Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Santo Domingo, DOMINICAN REPUBLIC

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

Schrijf je in voor een cursus op onze school in de Dominicaanse Republiek, een van de grootste instituten waar Spaans als vreemd taal gegeven wordt, en ontdek de exotische sfeer van de Caribbean, en het ontspannen maar levendige karakter, de openheid en de gastvrijheid van de bevolking. Je kunt kiezen uit twee lokaties: de hoofdstad van het land, Santo Domingo, een Caribische metropool met meer dan 2.5 miljoen inwoners, of de kleinere aan zee gelegen stad Sosua, die bekend staat vanwege de schitterende stranden en de vele mogelijkheden voor watersport die er zijn.
De school in Santo Domingo ligt in de ‘Zona Universitaria’, en staat recht tegenover de grootste en meest bekende universiteit van het land. Door de centrale ligging van het instituut is een groot aantal van de bezienswaardigheden makkelijk bereikbaar vanaf de school. De leslokalen en gemeenschappelijke ruimtes van de school zijn ingericht in Caribische stijl. Rondom het gebouw ligt een kleine tuin, die samen met verschillende terrassen en een gezellige cafetaria voor een persoonlijke sfeer zorgt.
Als je graag Spaans wilt leren en tegelijkertijd meer wilt leren begrijpen van de cultuur, de geschiedenis en de sociale aspecten van het dagelijks leven in de Dominicaanse Republiek, dan is onze school in Santo Domingo voor jou de ideale plek.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans Het belangrijkste doel bij ons op school is om onze studenten aan het praten te krijgen, want we gaan uit van het idee dat het leren van een taal een communicatief proces is. Onze docenten moedigen de studenten dan ook vanaf het allereerste begin aan om te praten. Onze school biedt de studenten zoveel mogelijk de gelegenheid om ook tijdens de lessen hun spreekvaardigheid te oefenen. We werken daarom met een maximum van 7 studenten per groep. Groepslessen vinden meestal ‘s morgens plaats. Er worden zowel groeps- als privélessen gegeven, en je kunt kiezen uit een programma van 20 of 30 lessen per week. Iedere les duurt 45 minuten. Mocht er geen groep van jou niveau beschikbaar zijn wanneer jouw cursus start, dan krijg je in plaats daarvan privéles (respectievelijk 15 of 22.5 privélessen in plaats van 20 of 30 groeepslessen). Het is erg belangrijk dat bij aanvang van de cursus het juiste niveau van iedere student wordt bepaald. Daarom doen alle studenten die al wat Spaans spreken voor het begin van hun cursus een plaatsingtest. Deze test is opgebouwd uit vragen op verschillende niveau’s en duurt maximaal 60 minuten. Iedere student ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname. We gebruiken lesmaterialen die speciaal ontworpen zijn en aangepast zijn aan de persoonlijke behoeften van de student, aangevuld met moderne audio-visuele middelen, die de studenten helpen hun spreekvaardigheid te verbeteren.

NIVEAU’S

Er zijn vier cursusniveau’s: beginners, elementair, halfgevorderd en gevorderd.

SPECIALE CURSUSSEN

niveau’s Het programma Spaans & Latijns-Amerikaans Dansen isbedoeld voor diegenen die de Dominicaanse cultuur en levenshouding niet alleen door middel van de taal willen leren kennen, maar ook door middel van de manier van dansen en de muziek van de mensen. ‘s Morgens volg je Spaanse les, en in de middag brengen onze native dansleraren je de pasjes en de gepassioneerde lichaamstaal bij van het ‘Latin movement’.
De danslessen worden gehouden op een dansschool die gelegen is op slechts een paar minuten loopafstand van de school. Van alle ritmes die het cultureel erfgoed van de Dominicanen hebben verrijkt, komt het karakter van de bevolking het best tot uitdrukking in de Merengue. Iedereen danst het, waardoor de merengue een dynamische dans is die zich van generatie op generatie heeft ontwikkeld en die nog steeds voortdurend verandert.

DOCENTEN

docenten Ons team bestaat uit docenten die afkomstig zijn uit de Dominicaanse Republiek, uit Europa, en uit de Verenigde Staten. Alle docenten zijn native speakers die stuk voor stuk bevoegd zijn en daarnaast een ruime ervaring hebben in het geven van Spaans als vreemde taal. We verwachten van onze docenten niet alleen dat ze op een hoog niveau les geven, maar ook dat ze in staat zijn om de studenten te motiveren. Vaak bieden de docenten ook buiten de lessen een luisterend oor, en helpen ze je bij alledaagse vragen en problemen.HUISVESTING

huisvesting Gastgezinnen
Al onze gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd, en behoren allemaal tot de Dominicaanse middenklasse, wat inhoudt dat ze in de betere woonwijken wonen onder goede omstandigheden. De families wonen op hooguit 10 tot 40 minuten met het openbaar vervoer van de school. Bij een gastgezin krijg je een eigen kamer met badkamer, en halfpension (ontbijt en diner). Ook beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen.
Studentenflats
accomodation Je kunt er ook voor kiezen om in een van onze gedeelde appartementen te wonen, die gelegen zijn in Zona Universitaria, slechts 2 minuten lopen vanaf de school. Deze appartementen hebben 3 slaapkamers, 2 badkamers, een volledig uitgeruste keuken, een woonkamer en een eetkamer. Bij deze optie zijn de maaltijden niet inbegrepen, maar wel een eigen kamer met een ‘king-size’ bed, kabel en een ventilator, en draadloos Internet. De appartementen worden 3 keer per week schoongemaakt , voor beddengoed en handdoeken wordt gezorgd.

ACTIVITEITEN

Muziek en dansen vormen het middelpunt van het Dominicaanse leven. De school organiseert danscursussen in Merengue, Bachata en Salsa, en kan je goede tips geven van ‘insiders’ over traditionele en originele dansgelegenheden.
Ook worden er recreatieve activiteiten geörganiseerd zoals barbecues in de tuin van de school, bezoeken aan culturele evenementen, concerten, musea, uitstapjes naar de Zona Colonial en andere culturele bezienswaardigheden in de buurt, en tevens uitstapjes naar het strand.

DE DOMINICAANSE REPUBLIEK

Dit Caribisch eiland symboliseert voor velen de perfecte exotische vakantiebestemming, een paradijs van zon, zee en zand, het hele jaar door. Het land herbergt bovendien een grote variëteit aan natuurlijke schatten die uniek zijn binnen het Caribisch gebied: dichte, groene, subtropische plantengroei, vruchtbare valleien, bergketens die tot wel 3.175 meter hoog kunnen zijn, en de honderden kilometers beroemd wit zandstrand omzoomd door palmen, en een kristalheldere, turkooisblauwe zee. Zowel vanwege de natuur als vanwege de turbulente geschiedenis, maar ook wegens de levendige cultuur van de bevolking, is een bezoek aan dit prachtige land de moeite waard. Dit alles maakt de Dominicaanse Republiek tot een schitterende plek om Spaans te leren. Ontdek de exotische sfeer van het Caribisch gebied, en de ontspannen maar levendige houding, de openheid en de gastvrijheid van de Dominicaanse bevolking.

SANTO DOMINGO

santo domingo De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is een fascinerende, typisch Caribische metropool. Je kunt hier musea bezoeken, meer te weten komen over de koloniale geschiedenis van het land, en jezelf begeven in een wervelend nachtleven. In de vele café’s en dansgelegenheden klinken de Latijns-Amerikaanse ritmes door tot diep in de nacht. Santo Domingo is een ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen en om je Spaans en je pas verworven danskunsten in de praktijk te brengen. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek ligt aan de zuidkust van het land, aan de Caribische Zee. De stad heeft meer dan 2,5 miljoen inwoners en is daarmee een bruisende en levendige, typisch Caribische metropool, waar van alles te zien en te ontdekken is. Het historisch gezicht van de stad in het koloniale district, de Zona Colonial, is met zorg gerestaureerd om de oorspronkelijke charme ervan te bewaren, en in 1990 heeft UNESCO het tot Cultureel Erfgoed verklaard. De vele 16e eeuwse bouwwerken en het Ozamafort getuigen ervan dat Santo Domingo de oudste stad is van de Nieuwe Wereld, waar een begin gemaakt werd met het stichten van het hele Amerikaanse continent. De laatste jaren hebben veel jonge gallerijhouders, modeontwerpers, restaurants en uitgaansgelegenheden de Zona Colonial ontdekt als de ideale plek om een zaak op te zetten.

EXCURSIES

Er zijn tal van mogelijkheden voor excursies, zoals een tour door de ‘Zona Colonial’, een uitstap naar de bergen, of een dag naar de prachtige Caribische stranden. Voor sportliefhebbers zijn er mogelijkheden om te gaan paardrijden, mountainbiken, tennissen en fitnessen.

REDENEN WAAROM WE DEZE SCHOOL AANBEVELEN:

  • De school ligt in de Zona Universitaria tegenover de UASD, de grootste en bekendste universiteit van het land.
  • De kleine tuin die rondom het gebouw ligt, zorgt samen met de terrassen en de gezellige cafetaria voor een persoonlijke sfeer.
  • Santo Domingo is een bruisende en levendige metropool waar van alles te zien en te ontdekken is.
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Playa
REPÚBLICA DOMINICANA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: