Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Quito, ECUADOR

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

beschrijving van de school Als je voor Ecuador kiest zit je eigenlijk altijd goed, want het is zonder twijfel het meest diverse land op aarde. De kust van Ecuador ligt aan de Stille Oceaan, en het bergachtige gebied van de Andes of de ‘sierra’, met bergtoppen van soms wel meer dan 6000 meter hoogte, bestaat uit tien verschillende provincies. Naast de besneeuwde bergtoppen bezit het land ook tropisch regenwoud en vulkanen, en de hoofdstad Quito ligt aan de voet van de 2000 meter hoge vulkaan Pichincha. In Ecuador spreekt men heel duidelijk Spaans, waardoor je de taal snel en makkelijk zult leren en begrijpen.

Onze Internationale talenschool voor Spaans bevindt zich in een moderne wijk van Quito, op een terrein van meer dan 300 vierkante meter. De dynamische en ervaren docenten geven les in 12 goed verlichte leslokalen, die optimale leeromstandigheden bieden aan studenten van alle niveau’s. Op verzoek is het ook mogelijk om buiten les te volgen, in onze tuin of op een van de terrassen.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans Iedere maandag beginnen er nieuwe taalcursussen op alle niveau’s, ook voor diegenen die nog helemaal geen Spaans spreken. Onze lessen duren precies 60 minuten. Er wordt gewerkt met een maximum aantal van 5 studenten per groep en we bieden een programma van 20 uur per week, en een van 30 uur per week, dat bestaat uit een combinatie van groeps- en privélessen. Op de eerste dag leggen alle nieuwe studenten (behalve de absolute beginners) een niveautest af. Op basis van deze test worden de studenten ingedeeld in de juiste groepen.

NIVEAU’S

We bieden cursussen op alle niveau’s (beginners, beginners met enige voorkennis, ‘low intermediate’, ‘intermediate’ (halfgevorderd), gevorderd en superieur). Onze cursussen en lesmethoden (teaching standards) voldoen aan de eisen van het gemeenschappelijk Europees Curriculum, hetgeen belangrijk is in verband met erkenning door een groot aantal universiteiten.

De eerder genoemde niveau’s van kennis en vaardigheid, worden verder onderverdeeld in subniveau’s om ervoor te zorgen dat de niveauverschillen binnen de groepen zo klein mogelijk zijn. Mocht een student echter toch niet tevreden zijn met het niveau waarin hij of zij is ingedeeld, dan is het uiteraard mogelijk om van groep te wisselen, na overleg met de docent en de schooldirectie.

LESMATERIALEN

Onze lesmaterialen zijn actueel, en het grootste deel is afkomstig van Spaanse universiteiten of van het Cervantesinstituut. Het materiaal is speciaal ontwikkeld voor het snel en effectief leren van het Spaans als vreemde taal. Ter verbetering van de kwaliteit van de lessen gebruiken we een grote variёteit aan materialen. Je kunt tijdens de volledige duur van je cursus gratis gebruik maken van het educatief materiaal. Alle studenten ontvangen aan het eind van hun cursus een certificaat van deelname.

We gebruiken gevarieerde en moderne onderwijstechnieken en lesmateriaal om aandacht te besteden aan de verschillende aspecten van de taal (spreken, lezen, schrijven, luistervaardigheid, grammatica en woordenschat). Hiertoe wordt gebruik gemaakt van gedrukte materialen (boeken, kranten, tijdschriften, etc.), maar ook van audiovisuele materialen (radio, cd’s, video’s, TV, films, documentaires, etc.). Ter aanvulling worden spelletjes gespeeld die de communicatieve vaardigheden stimuleren, en tegelijkertijd bevorderlijk zijn voor de creativiteit, het associatievermogen, de reflectie en begrip van de cultuur.

DOCENTEN

Al onze docenten zijn native speakers en zijn in het bezit van een universitair diploma, en hebben bovendien een ruime ervaring in het geven van Spaans als vreemde taal. Door middel van constante training worden de docenten in staat gesteld lessen te geven die voldoen aan de hoogste eisen.

HUISVESTING

Gastgezinnen
huisvesting Onze studenten en stagiaires verblijven bij gastgezinnen die zorgvuldig door ons zijn geselecteerd, en die op maximaal 10 minuten loopafstand van de school wonen. De familie voorziet in gemeubileerde éénpersoonskamers, 2 of 3 maaltijden per dag, en de mogelijkheid om de was te doen. Het wonen bij een gastgezin biedt je een uitstekende mogelijkheid om je pas verworven kennis van het Spaans in de praktijk te brengen en te verbeteren, en om meer te leren over de plaatselijke cultuur. Studenten bouwen vaak een hechte vriendschap op met hun gastgezin, die vaak nog lang duurt nadat er een eind is gekomen aan het verblijf van de student. Mocht je een specifiek dieet volgen (bijvoorbeeld vegetarisch), geef dit dan aan ons door wanneer je je inschrijft, zodat je gastgezin er rekening mee kan houden.

ACTIVITEITEN

De school biedt wekelijks een uitgebreid activiteitenprogramma. Je kunt meer te weten komen over Quito en Ecuador tijdens danslessen, citytours, kooklessen, en feesten. Ook organiseert de school interessante excursies in de buurt van de stad, naar bijvoorbeeld Otavalo, Papallacta of Mitad del Mundo.

Hieronder volgt een selectie van activiteiten die regelmatig worden geörganiseerd:
 • ‘City tour’: activiteiten Vanaf je eerst lesdag kun je na je les een stadstoer doen zodat je de stad leert kennen en er meteen vanaf het begin je weg kunt vinden. We laten je de belangrijkste dingen zien die je nodig hebt voor het dagelijks leven in Quito, zoals banken, bushaltes, Internetcafé’s, en de belangrijkste winkels.
 • Danslessen:Leer Latijns-Amerikaanse ritmes kennen zoals salsa en merengue en ga helemaal op in het Zuid-Amerikaanse temperament!
 • Discussies, presentaties, en informatieve bijeenkomsten. Kom meer te weten over historische en actuele onderwerpen die spelen in Latijns-Amerika.
 • Kooklessen waarin typische nationale gerechten worden bereid. Kom koken en geniet van de culinaire specialiteiten van het land, samen met andere studenten en docenten.
 • Theater: Kruip samen met je medestudenten en docenten in een nieuwe rol.
 • Fiesta met studenten, docenten, gastgezinnen en vrienden. Beleef op onze school een typisch Ecuatoriaans feest compleet met inheemse gerechten, cocktails en dansmuziek.

ECUADOR

Ecuador ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika, op de Ecuador, en wordt geografische gezien beschouwd als het meest diverse land ter wereld. Naast de grote oppervlakten tropisch regenwoud, strekken de besneeuwde toppen van de Andes zich uit over de gehele lengte van het land, tot aan de kust, waar een aangenaam Middellandsezeeklimaat heerst. Op ongeveer een uur vliegafstand richting westen, op slechts 1000 kilometer van het vasteland, ligt de mooiste eilandengroep ter wereld: de Galapagoseilanden; een onbedorven natuurparadijs. Op deze vulkanische eilanden zul je een zeer gevarieerde groep diersoorten kunnen bewonderen, waaronder pingu?ns, zeeleeuwen, reuzenschildpadden en de ongevleugelde aalscholver, om nog maar te zwijgen van de vele soorten hagedissen die alleen maar hier voorkomen.

QUITO

Quito Quito is een van de mooiste, rijkste en oudste steden van Zuid-Amerika. De stad werd bevochten door de Inca’s, en veroverd door de Spanjaarden in 1534, en heeft daarmee een rijke, turbulente geschiedenis. Het historisch centrum met zijn statige koloniale paleizen is tot Cultureel Erfgoed verklaard door de UNESCO.

De hoofdstad is gelegen in het binnenland op een hoogte van ongeveer 2850 meter boven de zeespiegel, ingelijst door de statige toppen van het Andesgebergte en ingenesteld in een schitterende vallei. Deze

Deze uitzonderlijke geografische ligging zorgt bij goed weer voor spectaculaire uitzichten over de Andes en over de Pacifische vulkanische Vuurring. Dankzij het aangename klimaat dat in de stad heerst, staat Quito ook wel bekend als de ‘Stad van de Eeuwige Lente’. Quito is een van de mooiste, rijkste en oudste steden van Zuid-Amerika. De stad heeft gestreden tegen de Inca’s en werd later, in 1534, veroverd door de Spanjaarden, en heeft daarmee een turbulent verleden. In het ‘Centro Histórico’ zijn de straten gevuld met kleurige markten waar verkopers en handelaars vanuit het hele land hun koopwaar aanbieden. Het beeld van de ‘Nieuwe Stad’ (waar de school is gelegen) wordt gekenmerkt door een groot aantal parken, moderne.

kantoorgebouwen en chique woonwijken, waar tevens historische gebouwen te vinden zijn, tussen de meer recentelijk toegevoegde moderne architectonische bouwwerken. Onze school is gelegen in een van de mooiste wijken van de Nieuwe Stad. Dit deel van de stad, Batan Alto, ligt in een vallei, tegen een helling, en vanaf de school heb je een schitterend uitzicht over de hele stad en de vulkaan Pichincha aan de andere kant van de vallei. Vanaf de school kun je het toeristische gedeelte van de stad, Mariscal, bereiken door gebruik te maken van de Ecovia (een trolleybussysteem dat gedeeltelijk gefinancierd wordt door de Europese Unie). In Mariscal is een groot aantal café’s, restaurants, hostels en uitgaansgelegenheden te vinden.

EXCURSIES

Hieronder volgt een beschrijving van enkele van de excursies die regelmatig worden geörganiseerd:
 • Otavalo (Indiaanse markt) excursies -Otavalo ligt ten noorden van Quito aan de Panamerikaanse autosnelweg, en is een van de bekendste steden van Ecuador. Iedere zaterdag wordt in Otavalo een van ‘s werelds meest bekende Indiaanse markten gehouden. Honderden kraampjes bieden toeristen en locals een enorme hoeveelheid spullen te koop aan. Vroeg in de morgen worden er voornamelijk allerlei soorten dieren te koop aangeboden, van kippen en schapen tot lama’s. Een andere attractie van de markt is het gedeelte waar kleding wordt verkocht. Toeristen kunnen hier souvenirs kopen als poncho’s, kostuums, rugzakken, sieraden en hangmatten.

 • Papallacta (Heetwaterbronnen in de Andes) -De heetwaterbronnen of termale baden van Papallacta liggen op 2.5 uur rijden van Quito, in een prachtige vallei in de Andes. Zelfs de vallei ligt wel 3.300 meter hoog. Er zijn verschillende baden, die direct gevuld worden met water van vulkanische oorsprong, en je kunt genieten van prachtige uitzichten.

 • ‘Mitad del Mundo’ (Equador, Incaru?nes) - Slecht 26 km ten noorden van Quito ligt de Equador . Centrum van deze bezienswaardigheid is een monument van 30 meter hoog met daarbinnen een etnografisch museum, waarbinnen voorwerpen zijn uitgestald uit de verschillende Indianenculturen. Fascinerend zijn vooral de vele natuurkundige experimenten in het Museo Solar, die uitsluitend midden op de Ecuador functioneren! Na het bezoeken van de Ecuador zul je de nabijgelegen Incaru?nes van Rumicucho bezoeken. Deze ru?nes vormen een van de weinige plaatsen in het land waar goed behouden gebleven resten van de cultuur van het Incarijk te vinden zijn.

 • Cotopaxi (Natuurpark) -Het Natuurpark strekt zich uit rond de 5.700 meter hoge top van de vulkaan Cotopaxi, en herbergt een zeer rijke diversiteit aan dieren- en plantensoorten. Op een hoogte van 4.800 meter, net onder de met sneeuw bedekte top, ligt een ‘bergstation’ wat door veel wandelaars bezocht wordt. Hiervandaan zijn de uitzichten ongelofelijk mooi. De echte fanatiekelingen kunnen doorklimmen tot aan de top.

 • Baños (Bergdorpje in de Andes) -Deze weekendexcursie duurt van vrijdag tot zondagmiddag, en neemt je mee naar het pittoreske dorpje Baños. Het dorp wordt omgeven door het prachtige Andesgebergte, en is gelegen aan de voet van de 5000 meter hoge vulkaan Tungurahua. Het biedt een groot aantal mogelijkheden voor sport en andere activiteiten. Je kunt te paard de omliggende bergen ontdekken, of een fietstocht maken naar een van de vele watervallen, en daar een verfrissend bad nemen. klik hier voor meer informatie over deze school, of om je in te schrijven.

VRIJWILLIGERSPROGRAMMA / STAGES

De school organiseert het hele jaar door stages in Ecuador binnen alle vakgebieden. Profiteer van onze samenwerking met diverse bekende Ecuatoriaanse en internationale bedrijven en organisaties. Je kunt iedere week van het jaar beginnen met een stage. De duur van je stage bepaal je in overleg met je werkgever, maar de minimumduur van een stage is acht weken. Een stage in Ecuador biedt je de unieke mogelijkheid om het alledaagse werkende leven binnen een Zuid-Amerikaans bedrijf mee te maken. Hier zul je kennis maken met een andere manier van denken en van zakendoen, hetgeen van grote betekenis kan zijn binnen je latere carrière.
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Quito
ECUADOR
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: