Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Bogota, COLOMBIA

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

beschrijving van de school Als je graag Colombia wilt leren kennen en tegelijkertijd Spaans wilt leren, raden we je aan om een cursus op onze school in Bogotá te volgen. We bieden Spaanse cursussen aan voor studenten, professionals en families uit de hele wereld, maar ook speciale cursussen (zakelijk Spaans, medisch Spaans, enz.) en vrijwilligerswerk.

De school in Bogotá is gelegen in de buurt Quinta Camacho, een van de meest traditionele wijken van Bogotá. De school is omgeven door prachtige huizen in Engelse stijl die onderdeel zijn van het culturele erfgoed van de stad. Vanuit Quinta Camacho heb je een uitstekende verbinding met de rest van de stad. De school ligt dichtbij het financiële centrum, 4 minuten van het station Las Flores, 15 minuten van het centrum en 10 minuten van ¨Parque de la 93¨, een commercieel en recreationeel park en een van de meest populaire winkelgebieden van Zuid-Amerika. Het ligt ook dichtbij de ¨G-zone¨, vernoemd naar ¨Gourmet¨ en ¨Gastronomie¨. In dit gedeelte van de stad vind je mooie winkels en uitstekende restaurants.

LESPROGRAMMA SPAANS

lesprogramma spaans Wij geven Spaans door middel van intensieve cursussen waarbinnen de interesses van de student centraal staan (of het nu gaat om interesses op het gebied van werk, familieleven of cultuur). De cursussen worden gegeven volgens de richtlijnen van zowel de Common European Framework of references for languages (CEF) als de American Council on the Teaching of Foreign Languages (ACTFL).

De standaard groepscursus bestaat uit 15 uur Spaans les, "tutorials", dans- en kooklessen en andere culturele activiteiten die niet alleen tot doel hebben je Spaans te verbeteren, maar waarbij je ook meer leert over Colombia en de Colombiaanse cultuur. De intensieve groepscursus biedt dezelfde extra-curriculaire activiteiten maar met extra uren Spaans (20 uur Spaans). Het maximum aantal studenten per groep is 8 (het gemiddelde aantal is 3-4). Je kunt ook kiezen voor een individueel programma, dat is aangepast aan jouw persoonlijke behoeften en doelstellingen.

NIVEAU’S

We bieden zes onderwijsniveau’s; het aantal niveau’s dat nodig is om een professioneel, efficiёnt en erkend taalonderwijsprogramma te kunnen verzekeren. Het is erg belangrijk dat je les krijgt op jouw niveau, zodat je het meeste profijt hebt van je verblijf bij ons op school. Op de eerste dag zal daarom je niveau getest worden, zodat we een leerplan kunnen opzetten dat tegemoet komt aan jouw behoeften. Daarnaast zal je docent je iedere week evalueren, zodat je een idee krijgt van je gemaakte vorderingen, en je Spaans kunt blijven verbeteren.

ONDERWIJSMATERIAAL

De docenten maken gebruik van een uitgebreid aanbod aan lesmateriaal, waaronder grammatica, uitspraak-, schrijf-, spreek- en leesoefeningen. Deze materialen zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Daarnaast kun je als je wilt het boek kopen dat de docenten gebruiken als handleiding bij de cursus.

DOCENTEN

Al onze docenten volgen een gedegen interne opleiding, en beschikken over een ruime ervaring in het onderwijzen van het Spaans als vreemde taal. Stuk voor stuk zijn ze geduldig en hulpvaardig; ze zien het lesgeven als hun roeping en doen het met ontzettend veel plezier.eaching.

HUISVESTING

huisvesting Je zult het meeste plezier beleven aan je Spaanse taalprogramma in het buitenland, als je een plek hebt waar je je thuis kunt voelen. Omdat smaken en behoeftes per student verschillen, bieden wij verschillende soorten huisvesting:

Verblijf bij een gastgezin
Een verblijf bij een gastgezin betekent dat je je dagelijks leven deelt met Spaanssprekende mensen. Ontbijt en diner zijn hierbij inbegrepen, en het gezin heeft een wasmachine, of doet één keer per week de was voor je. De gastgezinnen worden met zorg uitgekozen, en tijdens je verblijf wordt je behandeld als een lid van de familie. We bezoeken alle huizen, en selecteren de gezinnen op hun sociale vaardigheden en gastvrijheid, en op de locatie van het huis. Op de eerste lesdag worden alle studenten bij hun verblijf opgehaald.

Studentenhuisvesting / “Dorm”
De school biedt ook de mogelijkheid om te verblijven in een klein hotel in Bogota waar je de faciliteiten deelt met andere toeristen en studenten.

ACTIVITEITEN

activiteiten We bieden een programma met interessante culturele en recreatieve activiteiten die je de mogelijkheid bieden je Spaans te oefenen, interessante plaatsen te bezoeken, en bovendien een leuke tijd te hebben met je medestudenten. Onderdeel van de sociale, culturele en sportieve activiteiten zijn bezoeken aan musea, natuurreservaten, het strand, concerten, ‘sightseeing tours’, wandelingen in de natuur, restaurants, etc. Deze activiteiten worden wekelijks geörganiseerd (tenminste twee activiteiten per week). Ze vormen een ideale manier om je talenkennis in de praktijk te brengen en om meer te leren begrijpen van de cultuur.

COLOMBIA

Colombia ligt in de noordwestelijke hoek van Zuid-Amerika en werd al als doorreisroute gebruikt door oude bevolkingsgroepen die door het Amerikaanse continent trokken. Het land biedt cultuurfanaten een rijk historisch erfgoed met ru?nes uit het precolumbiaanse tijdperk, waarvan er vele makkelijk bereikbaar zijn vanuit de hoofdstad, Bogotá. Bogotá herbergt tevens enkele mooie voorbeelden van koloniale architectuur. Colombia heeft vierendertig natuurparken en een groeiend aantal natuurreservaten, die stuk voor stuk mogelijkheden bieden voor tal van activiteiten, van bergbeklimmen of fietsen in de Andes, tot vogels kijken en vissen in de Amazonerivier. De Caribische noordkust biedt ideale omstandigheden voor diverse soorten watersport, en wordt gekenmerkt door een groot aantal moderne ‘beach resorts’.

BOGOTA

bogota Bogota heeft een inwoneraantal heeft van 8 miljoen mensen (in Bogota en omgeving), afkomstig uit diverse delen van Colombia en de rest van de wereld, en de stad blijft groeien. Er zijn diverse koloniale en republikeinse huizen te vinden, en tevens moderne bouwwerken. Bogota heeft meer dan 50 musea, zoals onder meer het goudmuseum, het Nationaal Museum, het Boteromuseum, het dichtershuis Silva, de ‘Quinta de Bolívar’, Maloka, het Museum voor Moderne Kunst, het Colontheater en de boekhandel Luis Angel Arango. De inwoners zijn vriendelijke en houden erg van hun stad. Buiten de stad kun je het Guatavitameer bezoeken waar de ‘Dorado’ is gelegen (Dorado is de naam die de Spanjaarden gebruikten voor de plaatsen waar de Indiaanse bevolking goud placht te verbergen), de zoutkathedraal van Zipaquira, het Neusameer en duizenden plaatselijke restaurants die door de inwoners van Bogotá met name in het weekend worden bezocht.

EXCURSIES

excursions Bezoek aan het prachtige Guatavitameer: Dit schitterende meer is gelegen in het Andesgebergte, op slechts een half uur afstand van de school. In dit meer hielden de oorspronkelijke bewoners rituele ceremoni?n ter verering van de zon. Hier vindt de beroemde legende van El Dorado zijn oorsprong.

Bezoek aan Ráquira: Ráquira is een kleine stad in de Andes. Je kunt hier prachtige handgemaakte souvenirs kopen en het omringend landschap is werkelijk schitterend. Bovendien ligt het niet ver van een woestijn vol zeefossielen.

Fietstocht door de stad: Jaren geleden besloten de plaatselijke autoriteiten de hoofdstraten van de stad op maandagmorgen af te sluiten voor verkeer, en alleen open te stellen voor fietsers. Deze gewoonte geldt vandaag de dag nog steeds, en omdat het project sinds het begin een succes was, is er sindsdien door de hele stad een netwerk van fietspaden gebouwd, dat permanent gebruikt wordt en een milieubewuste en goedkope vorm van transport vormt. Enkele jaren geleden hebben de bewoners van Bogotá bovendien een verdrag gesloten met het milieu. Acht miljoen inwoners stemden bij openbare verkiezingen voor de ‘autoloze’ dag, die nu eens per jaar gehouden wordt. Op die dag gaat iedereen op de fiets of lopend naar zijn werk of naar school.

VRIJWILLIGERSPROGRAMMA

vrijwilligersprogramma Het programma ‘Spaans en Vrijwilligerswerk’ bestaat uit een cursus Spaans en een plaats als vrijwilliger in een weeshuis, ziekenhuis, liefdadigheidsinstelling of op de Universiteit. Dit programma is met name bedoeld voor mensen met een beroep en wat werkervaring die niet alleen Spaans willen leren, maar ook graag anderen willen helpen. Het programma bestaat uit 32 lesuren per week, waaronder 15 uur Spaans, 5 uur extra activiteiten en 12 uur vrijwilligerswerk bij een sociale instelling in Bogotá.
Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Catedral de Zipaquira
COLOMBIA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: