Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Oaxaca, MEXICO

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

beschrijving van de school Op onze school in Oaxaca kun je in korte tijd Spaans leren, en tegelijkertijd de Mexicaanse cultuur leren kennen. Ons team bestaat uit professionele, Mexicaanse docenten, en we gebruiken effectieve onderwijsmethoden en een vriendelijke benadering, waardoor je leercapaciteiten optimaal benut worden en je bovendien plezier zult beleven aan het studeren.

Het schoolgebouw ligt slechts zes straten van de witte zandstranden vandaan, en is specifiek ontworpen voor onze programma's, in typische Caribische stijl. De open bouwstijl cre’ert een ontspannen en uitnodigende sfeer, die een intensief leerproces stimuleert. Daar er in het gebied het hele jaar door een gematigd klimaat heerst, worden de lessen gegeven in lokalen onder een rieten dak, omgeven door tropische tuinen. Er is een bibliotheek met naslagwerken op het gebied van grammatica, de Mayacultuur, religie, reizen door Mexico, en vele andere publicaties, en er is een cafetaria, een volleybalveld, en een tuin waar je je tijd kunt doorbrengen tijdens de pauze of na de lessen.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans We bieden intensieve, interactieve programma’s op alle niveau’s, en ieder programma is speciaal ontworpen om te voorzien in de individuele behoeften van de studenten. Cursussen beginnen iedere maandag, het hele jaar door (behalve als de maandag een feestdag is, dan beginnen de lessen dinsdag), en bestaan uit sessies van 50 minuten, met een pauze na iedere sessie. Bij aankomst leggen de studenten een niveautest af, ter bepaling van hun niveau Spaans. Onze standaard groepscursus bestaat uit 25 uur per week (vijf uur per dag, van 9.00 tot 14.00), 20 uur per week (van 9:00 tot 13:00) of 15 uur per week, van 9.00 tot 12.00. Er wordt gewerkt met een maximum van 5 studenten per docent. Privélessen kun je boeken in bundels van 10, 15 of 20 uur. Er bestaat ook een programma dat groepslessen (10 uur) combineert met de individuele aandacht die alleen een privédocent je kan geven (15 uur).

NIVEAU’S EN LESMATERIAAL

Tijdens de lessen staan conversatie en spreekvaardigheid centraal, maar er wordt ook volop aandacht besteed aan schrijfvaardigheid, begrip, uitspraak, grammatica en leesvaardigheid. We bieden 7 niveau’s, van een volledig beginnersniveau tot vergevorderd..

Al onze boeken en al ons lesmateriaal zijn geschreven door de Academisch Directeur van de school, en zijn door de jaren heen verbeterd met behulp van gekwalificeerde docenten, zodat ze de perfecte ondersteuning vormen tijdens de lessen. Ons onderwijsteam zorgt ervoor dat het materiaal regelmatig geactualiseerd wordt, en nieuwe werkbladen toe, nieuw audiovisueel materiaal, en de nieuwste methodologi?n met betrekking tot het onderwijzen van Spaans als Tweede Taal.

DOCENTEN

Ons team, bestaande uit professionele Mexicaanse docenten, heeft meer dan 15 jaar onderwijservaring, en wordt speciaal opgeleid om ervoor te zorgen dat iedere student zijn leercapaciteiten zo goed mogelijk kan benutten.

Alle docenten hebben cursussen gevolgd op het gebied van Spaans als Tweede Taal, en sommigen hebben daarnaast nog een andere opleiding gedaan. Iedere docent is optimaal gekwalificeerd om les te geven, en daarnaast zijn onze docenten uniek vanwege hun geduld, de aandacht die ze hun studenten geven en het enthousiasme dat ze tonen bij het lesgeven. Alles bij elkaar zorgt dit voor een ontspannen en vriendschappelijke sfeer tussen student en docent.

HUISVESTING

We bieden diverse mogelijkheden voor huisvesting.

Gastgezinnen
Als je voor een verblijf bij een van onze zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen, kun je er zeker van zijn dat je je ver van huis toch thuis voelen. Bovendien zul je op deze manier de schoonheid van Mexico en de Mexicaanse bevolking nog intenser beleven.

Studentenflats
Voor studenten die liever niet bij een gastgezin wonen, maar die er de voorkeur aan geven samen te wonen met andere studenten, beschikt de school over diverse, centraal gelegen huizen/appartementen die verhuurd kunnen worden aan studenten. De huizen en appartementen hebben drie tot vijf slaapkamers. De meeste slaapkamers hebben een eigen badkamer, maar in sommige gevallen delen twee kamers een badkamer. Binnen de flats worden de gemeenschappelijke ruimtes gedeeld, zoals de keuken, de eetkamer, de woonkamer en het terras of tuin. Voor beddengoed en handdoeken wordt gezorgd, en de keuken is compleet uitgerust met koelkast, fornuis, oven, magnetron, pannen en ander keukengerei.

ACTIVITEITEN

activiteiten Tot de activiteiten die we na de lessen organiseren behoren kooklessen, creatieve workshops, salsalessen, het zingen van Mexicaanse liederen, en feesten of picknicks. Een keer per week komen de studenten en het personeel samen voor een ‘Café Social‘. Daarnaast wordt tijdens een van de conversatielessen een film vertoond, en iedere student die graag zijn luistervaardigheid en begripsvermogen wil testen, kan komen kijken. Je kunt ook een wandeling maken door de Sierra Norte.

MEXICO

Mexico is een land van magie, kleur en grote contrasten. De archeologische overblijfselen van de rijke culturen van de antieke beschavingen uit het precolumbiaanse tijdperk, behoren tot de meest indrukwekkende ter wereld. De hoofdstad, Mexico-stad, is de grootste stad ter wereld, maar er zijn ook vele kleine, pittoreske dorpjes, adembenemende berggezichten, en kilometers onbedorven stranden. Sommige steden in Mexico zijn uiterst modern, terwijl andere delen van het land meer het gevoel oproepen van een traditionele, half vergeten Spaanse kolonie, waar de invloed van de inheemse culturen nog allesoverheersend is. Tot de dingen die je zeker niet mag missen behoren de ceremoni?n gewijd aan de Virgen de la Guadelupe’, uit de tijd voor de komst van de Spanjaarden, het Carnaval en de ‘Semana Santa‘.
Deze en andere bijzonderheden maken Mexico tot een trekpleister voor reizigers, avonturiers en schatzoekers. Of je nu zin hebt om te duiken tussen de mooiste koraalriffen, rond te dwalen in regenwouden tussen verborgen, lang geleden vergeten Mayaru?nes, wilt surfen langs de Mexicaanse kust of de viering van de Dag van de Doden wilt bijwonen, er zijn mogelijkheden genoeg!

OAXACA

oaxaca De stad Oaxaca, gelegen in de centrale vallei van het land, wordt omgeven door de staten Puebla, Veracruz en Chiapas, en grenst in het westen aan de Stille Oceaan. De etnische, culturele en historische rijkdom van de stad maken Oaxaca tot een ideale locatie om de schoonheid van Mexico en de Mexicaanse bevolking op een intense manier te beleven. UNESCO heeft de stad tot Werelderfgoed verklaard vanwege de mate waarin het de oude tradities heeft behouden, en vanwege de koloniale architectuur. Oaxaca is bekend omdat het diverse creatieve, talentvolle artiesten heeft voorgebracht, en vanwege de vele verschillende soorten kunst en handwerk die er gemaakt worden. De kunstenaars gebruiken vrijwel alles, van klei en textiel tot leer, ijzer en edelstenen, en maken Oaxaca tot een van de voornaamste producenten van dit type producten.

EXCURSIES

We organiseren excursies van een dag naar onder meer Monte Alban, de belangrijkste archeologische vindplaats van Midden-Amerika, naar Hierve al Agua, een prachtige waterval die over een berg heen stort en een schitterend uitzicht biedt, naar de meer dan 2000 jaar oude boom ‘el Tule‘, die beschouwd wordt als de breedste boom ter wereld, en naar destileri?n waar de beroemde Mexicaanse drank Mezcal gemaakt wordt; om maar een paar plaatsen te noemen.
Niet ver van de school ligt de kerk Santo Domingo, een van de mooiste kerken van Mexico. Je kunt er wandelen in de botanische tuinen en het Mexicaans Historisch Museum bezoeken in het gerestaureerde voormalige klooster.

VRIJWILLIGERSPROGRAMMA

Onze school in Oaxaca biedt je de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen. Ons personeel beschikt over zeer goede contacten met verschillende projecten, en kent alle werkplekken persoonlijk. Je kunt bij een organisatie voor straatkinderen werken, op een school, in een weeshuis, of bij een reisbureau. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Chichenitza
MÉXICO
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: