Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Santo Domingo de Heredia, COSTA RICA

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

Kom naar Costa Rica en beleef ‘La Pura Vida’ (‘het pure leven’), zoals de locals het noemen. Het land trekt het hele jaar door een groot aantal toeristen. Het hoogseizoen valt samen met het droge zomerseizoen (van december tot en met april), maar een bezoek aan Costa Rica is ook in het ‘groene seizoen’ alleszins de moeite waard. Costa Rica wordt beschouwd als een zeer modern en veilig land, vol van cultuur en een adembenemende natuur.
Onze talenschool ligt vlakbij het centrum van Santo Domingo de Heredia, op maar een paar minuten lopen van de bushalte waarvandaan je de bus kunt nemen naar San José en Heredia. Ons moderne ingerichte gebouw is drie verdiepingen hoog en beschikt over 15 ruime, goed verlichte leslokalen, die een comfortabele leeromgeving bieden. De pauzes kunnen de studenten doorbrengen in de tuinen rondom de school.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans Iedere maandag beginnen er nieuwe taalcursussen op alle niveau’s; beginners kunnen iedere 1e en 3e maandag van de maand beginnen. Onze lessen duren 60 minuten. Behalve lessen in kleine groepen en privélessen, bieden we ook combicursussen. We bieden een programma van 20 uur per week, een van 30 uur per week, een combinatie van groeps- en privélessen. Er zijn speciale 'Spanish and more' cursussen die de Spaanse cursus combineren met lessen over cultuur, koken en salsa, en er zijn ook speciale profesionele Spaanse cursussen, zoals business, toursime, literatuur en medisch Spaans. Op de eerste lesdag doen alle nieuwe studenten een plaatsingstest. Op basis van deze test worden de studenten ingedeeld in de juiste groepen.

NIVEAU’S

We bieden cursussen Spaans op alle niveau’s (beginners, beginners met enige voorkennis, ‘low intermediate’, ‘intermediate’/halfgevorderd, gevorderd, en superieur). Onze cursussen en onderwijsmethoden voldoen aan de criteria van het ‘joint European Curriculum’, wat belangrijk is in verband met de erkenning van het programma door veel universiteiten.
Deze niveau’s worden verder onderverdeeld in subniveau’s, om ervoor te zorgen dat de verschillen binnen de groepen zo klein mogelijk zijn. Mocht een student op enig moment niet tevreden zijn met de groep waarin hij of zij is ingedeeld, dan is het in overleg met de docent en de directeuren van de school altijd mogelijk om van groep te wisselen.

LESMATERIALEN

lesmaterialen Onze lesmaterialen zijn actueel en zijn grotendeels afkomstig van Spaanse universiteiten en van het Cervantesinstituut. Het materiaal is speciaal ontworpen voor het op een snelle en effectieve manier leren van Spaans als vreemde taal. Om te verzekeren dat je les krijgt op het hoogste niveau, gebruiken we zeer veel verschillende materialen. Tijdens de duur van je cursus kun je gratis gebruik maken van het lesmateriaal, en al onze studenten ontvangen na afloop van hun cursus een certificaat van deelname.
We gebruiken gevarieerde en moderne technieken en materialen, en besteden op die manier aandacht aan de verschillende aspecten van de taal (spreekvaardigheid, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid, grammatica en woordenschat). We gebruiken zowel gedrukt materiaal (boeken, kranten, tijdschriften, etc.) als audiovisueel materiaal (radio, cd’s, video’s, televisie, films, documentaires, etc.). Daarnaast worden door middel van spelletjes de communicatieve vaardigheden van de student verbeterd, en worden creativiteit, associatievermogen en begrip van de cultuur aangemoedigd.

DOCENTEN

Al onze docenten zijn native speakers en beschikken over een uitgebreide ervaring in het onderwijzen van Spaans als vreemde taal. Door middel van continue trainingen wordt verzekerd dat de lessen van de docenten voldoen aan de hoogste criteria.

HUISVESTING

Gastgezin
huisvesting Onze studenten en stagiaires wonen bij zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen in de buurt van de school (op max. 30 minuten lopen). Je krijgt een eigen, gemeubileerde kamer, kunt de was doen, en hebt de keuze uit half- of volpension. Een verblijf bij een gastgezin biedt je de unieke kans om je verworven taalvaardigheden in de praktijk te brengen en te verbeteren, en om meer te leren over de plaatselijke cultuur. Studenten raken vaak goed bevriend met hun gastgezinnen, en deze vriendschappen blijven vaak nog lang na het vertrek van de student bestaan.
Geef bij je inschrijving aan of je een speciaal dieet volgt (bijvoorbeeld als je vegetariёr bent), zodat je gastgezin daar rekening mee kan houden.

Gedeelde Appartementen
Ieder van deze ruime appartementen beschikt over twee tot vier slaapkamers, een keuken, en een of twee badkamers. Je kunt kiezen voor een één- of een tweepersoonskamer. De keuken is volledig gemeubilieerd (inclusief wasmachine), zodat je tijdens je verblijf volledig zelfstandig woont en van alle gemakken voorzien bent. Een keer per week worden de appartementen schoongemaakt en worden de bedden verschoond, je hoeft alleen je eigen handdoeken maar mee te nemen. Ter vergroting van de luxe heeft ieder appartement een televisie en sommige appartementen hebben zelfs een tuin. De appartementen liggen op ongeveer 20-25 minuten loopafstand van de talenschool.

ACTIVITEITEN

Wekelijks biedt onze school een uitgebreid vrijetijdsprogramma. Je kunt meer te weten komen over Heredia, San José en Costa Rica tijdens danslessen, city tours, kooklessen, en feesten. Ook organiseert de school interessante excursies in de omgeving van Costa Rica, zoals bijvoorbeeld naar Tortugero, naar de Pacifische kust, of een bezoek aan een vulkaan.

Hieronder volgt een selectie van regelmatig terugkerende excursies en activiteiten:

activiteiten
  • Danslessen – Studenten kunnen samen met onze dansleraar kennis maken met Latijns-Amerikaanse ritmes (zoals bijvoorbeeld salsa en merengue), en deel uitmaken van het Latijns-Amerikaanse temperament.

  • City tour – Op de eerste lesdag wordt voor alle ‘nieuwe’ studenten gezamenlijk een rondleiding door de stad gehouden. We laten je de belangrijkste dingen zien die je dagelijks nodig zult hebben, zoals het lokale bussysteem, banken, winkels, internetcafé’s, etc., zodat je vanaf de eerste dag makkelijk je weg kunt vinden.

  • Lezingen – Tijdens lezingen in groepsverband kun je door middel van lessen en documentaires met historische en actuele onderwerpen meer te weten komen over het land, de cultuur en de geschiedenis van je cursuslocatie. De onderwerpen en de terminologie van de lessen worden bepaald tijdens de lessen, waarbij rekening wordt gehouden met het niveau van de studenten.

  • Kooklessen – Tijdens deze lessen koken onze studenten samen met de docent en kunnen de culinaire specialiteiten van het land uitproberen.

  • ‘Fiestas’ – Regelmatig zul je bij ons op school een typisch Latijns-Amerikaans feest kunnen meemaken, inclusief typische gerechten, cocktails, muziek en dans.

  • Museumbezoek – Tijdens deze bezoeken kom je meer te weten over de cultuur van Costa Rica in het bijzonder en Midden-Amerika in het algemeen.

  • Filmavonden – Deze bieden je de mogelijkheid om samen met andere studenten in de buurt van de school een ontspannende en interessante film te bekijken.

COSTA RICA

costa rica Christoffel Columbus noemde het land toen hij er eeuwen geleden arriveerde ‘de rijke kust’. Dit land gelegen tussen Panama en Nicaragua, heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen een schitterende kust. Ondanks dat het relatief klein is (het is qua oppervlakte ongeveer even groot als Zwitserland), is het een van de meest veelzijdige landen ter wereld. Costa Rica biedt de ideale omstandigheden voor natuurliefhebbers en avonturiers.
Een derde van het land is beschermd gebied, en het merendeel daarvan bestaat uit gedeeltelijk nog ongerept natuurgebied, waar je van dichtbij unieke plant- en diersoorten kunt bekijken zoals talrijke soorten vogels, apen, krokodillen, schildpadden, tapirs en jaguars. Er zijn dag- en avondexcursie mogelijk naar een van de 72 vulkanen, mountainbiketours door de bergen van Valle Central, je kunt gaan raften en de vele watervallen bewonderen, of profiteren van de ideale surfcondities, wave riden, of diepzeeduiken in het kristalheldere water van de bijna 1.500 kilometer lange Caribische en Pacifische kustlijnen.

SANTO DOMINGO

Santo Domingo is een prachtige stad die ongeveer precies midden tussen Heredia en San José in ligt, in het hart van Midden-Amerika. De stad heeft 60.000 inwoners die bekend staan om hun vriendelijkheid en gastvrijheid, dus je zult je hier snel thuisvoelen. Er wonen veel gezinnen met kinderen in de prachtige omgeving, waar onder meer een park, schilderachtige kerkjes en rustige woonwijken te vinden zijn. ‘s Avonds is er echter van alles te beleven, dankzij het grote aantal café’s en restaurants. Met het perfect werkende openbaar vervoerssysteem kun je binnen tien minuten in Heredia en San José zijn.

In de universiteitsstad Heredia, met een inwoneraantal van 180.000, staat het studentenleven centraal. In de buurt van de universiteit zijn vele bars, restaurants en café’s, en ook discotheken en grotere winkels te vinden. Toch is de stad rustig en overzichtelijk, en niet overdreven druk.

San José, de cosmopolite hoofdstad van Costa Rica (met 500.000 inwoners), is gelegen in het hart van het land, middenin de ‘Valle Central’. Vanuit deze pittoreske vallei kun je genieten van een schitterend uitzicht over een ontelbaar aantal bergtoppen dat San José en omgeving omringt. En met de vele musea, theaters, café’s en restaurants, het bruisende nachtleven van de ‘Ticos’, de inwoners van Costa Rica, kun je er zeker van zijn dat je je in deze stad uitstekend zult vermaken.

EXCURSIES

Hieronder volgt een selectie van excursies die regelmatig worden aangeboden:

excursies
  • De vulkaan Arenal – Deze weekendexcursie brengt je naar de actieve vulkaan Arenal voeren, die al meer dan 10 jaar iedere dag actief is. We bezoeken de vulkaan ‘s avonds, zodat je gloeiende, rode lava en zelfs uitbarstingen van dichtbij, maar vanaf veilige afstand, kunt zien. Dit is een adembenemend natuurfenomeen dat je zonder twijfel de rest van je leven zal bijblijven. We ronden de excursie af met een bezoek aan een heetwaterbron.

  • Raften - Deze excursie begint in de vroege ochtend, en voert je in de richting van de Caribische kust. In het natuurgebied Braulio Carillo rijden we naar de Rio Pacuare, die bekend staat om zijn ‘rapids’(stroomversnellingen). Hier stappen we in de boten, die zijn uitgerust voor de stroomversnellingen van niveau 3 en 4. Na twee?neenhalf uur op het water, is het tijd voor een voedzame lunch bestaande uit tacos en vers fruit. Hierna duurt het avontuur in de boten nog twee uur, voordat we in de middag onze eindbestemming bereiken.

  • Tortuguero (Natuurgebied) – Tijdens deze weekendexcursie zul je de wonderen van het natuurgebied Tortuguero kunnen aanschouwen. Dit unieke natuurpark ligt in het noordelijk deel van Costa Rica, aan de Caribische kust. We beginnen met een busrit van Santo Domingo door het natuurgebied Braulio Carillo, gevolgd door een twee uur durende boottocht naar Tortuguero. Tijdens deze boottocht kun je het schitterende dierenleven van Costa Rica bewonderen, met onder meer apen, schildpadden, kaaimannen, toekans, papegaaien, en verschillende andere soorten vogels. Van een afstand kun je de nestgebieden zien van reuzeschildpadden, die in Tortuguero hun eieren leggen in de maanden september en oktober. De volgende ochtend maken we een kanotocht, waarbij je de kans krijgt om dieren als apen, kikkers en kaaimannen van dichtbij te bekijken. In de middag keren de studenten per boot en bus terug naar Heredia.

VRIJWILLIGERSPROGRAMMA

We organiseren het hele jaar door stageprogramma’s in Costa Rica, binnen alle vakgebieden. Maak gebruik van onze vele contacten met erkende internationale bedrijven en organisaties in Costa Rica. Je kunt iedere week van het jaar beginnen met een stage. In overleg met je werkgever bepaal je de duur van je stage, maar de minimumperiode is acht weken.

Een stage in Costa Rica biedt je de unieke kans om het dagelijks leven en werk binnen een bedrijf in Midden-Amerika mee te maken. Je zult andere manieren van denken en van zaken doen leren kennen; iets wat van grote waarde zal zijn voor je toekomstige carrière.

Je kunt er ook voor kiezen een aantal weken te werken op een vrijwilligersproject. Je kunt ervoor kiezen Engelse les te geven op een school, weeskinderen te helpen, of in een nationaal park te werken. Je dient wel altijd eerst een aantal weken Spaanse les te nemen voor aan je project te beginnen. Vraag ons voor meer informatie.
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Playa
COSTA RICA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: