Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Playa del Carmen, MEXICO

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

Onze talenschool in Playa del Carmen ligt in een bruisende buurt op slechts een paar minuten van het strand. Het schoolgebouw is typisch Mexicaans, gebouwd in de haciënda-stijl. De talenschool beschikt over tien moderne klaslokalen met air-conditioning, verspreid over twee verdiepingen en met uitzicht op een prachtige exotische tuin. Deze geweldige locatie zorgt voor een ideale leeromgeving. Er zijn verschillende winkels, barretjes, restaurants en internet cafés op loopafstand van de school. Voor studenten met een laptop is er ook gratis draadloos internet beschikbaar.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans De Spaanse taalcursussen beginnen iedere maandag voor alle niveau´s, behalve voor beginners(zij kunnen twee keer per maand starten). De lessen duren 60 minuten. Naast lessen in kleine groepjes en privélessen, kun je ook voor een combinatiecursus kiezen (een combinatie van zowel groepslessen als privélessen). De programma´s duren 20 tot 30 uur per week, afhankelijk van het programma dat je kiest.

Specialisatiecursussen zijn over het algemeen alleen beschikbaar als privélessen en bereiden de studenten zich voor op specifieke vereisten in het professionele circuit. De hoofddoelen van deze lessen zijn het bestuderen van een specifieke Spaanse woordenschat, het correct formuleren van zinnen en een vloeiend taalgebruik. In Playa del Carmen kunnen studenten de volgende speciale programma´s volgen:
 • Medisch Spaans
 • Zakelijk Spaans
 • Spaans voor Toerisme

Andere speciale programma´s zijn Spaans en Duiken (er zijn verschillende duikpakketten beschikbaar), Spaans en Salsa (3 danslessen per week naast de Spaanse lessen), en Spaans en de Mexicaanse keuken (3 kooklessen per week naast de Spaanse lessen). Vraag gerust voor meer informatie over deze programma´s als je geïnteresseerd bent.

NIVEAU’S EN LESMATERIAAL

We bieden Spaanse lessen aan op alle niveau´s (beginner, elementair, laaggemiddeld, gemiddeld, gevorderd en superieur). De lessen en de lesmethoden zijn in overeenstemming met het curriculum van de Raad van Europa, hetgeen belangrijk is voor erkenning bij veel universiteiten.

De verschillende niveau´s zijn opgedeeld in subniveaus om optimale uniformiteit te creëren voor iedere les. Mocht een student ontevreden zijn over zijn toegewezen groep, dan kan hij, na overleg met de leraar en de schooldirectie, uiteraard van groep veranderen.

DOCENTEN

Alle leraren hebben Spaans als moedertaal. Ze zijn allemaal zeer ervaren in het geven van Spaanse les. De expertise van de leraren wordt verder gewaarborgd doordat zij continu cursussen volgen, en zodoende voor een optimale leerervaring kunnen zorgen. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende moderne strategieën om les te geven, ondersteund met verschillende soorten multimedia. De lessen zijn gefocused op het toepassen van de Spaanse taal in de praktijk. De leraren zijn vriendelijk en staan altijd voor je klaar. Ze motiveren de studenten om actief deel te nemen tijdens de lessen.

HUISVESTING

huisvesting Geschikte accommodatie is een belangrijk onderdeel voor een effectief Spaans programma. Er zijn verschillende opties voor huisvesting in Playa del Carmen.

Gastgezin
Een populaire accommodatiekeuze van onze studenten is om in een gastgezin te verblijven. Studenten die deze optie kiezen verblijven in zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen. Deze families wonden op een afstand van tussen de 5 en 20 minuten lopen van de school en van het strand. Gastgezinnen bieden je gemeubileerde eenpersoons of tweepersoons kamers met ontbijt of halfpension. Houd er wel rekening mee dat tweepersoons kamers alleen beschikbaar zijn voor studenten die samen reizen, en dat de prijzen altijd gelden per persoon, en niet per kamer. Als je met een vriend, vriendin of partner komt, kun je uiteraard ook samen in een gastgezin verblijven.

Gedeeld appartement
Er verblijven ook veel studenten in onze ruime appartementen vlakbij de school. Deze comfortabele gemeubileerde appartementen hebben allen twee of meer slaapkamers, een woonkamer met TV met een open keuken en één of meer badkamers. De keuken is volledig uitgerust. Één keer per week worden de appartementen schoongemaakt en de bedden verschoond; je dient alleen je eigen handdoeken mee te nemen. Alle appartementen zijn op loopafstand van de school (ongeveer 10-15 minuten). Je kunt een eenpersoons, tweepersoons of een kamer met meerdere bedden reserveren. In dat geval weet je zeker dat je de kamer zult delen met andere studenten; dit is een prima manier om je medestudenten te leren kennen.

Hotel
We bieden je ook de mogelijkheid om te verblijven in een hotel in Playa del Carmen. Er zijn allerlei hotels in verschillende prijscategorieën. De meeste hotels zijn dichtbij het strand en bieden één- of tweepersoonskamers, eventueel met airconditioning.

ACTIVITEITEN

activiteiten De school biedt iedere week een uitgebreid recreatief programma. Je zult door danslessen, city tours, lezingen en feesten meer te weten komen over Mexico en Playa del Carmen. De activiteiten vinden minstens twee tot drie keer per week plaats. Zij vormen tevens een belangrijk deel van de filosofie: De Spaanse taal leren en ´leven´!
De volgende activiteiten worden regelmatig aangeboden en zitten bij het programma inbegrepen:
 • City tour: Voor alle nieuwe studenten wordt er op de eerste dag van de cursus een tour door de stad georganiseerd. Het doel van deze tour is om de studenten bekend te laten raken met het dagelijks leven in een nieuw land. We laten je zien waar je de bus kunt pakken, geld kunt pinnen, boodschappen kunt doen en het internet gebruiken. Uiteraard laten we je ook de beste plekjes van de stad zien evenals waar je goede restaurants, ijstentjes en gezellige barretjes kunt vinden.
 • Danslessen: Ontdek Latijns-Amerikaanse ritmes zoals de Salsa en Merengue en beleef en voel het Zuid-Amerikaanse temperament.
 • Debatten en lezingen: Kom meer te weten over historische en huidige Latijns-Amerikaanse onderwerpen en de historie en cultuur van de plaats waar je verblijft.
 • Feesten met studenten, leraren, families en vrienden. Geniet van een typisch Mexicaans feest met de school, met Mexicaanse keukenspecialiteiten, cocktails en muziek en dans.
 • Sport op het strand
 • Filmavonden
 • Karaoke feesten

MEXICO

Mexico is een land van magie, kleur en grote contrasten. Haar archeologische opgravingen, overblijfselen van de rijke cultuur van de pre-Hispanische civilisatie, behoren tot de meest indrukwekkende van de wereld. De hoofdstad, Mexico-city, is de grootste stad van de wereld maar er zijn ook vele pittoreske dorpjes, adembenemende uitzichten op berglandschappen en kilometers ongerept strand. Terwijl sommige Mexicaanse steden zich volledig ontwikkeld hebben tot moderne steden, zijn er ook bepaalde gebieden in het land die nog de sfeer ademen van een vergeten Spaanse kolonie, met een belangrijke invloed van de Indiaanse cultuur. De pre-Hispanische feestelijkheden toegewijd aan de Heilige Maagd Guadalupe, het carnaval en de Heilige Week zijn culturele feesten die je niet mag missen. Onder andere hierdoor is Mexico dé plek voor reizigers, avonturiers en goudzoekers. Mexico is met haar vele koloniale steden en prachtige kathedralen een cultureel fascinerend land. Ook heeft het veel te bieden als je van de natuur of van dieren houdt.

Of je nu wilt duiken in het prachtige barrièrerif, struinen door eeuwenoude Maya ruines, surfen langs de Mexicaanse kust of het uitzinnige feest “de Dag van de Doden” mee wilt vieren - alles is mogelijk in Mexico en je zal altijd iets te doen hebben!

PLAYA DEL CARMEN

playa del carmen Playa del Carmen ligt in het centrum van het gebied Riviera Maya in de staat Quintana Roo. De kleine stad ligt in het hart van het schiereiland Yucatan, op ongeveer 35 minuten van het internationale vliegveld van Cancún en op 40 minuten van Tulum. Playa del Carmen trekt mensen van over de hele wereld, vanwege haar relaxte, tropische atmosfeer en ongeëvenaarde prachtige stranden. 10 jaar geleden was het nog een klein vissersdorpje, nu heeft het zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste toeristische plekken in de Cariben. Ondanks de snelle groei heeft Playa del Carmen haar karakteristieke en charmante Mexicaanse sfeer weten te behouden. De vele knusse familiehotels, internationale restaurants en lange stranden trekken het hele jaar door veel bezoekers. Het op één na grootste koraalrif van de wereld ligt dichtbij en biedt perfecte omstandigheden voor duikers. Excursies naar de oude Mayasteden en de piramides van Chichen Itza, Cobá en Ek Balám zijn de meest populaire attracties.

Playa del Carmen is de perfecte keuze voor mensen die Spaans willen leren en ondertussen willen genieten van een geweldige strandvakantie in Mexico!

EXCURSIES

excursies De volgende excursies worden regelmatig aangeboden en reserveer je ter plekke:
 • Tulúm
 • Duiken
 • Sian-ka‘an
 • Coba and Cenotes (Maya- ruïne in de jungle)
 • Chichén-Itzá and Cenote Ikkil (Maya- ruines)
 • Valladolid (Oude koloniale stad)
 • Holbox island
 • Isla de Mujeres
 • Ria Maya & Ek Balam

VRIJWILLIGERSWERK

In Mexico is het ook mogelijk om vrijwilligerswerk te doen na je Spaanse cursus. Hiervoor dien je eerst minimaal 4 weken Spaanse les te volgen en daarna minimaal 2 weken op een project te werken. Het programma Spaans en Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om je Spaans verder te verbeteren, om de cultuur beter te leren kennen, en om de lokale bevolking een helpende hand te bieden. Vraag ons voor verdere informatie.

De school kan stages in Mexico regelen voor allerlei verschillende studies. Maak gebruik van de samenwerking die de school heeft met verschillende bekende Mexicaanse en internationale bedrijven en organisaties. Je kunt iedere week van het jaar starten met een stage. De eisen voor een stageplek zijn dat je je minimaal acht (soms 12) weken beschikbaar moet stellen, en dat je een hoog niveau van Spaans dient te hebben. Als je Spaans niet toereikend is, moet je eerst Spaanse lessen volgen.

Een stage in Mexico geeft je de unieke kans om te ervaren hoe het er dagelijks aan toe gaat in een Zuid-Amerikaans bedrijf. Hier leer je op een andere manier te denken en zaken te doen, en dit kan in je verdere professionele carrière nog van grote waarde zijn.

REDENEN WAAROM WIJ DEZE SCHOOL AANBEVELEN:

 • Playa del Carmen is een prachtige locatie die nog steeds haar typische Mexicaanse charme behouden heeft;
 • Je kunt hier genieten van de witte Caribische zandstranden en het kristalzuivere water; ideaal voor watersporten!
 • Je kunt verschillende Maya ruines en relikwieën bezoeken die een prachtig inzicht geven in de Mexicaanse geschiedenis;
 • De inwoners zijn zeer vriendelijk jegens de bezoekers en het is makkelijk om je Spaans met hun te oefenen;
 • Er zijn uitstekende mogelijkheden om te duiken (het op één na grootste koraalrif ter wereld ligt recht tegenover Playa del Carmen);
 • Playa del Carmen beschikt over een uitstekende toeristische infrastructuur en is één van de meest veilige steden van Mexico.
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Chichenitza
MÉXICO
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: