Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in LETICIA , COLOMBIA

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

beschrijving van de school Deze Spaanse talenschool bevindt is in Leticia, Colombia. Leticia ligt in het departement “Amazonas” in het zuiden van Colombia waar Colombia, Brazilië en Peru met elkaar verbonden worden door de Amazonerivier. Door de unieke ligging van de stad is het een directe buurman van de Braziliaanse stad Tabatinga en het Peruaanse eiland Santa Rosa. Leticia is een rustige stad en is de ideale plek om je Spaanse lessen te volgen. Het leent zich uitstekend als basis voor eco-toeristische activiteiten en het bestuderen van de flora en fauna in het Amazone gebied. De school is centraal gelegen en is maar een paar straten verwijderd van het centrale plein, Parque Santander, met zijn vele restaurants en cafétjes. De campus heeft 4 klaslokalen met ventilatoren, vier kantoren voor de leraren en de administratie, een grote receptie, koffie en juice winkeltjes, WC’s, ontspanningsruimten en een grote tuin waar studenten kunnen studeren.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans De school gebruikt interactieve, communicatieve en persoonlijke onderwijsmethodes. De standaard groep- en privélessen worden een X aantal uur per dag gegeven (afhankelijk van je wensen) van maandag tot en met vrijdag. De groepslessen beginnen elke maandag van het jaar en de lessen worden in de ochtend gegeven. Voor deze lessen bestaat een maximum van 6 studenten en de niveau’s variëren van beginner tot vergevorderd.

De Spaanse lessen bestaan uit:

 • Het bestuderen van de Spaanse grammatica (theorie and praktijk).
 • Oefeningen om vocabulair te vergroten en uitspraak te verbeteren.
 • Luister-, schrijf- en leesoefeningen met behulp van lokale Latijns Amerikaanse en Spaanse artikelen, liedjes en Latijns Amerikaanse literatuur.
 • Gesprekken (gestuurd), rollenspelen and discussies.
 • Culturele kennis van Latijns Amerika, Colombia en het Amazone gebied.

Er zijn verschillende programma’s waaruit gekozen kan worden zoals; Spanish & Dance, Spanish and Amazon Studies en Spanish for families.

NIVEAU’S EN LESMATERIAAL

We werken met verschillende niveau’s en stellen doelen voor iedereen op basis van onze ervaring en in overeenstemming met de European Language Scale. Voor de C1 en C2 niveau’s bieden we alleen privélessen aan. Voordat een cursus op onze school wordt begonnen, worden de studenten die al enige kennis hebben van het Spaans getest zodat ze in het juiste niveau geplaatst worden.

In totaal zijn er 6 niveau’s; 2 niveau’s voor beginners (A1 + A2), 2 niveau’s voor intermediair (B1 + B2) en 2 niveau’s voor gevorderden (C1+ C2).

De niveau’s zijn dusdanig gestructureerd zodat studenten die niets van het Spaans afweten stap voor stap zich de taal eigen maken naar gelang hun ritme. Als een student het niveau ‘gevorderd’ bereikt dan spreekt hij/zij Spaans bijna op het niveau van een native speaker.

Elke student die tenminste twee weken bij ons studeert krijgt een Latijns-Amerikaanse georienteerd lesboek die de basis vormt voor de cursus in combinatie met ander materiaal (bijvoorbeeld artikelen, liedjes, grammatica oefeningen, Latijns-Amerikaanse literatuur en CD’s). Ons lesmateriaal functioneert echter als ondersteuning. Het grootste deel van het studiemateriaal bestaat uit praktische oefeningen en activiteiten die de studenten de gelegenheid geven de Spaanse taal snel te spreken en te verstaan. Ons programma is gebaseerd op moderne lesmethoden. Communicatie en grammatica worden gecombineerd waarbij de nadruk ligt op de kennis van basisgrammatica. De behoeften van de studenten zij leidend voor de juiste toepassing van onze methodologie. De lessen zijn volledig gericht op de wensen en interesses van de studenten.

LERAREN

leraren De school wordt geleid door ondersteunde staf en leraren die graag de studenten de tijd van hun leven willen geven. Al onze leraren zijn native speakers en professionals die zich inzetten om de studenten een geweldig rijke ervaring van de Colombiaanse cultuur te geven. De leraren zijn gekozen op basis van hun enthousiasme, kwaliteit van les geven en kennis van het Amazonegebied en Colombia.
ACCOMMODATIES

Een geschikte accommodatie is een belangrijk onderdeel van een effectief Spaans Programma. We bieden twee verschillende opties aan in Leticia.

Gastgezin
De mogelijkheid om bij een gastgezin te verblijven is speciaal ontwikkeld voor diegenen die een culture reis willen maken met als doel niet alleen de taal maar ook over Colombia te leren door zich onder te dompelen in een Colombiaans gezin. De gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd door regelmatige inspecties en feedback van de studenten. Alle families bevinden zich op 10 minuten loopafstand van de school. De studenten hebben hun eigen kamer en delen de andere ruimten in het huis met de rest van de familie. Gastgezinnen bieden twee maaltijden per dag, ontbijt en diner. Er kan rekening worden gehouden met speciale diëten zoals vegetarisch eten of een dieet voor diabetici.

Bed and Breakfast
Op het schoolterrein bevindt zich ook een Bed and Breakfast, ideaal voor studenten die graag in het centrum van Leticia willen verblijven. Het ontbijt is inbegrepen in deze optie. Er zijn 6 comfortabele bungalows op het schoolterrein. Elke bungalow heeft twee kamers: een grote met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden en een kleinere kamer met een hangmat. De kamers hebben een privé-badkamer en WC, ventilator, kluis en een overdekt balkon waar de studenten in de schaduw studeren. De school biedt veel plekken om te studeren in een groene en vriendelijke atmosfeer. Eén keer per week worden de school en de bungalows schoongemaakt en de bedden verschoond.
 • Getting to know the locals and visiting the local communities
 • COLOMBIA

  Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en werd vroeger door door oude culturen gebruikt als reisroute van Zuid naar Noord Amerika. Voor cultuurliefhebbers heeft het land een een rijke historie te bieden met veel ruïnes van de periode vóór de Spanjaarden die zich dichtbij de hoofdstad Bogota bevinden. Bogota heeft ook mooie koloniale architectuur. Colombia heeft 34 nationale parken en een groeiend aantal natuurreservaten waar verschillende activiteiten mogelijk zijn zoals bergbeklimmen in de Andes en vogelkijken of vissen in de Amazone. De Carribische kust in het noorden bevat idyllische plekjes, spannende watersporten en staat bekend om zijn moderne beach resorts.

  LETICIA

  leticia Leticia ligt op de grens van Colombia, Peru en Brazilië, de zogenaamde ‘Tres Fronteras’. Het leuke is dat je letterlijk vanuit Colombia naar Brazilië kunt lopen alwaar de naam van Leticia verandert in Tabatinga en de taal op de uithangborden van winkels naar het Portugees. Leticia is de toegangspoort tot het Amazone-gebied en is het vertrekpuntvan vele jungletrips. Een interessante en bruisende stad met volop kleur, cultuur en leven!


  EXCURSIES

  beschrijving van de school De school biedt veel excursies aan voor studenten die de wondere wereld van het Amazone gebied willen ontdekken. Georganiseerde excursies worden elke week aangekondigd op school. Ook organiseren wij dag- en weekendexcursies.

  Voorbeelden van dagexcursies zijn:

  • Monkey Island – Puerto Nariño – Tarapoto Meer.
  • Stammen van de Amazone.
  • Docel- Tanimboca
  • Kaaimannen observeren – Junglegeluiden in de nacht
  • Kayak – Yahuarcaca meren

  Voorbeelden van weekendexcursies zijn:

  • Weekendpakket in een natuur reservaat: Regenwoud en dieren uit de Amazone (Peru).
  • Weekendpakket in een natuur reservaat: Regenwoud en dieren uit de Amazone (Colombia)
  • Weekend Volgelkijken in een natuur reservaat: Vogels uit de Amazone (Colombia)

  PRAKTISCHE INFORMATIE

  De makkelijkste manier om in Leticia te komen is een (vlieg) ticket te kopen naar Bogota en te kiezen voor een Bogota pick-up package. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een ticket te boeken naar Leticia en zelf een hotel/hostal te boeken in Bogota. De meeste internationale vluchten komen in de middag aan in Bogota dus zul je moeten overnachten in Bogota om de volgende dag door te kunnen vliegen naar Leticia. Mocht je een vlucht hebben die uiterlijk om 11.30 in de ochtend aankomt in Bogota dan is het nog mogelijk dezelfde dag door te vliegen naar Leticia. Normaal gesproken vliegt men naar Leticia vanuit Bogota maar het is ook mogelijk per boot naar Leticia te reizen.

  VRIJWILLIGERS PROGRAMMA

  vrijwilligers programma Naast het reguliere Spaanse programma biedt de school ook de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen. Er is een minimum deelname van 4 weken vereist voor het vrijwilligers programma. In dit programma wordt vrijwilligerswerk gecombineerd met Spaanse lessen. Het programma bestaat uit 31 uur per week. 15 uur Spaanse lessen en 16 uur vrijwilligerswerk. De deelnemers geven hun voorkeur aan en worden waar mogelijk geplaatst in hun projekt naar keuze. De mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn onder andere sociale projecten (werken met kinderen) en educatieve projecten (Engelse les geven).

  De school heeft ook een stageprogramma die de unieke kans biedt om te leven en werken in Colombia. Deelnemers ervaren de rijke culturele diversiteit van Colombia terwijl ze hun Spaans verbeteren en werkervaring op doen in een internationale omgeving. Studenten worden geplaatst in instituten of bedrijven in de richting van hun studie. Mogelijke werkvelden zijn: Sociaal werk, Onderwijs, Gezondheid, Natuur en Toerisme. De duur van het Trainee & Stageprogramma is minimaal 12 weken. In dit programma worden Spaanse lessen (prive- of groepslessen) gecombineerd met de stage. Een week bestaat uit 10 uur Spaanse les en 20 uur stage in een project. De meeste vrijwilligersprojecten en stageplaatsen bevinden zich in Leticia, maar er zijn ook enkele buiten de stad.

  WE RADEN DEZE SCHOOL AAN OMDAT

  • De lesmethode van de school is interatief en gericht op conversatie.
  • De leraren hebben uitgebreide ervaring en hebben als doel de leerervaring leuk en succesvol te maken.
  • De school biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten als aanvulling op het leerproces.
  • Door de unieke lokatie van de school ervaren de studenten de magie en diversiteit van het regenwoud.
  Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
  © 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
  E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
  Catedral de Zipaquira
  COLOMBIA
  Share This
  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Share:
  0
  0
  Follow us on: