Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Sosua, DOMINICAN REPUBLIC

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

Schrijf je in voor een cursus op onze school in de Dominicaanse Republiek, een van de grootste instituten waar Spaans als vreemd taal gegeven wordt, en ontdek de exotische sfeer van de Caribbean, en de relaxte maar vitale houding, de openheid en de gastvrijheid van de bevolking. Studenten kunnen kiezen uit twee lokaties: de hoofdstad van het land, Santo Domingo, een Caribische metropool met meer dan 2.5 miljoen inwoners, of de de kleinere aan zee gelegen stad Sosua, die bekend staat vanwege de ongelofelijk mooie stranden en de vele mogelijkheden die er zijn voor watersport.
Als je graag Spaans wilt leren en tegelijkertijd je inzicht wilt vergroten in de cultuur, geschiedenis en de sociale aspecten van het dagelijks leven in de Dominicaanse Republiek, dan is onze school in Sosua voor jou de ideale plek.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans Het belangrijkste doel bij ons op school is om onze studenten aan het praten te krijgen, want de school gaat uit van het idee dat het leren van een taal een communicatief proces is. Onze docenten moedigen de studenten dan ook vanaf het allereerste begin aan om te praten. Onze school biedt de studenten zoveel mogelijk de gelegenheid om ook tijdens de lessen hun spreekvaardigheid te oefenen. We werken daarom met een maximum van 7 studenten per groep. Groepslessen vinden meestal ‘s morgens plaats. Er worden zowel groeps- als privélessen gegeven, en je kunt kiezen uit een programma van 20 of 30 lessen per week. Iedere les duurt 45 minuten. Mocht er geen groep van jou niveau beschikbaar zijn wanneer jouw cursus start, dan krijg je in plaats daarvan privélessen (respectievelijk 15 of 22.5 privélessen in plaats van 20 of 30 groeepslessen).

Het is erg belangrijk dat voor iedere student bij aanvang van de cursus het juiste niveau wordt bepaald. Daarom doen alle studenten die al wat Spaans spreken voor aanvang van hun cursus een plaatsingtest. Deze test is opgebouwd uit vragen op verschillende niveau’s en duurt maximaal 60 minuten. Iedere student ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname. We gebruiken lesmaterialen die speciaal ontworpen zijn voor en aangepast aan de persoonlijke behoeften van de student, aangevuld met moderne audio-visuele middelen, die de studenten helpen hun spreekvaardigheid te verbeteren.

NIVEAU’S

Er wordt gewerkt met vier cursusniveau’s: beginners, elementair, halfgevorderd en gevorderd.

SPECIALE PROGRAMMA’S

peciale programma’s Tijdens het programma Spaans & Surfen combineer je Spaanse taallessen met surflessen (wind- of kitesurfen). Zowel beginnende als ervaren windsurfers zullen verrukt zijn van de uitstekende surfcondities in de uitgestrekte Cabaretebaai, en ‘kitesurfers’ krijgen waar voor hun geld op de golven van Kite Beach, dat er slechts 200 meter vandaan ligt. ‘s Avonds komen surfers, locals en toeristen samen in een van de vele bars, en feesten met elkaar, terwijl verliefde stelletjes hand in hand over het strand lopen. 
‘s Morgens studeer je Spaans, terwijl de surflessen in de middag worden gegeven, in een van de surfcentra van Cabarete. Deze centra hebben meer dan 16 jaar ervaring en behoren tot de oudste en meest erkende surfcentra van het land. Door de gunstige weers- en watercondities is surfen normaalgesproken de hele week mogelijk, van maandag tot en met zondag.
Vooropgesteld worden persoonlijke begeleiding, veiligheid van de surfers, en plezier. Daarom geldt een maximum aantal van 3 deelnemers voor het kite surfen en maximaal 6 deelnemers per gids voor de windsurflessen.

Spaans & Duiken Tijdens het programma Spaans & Duiken krijg je tegelijkertijd theorie- en praktijkles. De filosofie is: wat je eerst hoort en ziet in het leslokaal, zie je daarna onder water. Dit houdt ook in dat je leert de uitrusting op een veilige manier te gebruiken en onderhouden. Er worden zowel beginnerscursussen gegeven als cursussen voor duikers die hun brevet al hebben.

Het programma Spaans & Latijns-Amerikaans Dansen is een geweldige mogelijkheid om de Dominicaanse cultuur en levenshouding beter te leren kennen, door middel van dans en muziek. ‘s Morgens volg je Spaanse les, en in de middag leer je van professionele dansleraren de pasjes en de lichaamstaal van Merengue, Bachata en Dominican Salsa.

DOCENTEN

docenten Ons team bestaat uit docenten die afkomstig zijn uit de Dominicaanse Republiek, uit Europa, en uit de Verenigde Staten. Alle docenten zijn native speakers die stuk voor stuk bevoegd zijn en daarnaast een ruime ervaring hebben in het geven van Spaans als vreemde taal. We verwachten van onze docenten niet alleen dat ze op een hoog niveau les geven, maar ook dat ze in staat zijn om de studenten te motiveren. Vaak bieden de docenten ook buiten de lessen een luisterend oor, en helpen ze je bij alledaagse vragen en problemen.


HUISVESTING

huisvesting Studentenhuis op school (Studio’s/Appartment)
In Sosua bieden we je de mogelijkheid om in onze studio’s of in ons appartement te verblijven, welke gelegen zijn op het schoolterrein, in een groene, tropische tuin, op maar 5 minuten loopafstand van zowel het strand als het centrum van de stad. Je kunt kiezen uit een éénpersoons- of een gedeeld appartement met ontbijt (behalve op zon- en feestdagen). De kamers zijn voorzien van douche en toilet, koelkast, televisie, ventilator, en een kleine zitruimte; het appartement is uitgerust met een volledig ingerichte keuken. De studio’s/appartementen worden dagelijks schoongemaakt. Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen, maar neem je eigen strandhanddoek mee.

ACTIVITEITEN

activiteiten Dankzij hun ideale ligging, bieden Sosua en Cabarete je een groot aantal mogelijkheden voor activiteiten. De koraalriffen in de buurt van Sosua vormen een uitstekende snorkel- en duiklocatie; en Cabarete biedt eerste klas surfcondities. Daarnaast worden er ontspannende activiteiten geörganiseerd zoals barbecues in de tuin van de school, lessen in Merengue en ‘Bachata’, Dominicaans koken, strandvolleybal, biljarten of midgetgolven, en niet te vergeten onze avontuurlijke jeepsafari’s.

DE DOMINICAANSE REPUBLIEK

Dit Caribisch eiland symboliseert voor velen de perfecte exotische vakantiebestemming, een paradijs van zon, zee en zand, het hele jaar door. Het land herbergt bovendien een grote variëteit aan natuurlijke schatten die uniek zijn binnen het Caribisch gebied: dichte, groene subtropische plantengroei, vruchtbare valleien, bergketens van soms wel 3.175 meter hoog, honderden kilometers door palmen omzoomd wit zandstrand, en een kristalheldere, turkooisblauwe zee. Zowel vanwege de natuur als vanwege de turbulente geschiedenis, maar ook wegens de levendige cultuur van de bevolking, is een bezoek aan dit prachtige land de moeite waard. Dit alles maakt de Dominicaanse Republiek tot een schitterende plek om Spaans te leren. Ontdek de exotische sfeer van het Caribisch gebied, en de ontspannen maar levendige houding, de openheid en de gastvrijheid van de Dominicaanse bevolking.

SOSUA

sosua Deze kleine stad aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek biedt je een grote variëteit aan ontspanningsmogelijkheden. Sosua trekt voornamelijk duikers, terwijl Cabarete erom bekend staat enkele van de beste surflocaties ter wereld te hebben. Er is ook een uitstekende surflocatie te vinden tussen de twee steden in, bij Playa Encuentro.
‘s Avonds ontmoeten surfers, toeristen en locals elkaar in een van de talrijke café’s, beachbars, restaurants en discoteken in Sosua of Cabarete om samen te kletsen, te dansen en te feesten. Het schoolgebouw is gelegen onder een dak van oude bomen en dichte, groene planten, en vormt een ideale, rustige, tropische omgeving om je te kunnen concentreren op de lessen.
Ondanks de centrale ligging is de sfeer rond de school zo rustig, dat de lessen vaak op een van de schaduwrijke, koele terrassen buiten worden gegeven. De tuin, de terrassen en de open, gemeenschappelijke keuken, zorgen voor een persoonlijke en vriendelijke sfeer, ideaal om je te ontspannen of om ervaringen uit te wisselen met je medestudenten.

EXCURSIES

Er worden excursies naar Puerto Plata en naar Santiago georganiseerd, waar je een rum- of een sigarenfabriek kunt bezoeken, het park El Choco, of de prachtige stranden van Playa Grande, in combinatie met een boottochtje, en een excursie buiten de stad naar Jaracoba en de zogenaamde Dominicaanse Alpen.
Ook kunnen we een weekend samen doorbrengen op de witte, fotogenieke stranden van Las Terrenas op het schiereiland Samana.

REDENEN WAAROM WIJ DEZE SCHOOL AANBEVELEN:

  • Nergens anders vind je de mogelijkheid om Spaanse lessen te combineren met duik- of surflessen!.
  • De school bevindt zich slechts op 5 minuten afstand van het strand, op een schitterende locatie, te midden van een tropische tuin.
  • De Dominicaanse Replubliek symboliseert voor velen de perfecte exotische vakantiebestemming; een paradijs van zon, zee en zand, het hele jaar door.
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Playa
REPÚBLICA DOMINICANA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: