speciaal bedoeld voor diegenen die tijdens hun verblijf niet alleen de Spaanse taal willen leren spreken, maar ook meer willen leren over de cultuur van het land door de ervaringen, het leven en de gewoontes van een Peruaanse familie van dichtbij mee te maken.
Onze gastgezinnen worden zorgvuldig uitgekozen en regelmatig gecontroleerd door middel van steekproefsgewijze bezoeken en feetback van de studenten zelf. De meeste families wonen op 20-30 minuten loopafstand van de school. Als student heb je altijd een eigen kamer en deel je de rest van de voorzieningen met de familie. Bij een gastgezin krijg je twee maaltijden per dag en het gezin kan rekening houden met speciale diїten, zoals voor vegetariërs of diabetici.

‘GASTGEZIN PLUS’
In Cusco werken we met twee verschillende familiepakketten: ‘Standaard’ en ‘Plus’. Het Pluspakket biedt de student net wat meer comfort, wat wil zeggen dat het huis en de kamer groter zijn, het eten meer is aangepast aan de wensen van de student, en dat het huis een tuin of terras heeft. Het Pluspakket is met name bedoeld voor diegenen die graag buiten het drukke, toeristische centrum van Cusco willen wonen.

STUDENTENHUIS
foto In het studentenhuis in het schoolgebouw biedt de school onderdak aan diegenen die graag in contact komen met studenten uit verschillende delen van de wereld, en daarbij graag in het centrum van Cusco wonen, slechts een paar straten verwijderd van het Centrale Plein. Bij deze optie zijn ontbijt en lunch inbegrepen.
Een van de Studentenhuizen bevindt zich in het schoolgebouw. Er zijn in totaal 14 kamers met gedeelde badkamers, een gedeelde keuken en woonkamer, en een groot, zonnig terras met uitzicht over Cusco.
Het andere huis ligt recht tegenover het schoolgebouw. Hier zijn 7 kamers, waarvan de meeste een eigen badkamer hebben, twee gemeenschappelijke ruimtes met een prachtig uitizicht over Cusco (een hal en een woonkamer), een balkon en een klein terras.

APPARTEMENTEN
foto Voor diegenen die van plan zijn om langer in Cusco te blijven, en graag meer zelfstandig willen wonen en bijvoorbeeld graag zelf koken, en boodschappen doen op de kleurrijke Peruaanse markten, biedt onze school de interessante mogelijkheid om in een zelfstandige studentenflat te wonen. Alle flats zijn gelegen in de betere buurten van Cusco, op 20-30 minuten afstand van het centrum van de stad, en bieden de studenten een maximum aan veiligheid en comfort, zoals een volledig uitgeruste keuken, en een gemeubileerde woonkamer en verschillende slaapkamers. In iedere flat wonen maximaal 3-6 studenten.
De school zorgt ervoor dat eenmaal per week de gemeenschappelijke ruimtes van de flats worden schoongemaakt, en dat de bedden worden verschoond, alleen handdoeken en andere toiletartikelen dien je zelf mee te nemen. De flats zijn beschikbaar voor iedereen die tien weken of langer in Cusco blijft (hetzij om te studeren, hetzij om vrijwilligerswerk te doen, of een combinatie van beide), en bieden je de unieke mogelijkheid om zelfstandig in Cusco te wonen in een luxe omgeving.

ACTIVITEITEN

activiteiten Bij al onze programma’s is een dynamisch, interessant en gezellig programma inbegrepen met extra activiteiten die een aanvulling vormen op je lessen Spaans, en ervoor zorgen dat je de taal nog sneller leert beheersen. Alle activiteiten hebben zowel een sociaal als een educatief karakter, en vergroten je kennis van de Peruaanse cultuur.

Culturele Workshops
We bieden je de mogelijkheid om deel te nemen aan de volgende culturele workshops met Peruaanse docenten. De cursussen kunnen geboekt worden in blokken van twee uur (tegen betaling van een extra bedrag), zowel door de week als in het weekend. Mochten meerdere studenten geїnteresseerd zijn in dezelfde cursus, dan zijn er mogelijkheden voor aantrekkelijke kortingen. Deze cursussen vormen een interessante aanvulling op je taallessen, en een uitstekende manier om meer te weten te komen over de traditionele Peruaanse cultuur.

Peruaanse Muziek
In deze workshop wordt aandacht besteed aan verschillende muziekinstrumenten, zoals de gitaar, de charango (Peruaanse gitaar), de zampoña (panfluit), en/of de quena (fluit). Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen of noten te kunnen lezen, maar zult toch in snel tempo een aantal welbekende liederen leren spelen. Wie geїnteresseerd is in de Peruaanse folklore mag deze workshop niet missen!

De Peruaanse Keuken
Deze workshop wordt speciaal geörganiseerd voor iedereen die meer wil leren over de traditionele Peruaanse keuken. Eén kookles maakt hoe dan ook onderdeel uit van het gratis activiteitenprogramma voor studenten, maar er is zoveel meer! Deze cursus vormt een ideale manier om meer te weten te komen over de eindeloze hoeveelheid verschillende soorten aardappelen (papas), over de traditionele quinoa en over het gebruik van inheemse kruiden.

Peruaanse dansen
De traditionele Peruaanse dansen vormen een sleutelonderdeel van de inheemse folklore. Je kunt salsa of cumbia leren dansen, maar je kunt ook de typische huayno, de vals, het ‘carnaval Cusqueño’, huayllas, la diablada, of de majeño proberen …. Plezier verzekerd!

Pottenbakken / Keramiek
In samenwerking met een plaatselijke instelling organiseert onze school keramiekworkshops. Wie aan deze cursus deel wil nemen, dient zich in te schrijven voor minimaal 10 uur. Je zult meer te weten komen over de verschillende technieken, en over diverse Incafiguren en –stijlen.

PERU

Als land van het goud en van de zonaanbiddende Inca´s, was Peru in de zestiende eeuw de belangrijkste schatkamer voor Europa, en eens het thuis van het grootste rijk dat ooit op het Amerikaanse continent heeft bestaan. Sindsdien spreken de rijkdommen van de Inca’s over de hele wereld tot de verbeelding, alhoewel het land een groot deel van zijn aantrekkingskracht te danken heeft aan de prachtige natuur met zijn schitterende landschappen en overvloed aan flora en fauna, en aan het sterke, kleurrijke karakter van de bevolking. Je kunt Machu Picchu bezoeken, het Amazoneregenwoud, Cusco, de hoofdstad van het voormalige Incarijk, de Heilige Vallei, Arequipa en de Colca Canyon, of het Titicacameer. Met 103 ecologische regio’s en een rijk cultureel erfgoed, heeft Peru iedereen wat te bieden.

CUSCO

Cusco Cusco is gelegen op een hoogte van 3.400 meter boven de zeespiegel, en wordt omgeven door bergen en valleien. De stad heeft ongeveer 350.000 inwoners, het merendeel van Indiaanse afkomst, en heeft veel moois te bieden: het panorama van de Andes, beroemde Incaruїnes waaronder de magische overblijfselen van de verloren stad Machu Picchu. Ooit was Cusco de hoofdstad van het vroegere Incarijk, en daarnaast is het de oudste continu bewoonde stad van het Amerikaanse continent. Nu vormt Cusco een belangrijke link in het reisnetwerk van Zuid-Amerika. Cusco mag zich het officiële opstappunt tot het Incarijk noemen, en dit is duidelijk zichtbaar in de stad: de meest straten liggen tussen oude, stenen, door de Inca’s gebouwde muren, en worden druk bevolkt door Quechuasprekende afstammelingen van de Inca’s. De stad bezit een aantal indrukwekkende voorbeelden van koloniale kunst en architectuur, zoals de Kathedraal (waarvan de bouw werd begonnen in 1559) en de kerk La Merced. Daarnaast vind je er de ruїnes van Korikancha, midden in het centrum van de stad, die voorheen bedekt waren met goud (de stenen basis is alles wat ervan over is) en het archeologiemuseum, dat vol staat met goud, sieraden, aardewerk, textiel en mummie’s. Dicht in de buurt van de stad liggen nog vier andere ruїnes – Sacsayhuamán, Qenko, Puca Pucara en Tambo Machay. De smalle straten in het centrum van Cusco zijn bedekt met kinderhoofdjes en je vind er tal van restaurants, bars, café’s en winkeltjes.

EXCURSIES CUSCO

Cusco en omgeving bieden je een ruim en divers aanbod aan excursies voor tijdens je vrije middagen, weekends, of na afloop van je cursus. Je kunt alle excursies boeken bij het reisbureau van de school, dat zich in het schoolgebouw bevindt. De meeste excursies worden ook door dit reisbureau geörganiseerd.

City Tour
Door middel van de City Tour kun je in één middag alle hoogtepunten van Cusco bezoeken en een goed overzicht van de stad krijgen.
Met een comfortabele bus bezoek je de indrukwekkende Kathedraal op het Centrale Plein, het ‘Korikancha’ oftewel de Zonnetempel, en de beroemde Incaruїnes van Saqsayhuamán, Qenqo en Pucapucara, die net buiten de stad liggen.

De Heilige Vallei van de Inca’s
Tijdens deze leuke en interessante dagexcursie naar de pittoreske Heilige Vallei bezoek je de traditionele dorpen Pisaq, Ollantaytambo en Chincheros, waar oude ruines, kleurige markten en schitterende landschappen te zien zijn. Je wordt vervoerd per bus, onder begeleiding van een tweetalige gids.

Machu Picchu
Dit is een must voor iedereen die Cusco bezoekt. Voor velen is dit het hoogtepunt van hun reis naar Peru.
‘s Morgens heel vroeg wordt je opgehaald bij je hotel of gastgezin, en vervolgens ga je met de trein naar Aguas Calientes. Daarvandaan brengt een bus je naarboven, naar de ruines, voor een rondleiding met gids van een paar uur. We bieden tours van één, twee of drie dagen, en voor de echte avonturiers bestaat uiteraard de mogelijkheid om de vierdaagse Incatrail naar Machu Picchu te lopen…

Het Titicacameer
Tijdens deze tweedaagse excursie bezoek je de drijvende eilanden van Uros, het eiland Taquile, en slaap je een nacht bij een lokale familie op het eiland Amantaní.
Het Titicacameer is het hoogste bevaarbare meer ter wereld, en daarmee zonder twijfel een van de hoogtepunten van Peru!

Arequipa en de Colca Canyon
Je vertrekt op vrijdagavond met de bus naar Arequipa, om vandaaruit een trip te maken naar de beroemde en indrukwekkende Colca Canyon. De Colca Canyon staat bekend als de breedste ter wereld, en je hebt er de mogelijkheid condors te zien.

Raften
EXCURSIES CUSCO
Als je van actie houdt, ga dan raften op de Urubambarivier!
Na een 2 uur durende busrit vanuit Cusco, zul je aankomen bij de Urubambarivier, waar je instructies krijgt over het gebruik van de uitrusting, en je veiligheid. Hierna ga je met de boten het water op, voor ongeveer 3 uur.

Mountainbiketour naar Maras/Moray
Dit is een fantastische dagactiviteit, met een combinatie van berglandschappen, Incaruїnes, plaatselijke cultuur en traditionele dorpen. Geheel bergafwaarts!

VRIJWILLIGERSPROGRAMMA

vrijwilligersprogramma Ons Vrijwilligersprogramma bied je de unieke mogelijkheid om in Peru te wonen en te werken. Je zult uit de eerste hand de culturele diversiteit van het land meemaken, en tegelijkertijd een hoog niveau Spaans ontwikkelen. Door middel van het vrijwilligersprogramma leveren we een bijdrage aan de Peruaanse maatschappij, en we helpen de kloof tussen de lokale bevolking en bezoekers van buitenaf te verkleinen.Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Machupicchu
PERÚ
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: