Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Antigua, GUATEMALA

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

Jaarlijks komen meer dan 5.000 studenten naar Guatemala om Spaans te leren spreken, schrijven, en om de taal te beléven. Van deze studenten kiest 10% onze school, en velen komen bij ons terug om verder te studeren. De school biedt een warme en uitnodigende sfeer en de meeste van onze professionele docenten werken al meer dan 14 jaar met de eigenaar. Iedere cursus is speciaal ontworpen voor de specifieke behoeften van ieder van onze studenten, en je kunt er zeker van zijn dat je je bij ons op je gemak zult voelen.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans De school ontwerpt programma’s die zijn aangepast aan de persoonlijke interesses en vaardigheden van iedere student. Of je nu een week of zes maanden op onze school blijft, onze docenten passen het programma aan aan je niveau, en zorgen ervoor dat je verder leert vanaf het niveau dat je hebt bij aankomst. Alle studenten leren snel en beleven plezier aan het leerproces. De school biedt een programma waarbij de studenten voor 100% opgaan in het leren van de taal, omdat we alleen privélessen bieden (een student per docent). De lessen worden gegeven tussen 08:00 en 12:00 uur, met een koffiepauze.

NIVEAU’S EN LESMATERIAAL

niveau’s en lesmateriaal Bij de programma’s is al een gratis tekstboek inbegrepen, en daarnaast wordt aandacht besteed aan conversatie, uitspraak, grammatica, correspondentie, woordenschat, vertalen, en teksten over Guatemala en Midden-Amerika.

DOCENTEN

Ons team bestaat uit professionele docenten, waarvan velen ook een opleiding in een ander vakgebied hebben gevolgd, zoals een studie op juridisch, economisch of technisch gebied. Onze school neemt alleen de hoogst gekwalificeerde docenten aan, en bereidt ze door middel van trainingen voor op het lesgeven.

HUISVESTING

huisvesting We bieden je verschillende huisvestingsmogelijkheden voor tijdens je verblijf. Hoewel een verblijf bij een gastgezin een zeer waardevolle culturele ervaring kan zijn, zijn er ook andere opties. Onze school is de enige Spaanse school in Antigua die werkt met studentenhuizen.

VERBLIJF BIJ EEN GASTGEZIN - Dit is het klassieke idee van een talenstudie in het buitenland: Studenten verblijven bij een Guatemalteekse familie, die is geselecteerd vanwege de gastvrije houding van de mensen, en omdat zij het leuk vinden de studenten te helpen bij het leren van de taal. Je eet samen met je gezin en wordt ook betrokken bij andere activiteiten die de familie onderneemt. Alle gastgezinnen wonen in de buurt van de school. Inbegrepen zijn een eigen kamer, gedeelde badkamer, en alle maaltijden.


STUDENTENHUIZEN S – Dit is een populaire optie. De studentenhuizen of ‘guest houses‘ van de school staan speciaal bekend vanwege de kwaliteit van de maaltijden en de persoonlijke aandacht van de ‘Ama de la Casa‘. Bovendien biedt een verblijf hier extra voordelen: je hebt het gevoel in je eigen huis te wonen, je krijgt je eigen sleutels, hebt meer privacy maar ook gezelschap, en je hebt de mogelijkheid om andere studenten uit de hele wereld te ontmoeten. De studentenhuizen liggen vlakbij de school en in ieder huis wonen 8-14 studenten. Inbegrepen zijn een eigen kamer met gedeelde badkamer, en naar keuze wel of geen maaltijden.

ACTIVITEITEN

activiteiten De school biedt de studenten een uitgebreid aanbod aan buitenschoolse activiteiten zonder extra kosten, zoals danslessen (Salsa & Merengue), voetbaltoernooien, ‘Happy Hour‘, Latijns-Amerikaanse films, gezamenlijke grammaticalessen, vrijwilligersprojecten en deelname in lokale religieuze, culturele en sociale activiteiten.

GUATEMALA

Guatemala is een van de mooiste landen van Midden-Amerika, en Antigua is een van de mooiste kleinere steden ter wereld. Als geen ander land in de regio biedt Guatemala een enorme vari?teit aan culturele en klimatologische zones, en over het algemeen is het er erg veilig voor toeristen.

ANTIGUA

Veel studenten hebben in het verleden voor Antigua gekozen vanwege het gematigde klimaat en de indrukwekkende schoonheid van de stad zelf en van het land eromheen – vlak in de buurt liggen drie vulkanen die beklommen kunnen worden. De meeste huizen, openbare gebouwen en kerken zijn meer dan 500 jaar oud en zijn meesterwerken op het gebied van de Spaanse Koloniale architectuur. Daarnaast staat de bevolking van Antigua bekend vanwege hun warmte en gastvrijheid. De school bevindt zich in een mooi in koloniale stijl gebouwd huis, op slechts vijf minuten afstand van het centrale plein.

EXCURSIES

excursies De school biedt een gevarieerd excursieprogramma. Sommige van de excursies zijn gratis inbegrepen in het cursusprogramma, terwijl voor andere een kleine deelnemersbijdrage wordt gevraagd. Er kan bijvoorbeeld een bezoek worden gebracht aan een koffie- of een notenplantage of aan een vulkaan, of we maken een paardrijtour naar de omliggende dorpen. Andere mogelijkheden zijn demonstraties van traditionele weeftechnieken of het maken van kleding, of het bijwonen van een Mayaceremonie.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoewel de lessen normaalgesproken van maandag tot en met vrijdag worden gegeven, kan de school zich aanpassen aan het rooster van de student, en is het ook mogelijk om les in het weekend te volgen (voor zondagen gelden speciale tarieven). Je kunt door iemand van de school worden opgehaald van de Internationale Luchthaven Aurora in Guatemala City, en naar de school of naar je accommodatie gebracht worden.

VRIJWILLIGERSPROGRAMMA

vrijwilligersprogramma

Naast de lessen, biedt de school ook de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen. Er zijn verschillende sociale projecten waar je kunt werken: veel studenten kiezen ervoor om in hun vrije tijd te helpen in locale weeshuizen, verzorgingstehuizen voor oudere mensen of ziekenhuizen. Maar het is ook mogelijk Engelse les te geven of te helpen in lokale projecten. Je moet minimaal een basisniveau Spaans hebben om aan het vrijwilligersprogramma mee te kunnen doen.

REDENEN WAAROM WIJ DEZE SCHOOL AANBEVELEN:

  • De school ligt in het centrum van Antigua.
  • Antigua is een prachtige stad.
  • De sfeer op de school is zeer informeel en ontspannen.
  • De school biedt studenten veel mogelijkheden voor recreatieve activiteiten en om Antigua en omgeving te bezichtigen.
  • De gastgezinnen wonen op loopafstand van de school.
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Tikal
GUATEMALA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: