Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op n na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Playa Tamarindo, COSTA RICA

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

beschrijving van de school Playa Tamarindo is een dynamische bestemming die ieder jaar populairder wordt. Met haar tropische omgeving en ongerepte stranden is het één van de meest geschikte locaties om Spaans te leren in Costa Rica. De school ligt in het hart van Playa Tamarindo, waardoor alles (ook het strand) op een afstand van enkele minuten ligt. Lessen worden gehouden in een nieuw openlucht gebouw, speciaal gebouwd voor zowel kleine groepslessen als privélessen. De bovenste verdieping wordt gebruikt als ontspanningsruimte voor de studenten tijdens de pauzes en er worden ook allerlei culturele activiteiten gehouden. Rondom de klaslokalen en het studentenhuis kunnen studenten genieten van de prachtige en goed bijgehouden tropische tuinen. Een deel van de dag studeer je in een openlucht lokaal,en zodra de lessen klaar zijn heb je een hele reeks mogelijkheden aan activiteiten zoals surfen, schildpadden bekijken, snorkelen, met een kabelbaan vliegensvlug door de jungle zweven en vele andere natuuractiviteiten. Spaans studeren aan deze school in Tamarindo is absoluut een unieke ervaring.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans De lessen beginnen op iedere maandag gedurende het hele jaar. Er zitten maximaal 6 studenten in een groep en de lessen duren 55 minuten. Je kunt kiezen uit de volgende cursussen:

 • Standaard Spaans Programma: 4 lessen per dag, 20 lessen per week
  De lessen bestaan uit een combinatie van conversatie en grammatica. Er wordt gewerkt met praktische oefeningen waardoor de studenten snel het Spaans leren begrijpen en spreken.
 • Intensief Spaans Programma: 6 lessen per dag, 30 lessen per week
  Dit is het perfecte Spaanse programma voor studenten die er voor kiezen om zo snel mogelijk Spaans te leren. Met deze optie krijg je 2 uur extra les per dag, in de middaguren.
 • Privé Spaans Programma: 20-35 lessen per week
  Met dit programma krijg je Privé Spaanse lessen, eventueel in combinatie met groepslessen. Privélessen kunnen zowel gebruikt worden voor algemene als specifieke Spaanse taalonderwerpen.
 • Spaans & surfprogramma:20 Spaanse lessen per week.
  Deze lessen bestaan uit een combinatie van conversatie en grammatica in de ochtend, en surflessen in de middag. De eerste 2 weken krijg je 6 uur surflessen van locale surfprofessionals. In week 3 en 4 is er een surftrip naar een locatie buiten Tamarindo.

De school verzorgt ook speciale cursussen zoals Zakelijk Spaans, Medisch Spaans, Spaans voor leraren, Spaans voor maatschappelijk werkers en Spaans voor kinderen. Vraag ons gerust om meer informatie.

NIVEAUS

Er wordt op dit moment op 9 verschillende niveaus Spaanse les gegeven. Alle lessen worden in de Spaanse taal gegeven.

LESMATERIALEN

De methode die gebruikt wordt voor het lesgeven, wordt de communicatieve leermethode genoemd. Deze manier van lesgeven moedigt de studenten aan om actief deel te nemen aan te les en onderling te communiceren. Het lesprogramma bestaat uit verschillende interessante en interactieve oefeningen die zodanig gemaakt zijn dat de student gemotiveerd wordt om de Spaanse taal in de praktijk te oefenen. Op deze manier wordt het zelfvertrouwen van de studenten vergroot zodat ze gemotiveerd raken om meer te leren. De basis van de Spaanse lessen bestaat uit verschillende oefeningen, rollenspellen, lezen, spreken en grammatica. Iedere leraar Spaans stelt een programma samen die gebaseerd is op het niveau van de desbetreffende groep.

DOCENTEN

Er zijn 5 leraren het hele jaar door, en soms wel 8 in het hoogseizoen. Alle leraren hebben minimaal 5 jaar ervaring.

HUISVESTING

huisvesting Je kunt kiezen voor het studentenverblijf (met air-conditioning) of verblijf in een gastgezin.

Gastgezin
Het samenleven met een gastgezin in Costa Rica is een geweldige manier om meer te leren over de cultuur en bovendien kun je je Spaans oefenen. De zorgvuldig geselecteerde gastfamilies zullen je met open armen ontvangen en ervoor zorgen dat je verblijf uiterst aangenaam zal zijn. De families kunnen één of twee studenten in hun gezin opnemen. Iedere student krijgt zijn of haar eigen kamer en twee maaltijden per dag (ontbijt en avondeten). Ook krijgt iedere student een eigen sleutel. De huizen zijn relatief klein en simpel. Alle families komen uit middenklasse en de huizen zijn vrij eenvoudig. De families zijn enorm gastvrij en de wasservice is inbegrepen. De grote meerderheid van de gastgezinnen wonen in de steden Santa Rose en Villa Real, op ongeveer 5-8 kilometer van Playa Tamarindo. Er zijn regelmatige diensten van goedkoop openbaar vervoer aanwezig tussen deze steden en Playa Tamarindo, dus heen en weer reizen is eenvoudig. De bussen reizen vanaf vroeg in de ochtend tot vroeg in de avond. Taxi´s zijn vrijwel altijd beschikbaar.

Studentenverblijf
De school heeft meerdere studentenverblijven op locatie, allen met airconditioning. Ieder verblijf heeft kabeltelevisie en draadloos internet. Ook studenten die niet in de studentenverblijven wonen hebben toegang tot het internet met hun eigen laptop. De verblijven bestaan uit 4 grote, vrij simpele, maar comfortabele appartementen. Ieder appartement heeft 2 slaapkamers, 1 badkamer, een compleet uitgeruste keuken, een kleine eetruimte en een grote woonkamer. Studenten delen hun slaapkamer en de gemeenschappelijke ruimtes met andere studenten. Er zijn maximaal 3 studenten per kamer. De verblijven worden iedere dag schoongemaakt en handdoeken en beddengoed worden verzorgd.

ACTIVITEITEN

activiteiten De school biedt een uitgebreid recreatief programma dat inbegrepen is bij je Spaanse cursus. Voorbeelden van de activiteiten zijn:

 • Kookles – je zult leren om een aantal populaire lokale Costa Ricaanse maaltijden te koken.
 • Latijnse dansles – je leert de meest voorkomende dansstijlen in Costa Rica zoals de meringue, salsa, marcado en cumbia.
 • Interessante lezingen –onderwerpen zoals de Costa Ricaanse ecologie, geschiedenis, cultuur, politiek, etc.
 • Bezoek aan lokale stranden

COSTA RICA

Christopher Columbus noemde het land “ de rijke kust” toen hij daar eeuwen geleden arriveerde. Maar dit land, gelegen tussen Panama en Nicaragua, heeft zo veel meer te bieden dan alleen een prachtige kustlijn. Ondanks zijn kleine omvang ( het is 50.000 km2, ongeveer zo groot is als Zwitserland) is het toch één van de meest diverse landen van de wereld. Costa Rica biedt vooral ideale omstandigheden voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Één derde van het land is beschermd gebied en het grootste gedeelte daarvan bestaat uit natuurreservaten waarvan bepaalde gedeelten nog niet verkend zijn. Hier kun je dieren en planten van zeer dichtbij bekijken, bijvoorbeeld verschillende soorten vogels, apen, krokodillen, schildpadden, tapirs en jaguars. Je kunt ook een dag- of nachttoer nemen naar één van de 72 vulkanen, mountainbiken door de bergen van de Valle Central jezelf , tijdens het raften verbazen over de vele prachtige watervallen of genieten van perfecte surf- en duikomstandigheden. Het water is kristalzuiver langs de bijna 1,500 kilometer lange kusten van de Cariben en de Stille Oceaan.

PLAYA TAMARINDO

Playa Tamarindo Playa Tamarindo, gelegen aan de westkust van Costa Rica op het schiereiland Nicoya in Guanacaste, is één van de meest spectaculaire stranden van het land. Het witte zand en het kristalzuivere water trekt het hele jaar door natuurliefhebbers, surfers, reuzenschildpadden en zonaanbidders aan. Er zijn allerlei sporten te beoefenen, zoals kajakken, surfen, snorkelen, duiken, vissen, paardrijden, bergbeklimmen en mountainbiken. De stad biedt je ook kunstgalerijen, handwerk en een ruime keuze aan restaurants en café´s. Tamarindo ‘s nachtleven bestaat uit discotheken, live concerten, vele barretjes, een casino en lokale ´fiestas´ die zich van stad naar stad begeven maar altijd dichtbij zijn.

Playa Tamarindo en haar prachtige strand zijn populair bij toeristen. Het is dus van belang dat studenten hun best doen om juist met de lokale bevolking om te gaan en niet in toeristenvallen te trappen. Zo kun je daadwerkelijk de cultuur leren kennen en optimaal kunnen genieten van dit paradijs.

EXCURSIES

excursies
Er zijn verschillende weekendexcursies en middagtripjes die de school aanbiedt. Deze excursies zijn een belangrijk onderdeel van ieder Spaanstalig programma. Voorbeelden van excursies zijn:

 • Bezoeken aan Natuurparken: Costa Rica staat bekend om haar schoonheid. Door Natuurparken te bezoeken kan deze schoonheid optimaal bewonderd worden. Veel van de parken zijn dichtbij Playa Tamarindo.
 • Kabelbaantours: Een kabelbaantour is een zeer populaire attractie in Costa Rica. Hoog zwevend in het regenwoud krijg je de kans om het unieke ecosysteem te zien.
 • Arenal Vulkaan: Als je nog nooit een actieve vulkaan hebt gezien, grijp dan nu je kans tijdens je verblijf in Costa Rica. Arenal wordt beschouwd als één van de meest actieve vulkanen van de wereld.
 • River Rafting: Ondanks dat het land vrij klein is, beschikt Costa Rica toch over de beste wildwater locaties van de wereld. De school organiseert leuke rafting excursies.
 • Deep Sea Fishing: Er zijn verschillende vissersboten aanwezig in het kustgebied van de Stille Oceaan.  Als je wilt kun je meegaan naar bijzondere diepzee-visplekken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Normaal gesproken vinden de Spaanse lessen plaats vanaf 8 uur s´ochtends tot 12 uur s´middags. Echter tijdens het hoogseizoen van het jaar biedt de school ook klassen aan in de middag, van 1 tot 5. De klassen zijn van maandag tot en met vrijdag.

Als je in Tamarindo verblijft wordt je op de eerste dag om 7:15 s´ochtends op school verwacht. Als je in een gastgezin in Villareal of Santa Rosa verblijft, zal de familie je naar de bushalte brengen om 7:15 opgehaald zal worden. Aan de hand van een toets wordt je Spaanse niveau bepaald zodat je met studenten met hetzelfde niveau in de klas komt.  Als je nog helemaal geen Spaanse kennis hebt, is het niet nodig om de test te doen.

VRIJWILLIGERSPROGRAMMA

Deze school biedt geen vrijwilligersprogramma aan.

REDENEN WAAROM WIJ DEZE SCHOOL AANBEVELEN

 • Playa Tamarindo is één van de mooiste strandlocaties van heel Costa Rica.
 • De schoolfaciliteiten zij comfortabel, charmant en aangenaam.
 • Je kunt meedoen aan interessante en leuke culturele activiteiten en weekendexcursies.
 • Door de ervaring en toewijding van de leraren en de ´communicatieve leermethode´ kun je er zeker van zijn dat je kennis van de Spaanse taal enorm zal toenemen.
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Playa
COSTA RICA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: