Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Cartagena, COLOMBIA

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

beschrijving van de school Als je Colombia wilt leren kennen en tegelijkertijd Spaans wilt studeren, dan nodigen we je uit om les te nemen op een van onze scholen, en waarom niet op alledrie? Er zijn namelijk drie mogelijkheden: Medellín, Bogota en het Caribische Cartagena. We bieden Spaanse cursussen voor studenten, zakenmensen en families van over de hele wereld, en Spaans voor speciale doeleinden (economisch, medisch, etc.). Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk. Onze school in Cartagena ligt in het centrum van de stad, slechts vier straten verwijderd van de voornaamste toegang tot de ‘Oude Stad’, in een huis dat gebouwd is in koloniale stijl met een Caribische sfeer die je direct aan zal spreken. Je bent niet in the Caribbean geweest als je niet in Cartagena bent geweest! Bereid je voor op de vriendelijkste mensen ter wereld, een muzikale omgeving, heerlijk en gevarieerd eten, fantastische, zonnige stranden, duiken in de buurt van prachtige koraalriffen, verhalen over piraten, slaven en gezonken Spaanse schepen, natuurparken, ‘Rumba’ (feesten!) op het strand, en het mooist denkbare weer.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans Wij geven Spaans door middel van intensieve cursussen waarbinnen de interesses van de student centraal staan (of het nu gaat om interesses op het gebied van werk, familieleven of cultuur). De cursussen worden gegeven volgens de richtlijnen van zowel de Common European Framework of references for languages (CEF) als de American Council on the Teaching of Foreign Languages (ACTFL).

De standaard groepscursus bestaat uit 15 uur Spaans, "tutorials", dans-en kooklessen en andere culturele activiteiten die niet alleen tot doel hebben je Spaans te verbeteren, maar waarbij je ook meer leert over Colombia en de Colombiaanse cultuur. De intensieve groepscursus biedt dezelfde extra-curriculaire activiteiten maar met extra uren Spaans (20 uur Spaans). Het maximum aantal studenten per groep is 8 (het gemiddelde aantal is 3-4). Je kunt ook kiezen voor een individueel programma, dat is aangepast aan jouw persoonlijke behoeften en doelstellingen.

NIVEAU’S

niveau’s We bieden zes onderwijsniveau’s; het aantal niveau’s dat nodig is om een professioneel, effici?nt en erkend taalonderwijsprogramma te kunnen verzekeren. Het is erg belangrijk dat je les krijgt op jouw niveau, zodat je het meeste profijt hebt van je verblijf bij ons op school. Op de eerste dag zal daarom je niveau getest worden, zodat we een leerplan kunnen opzetten dat tegemoet komt aan jouw behoeften. Daarnaast zal je docent je iedere week evalueren, zodat je een idee krijgt van je gemaakte vorderingen, en je Spaans kunt blijven verbeteren.

ONDERWIJSMATERIAAL

De docenten maken gebruik van een uitgebreid aanbod aan lesmateriaal, waaronder grammatica, uitspraak-, schrijf-, spreek- en leesoefeningen. Deze materialen zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Daarnaast kun je als je wilt het boek kopen dat de docenten gebruiken als handleiding bij de cursus.

DOCENTEN

docenten Al onze docenten volgen een gedegen interne opleiding, en beschikken over een ruime ervaring in het onderwijzen van het Spaans als vreemde taal. Stuk voor stuk zijn ze geduldig en hulpvaardig; ze zien het lesgeven als hun roeping en doen het met ontzettend veel plezier.

HUISVESTING

Je zult het meeste plezier beleven aan je Spaanse taalprogramma in het buitenland, als je een plek hebt waar je je thuis kunt voelen. Omdat smaken en behoeftes per student verschillen, bieden wij verschillende soorten huisvesting:
Verblijf bij een gastgezin
Een verblijf bij een gastgezin betekent dat je je dagelijks leven deelt met Spaanssprekende mensen. Ontbijt en diner zijn hierbij inbegrepen, en het gezin heeft een wasmachine, of doet één keer per week de was voor je. De gastgezinnen worden met zorg uitgekozen, en tijdens je verblijf wordt je behandeld als een lid van de familie. We bezoeken alle huizen, en selecteren de gezinnen op hun sociale vaardigheden en gastvrijheid, en op de locatie van het huis.

Apartementen in Cartagena
Voor studenten die in een groep komen, kan de school helpen een geschikt (luxe) apartment in Cartagena te vinden.

ACTIVITEITEN

activiteiten We bieden een programma met interessante culturele en recreatieve activiteiten die je de mogelijkheid bieden je Spaans te oefenen, interessante plaatsen te bezoeken, en bovendien een leuke tijd te hebben met je medestudenten. Onderdeel van de sociale, culturele en sportieve activiteiten zijn bezoeken aan musea, natuurreservaten, het strand, concerten, ‘sightseeing tours’, wandelingen in de natuur, restaurants, etc. Deze activiteiten worden wekelijks geörganiseerd (tenminste twee activiteiten per week). Ze vormen een ideale manier om je talenkennis in de praktijk te brengen en om meer te leren begrijpen van de cultuur.

COLOMBIA

Colombia ligt in de noordwestelijke hoek van Zuid-Amerika en werd al als doorreisroute gebruikt door oude bevolkingsgroepen die door het Amerikaanse continent trokken. Het land biedt cultuurfanaten een rijk historisch erfgoed met ruёnes uit het precolumbiaanse tijdperk, waarvan er vele makkelijk bereikbaar zijn vanuit de hoofdstad, Bogotá. Bogotá herbergt tevens enkele mooie voorbeelden van koloniale architectuur. Colombia heeft vierendertig natuurparken en een groeiend aantal natuurreservaten, die stuk voor stuk mogelijkheden bieden voor tal van activiteiten, van bergbeklimmen of fietsen in de Andes, tot vogels kijken en vissen in de Amazonerivier. De Caribische noordkust biedt ideale omstandigheden voor diverse soorten watersport, en wordt gekenmerkt door een groot aantal moderne ‘beach resorts’.

CARTAGENA

cartagena Cartagena is door de UNESCO tot Cultureel Erfgoed verklaard, en staat bovenaan de lijst van miljoenen reizigers over de hele wereld. Rond de hele stad zijn grachten en vestingmuren gebouwd tegen aanvallen van piraten. In deze statige, bijna 500 jaar oude stad aan de Caribische zuidwestkust, is vandaag de dag nog veel terug te vinden van de charme, geschiedenis, architectuur, romantiek en het avontuur van lang vervlogen dagen.
In de buurt van Cartagena ligt het beroemde natuurpark Rosay Islands, een groep koraaleilanden met de beste stranden van Cartagena. Op slechts 40 minuten afstand van Cartagena ligt het Totumomoeras, een zoetwatermeer dat naast de zee is gelegen, en dat een paradijselijke nestelplaats vormt voor veel soorten vogels die toeristen en locals aantrekken. Je kunt hier zwemmen in de krater van een vulkaan; een moddervulkaan, waarvan de modder een gunstige werking op de huid schijnt te hebben. Daarnaast mag je zeker de charmante restaurants en café’s die in de zogenaamde oude stad liggen niet missen.

EXCURSIES

De school biedt vele weekendexcursies, waaronder:

Bezoek aan de Eilanden van El Rosario: Vlakbij Cartagena zijn prachtige stranden te vinden, waarvan die bij natuurpark ‘Islas del Rosario’ tot de beste behoren. Dit park bestaat uit duizenden koraaleilandjes in de Caribische zee. Studenten kunnen hier duiken of duiklessen nemen tegen een zeer speciaal tarief. Je kunt genieten van prachtige stranden en van het onderwaterleven; en stel je eens een duikexcursie van een heel weekend samen met je docent voor: een werkelijk fantastische ervaring! Ook worden er cultuurexcursies geörganiseerd langs de muren, het kasteel en de straten van de oude stad. Omdat Cartagena de plek was waar de Spanjaarden het goud dat ze binnen het hele Zuid-Amerikaanse continent hadden vergaard verzamelden, heeft de stad een groot aantal scheepshavens. Cartagena was bovendien een van de belangrijkste havens ten behoeve van de slavenhandel in Zuid-Amerika. De Heilige Pedro Claver, de ‘slaaf der slaven’ woonde er. Vandaag de dag herinneren de prachtige kerken ons aan zijn daden.

VRIJWILLIGERSPROGRAMMA

Het programma ‘Spaans en Vrijwilligerswerk’ bestaat uit een cursus Spaans en een plaats als vrijwilliger in een weeshuis, ziekenhuis, liefdadigheidsinstelling of op de Universiteit. Dit programma is met name bedoeld voor mensen met een beroep en wat werkervaring die niet alleen Spaans willen leren, maar ook graag anderen willen helpen. Het programma bestaat uit 32 lesuren per week, waaronder 15 uur Spaans, 5 uur extra activiteiten en 12 uur vrijwilligerswerk bij een sociale instelling in Cartagena.
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Catedral de Zipaquira
COLOMBIA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: