Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIESpaanse School in Santiago, CHILE

BESCHRIJVING VAN DE SCHOOL

beschrijving van de school Onze Spaanse school is gevestigd in een prachtig oud herenhuis, gebouwd in het begin van de 20e eeuw in Providencia – het huidige Santiago. Het herenhuis ligt in een rustig straatje vlakbij populaire parken en kleine restaurantjes, tien minuten buiten de toeristische wijk “Barrio Bellavista”. Deze wijk is slechts 3 metrostations verwijderd van het centrum van de stad. Sinds 1985 zijn er steeds meer restaurants, café’s, discotheken en kleine theaters te vinden. Deze buurt is zeer aantrekkelijk voor studenten, artiesten en kunstenaars. De fijne sfeer en de persoonlijke aandacht voor de student op school, maakt dit de ideale omgeving voor een taalvakantie.

HET PROGRAMMA SPAANS

het programma spaans De school biedt vier verschillende cursussen Spaans aan:

 • Groepscursus – Deze cursus start elke maandag met maximaal 7 studenten per klas (gemiddeld 4). Er zijn lessen in de ochtend en in de middag (per dag heb je een halve dag les).
 • Privélessen – Deze lessen zijn meestal in de middag.
 • Semi-privélessen – Eén leraar per twee studenten.
 • Speciale modules – Dit stel je zelf samen: 1 op 1 of 2 op 1, gecombineerd met groepslessen.

Je kunt kiezen tussen 20, 30 of 35 lesuren per week of een ander aantal als je privélessen volgt. Er is een maximum van 7 studenten per klas, maar gemiddeld zijn dit er 4. Naast de lessen bieden we ook culturele activiteiten aan zodat je als student meer te zien krijgt en te weten komt van de cultuur, de politiek, de geschiedenis en de sociaal-economische en ecologische aspecten van Chili. Eén keer per week bezoek je gedenkplaatsen, musea, wijngaarden etc. Houd er rekening mee dat deze excursies niet bij de privélessen in het pakket zitten.

Er zijn ook speciale cursussen die je kunt volgen, zoals DELE-voorbereiding, commercieel Spaans, medisch Spaans, Spaans & wijn en workshops m.b.t. mensenrechten.

NIVEAUS EN LESMATERIALEN

De cursus is opgedeeld in 7 niveaus:

 • Spaans voor beginners
 • Basis Spaans I en II
 • Gemiddeld / overgangsvorm Spaans I en II
 • Spaans voor gevorderden I en II

Bij de niveaus beginners, basis I & II en gemiddeld/overgangsvorm I & II werken we met een werkboek, welke de studenten gratis ontvangen. Bij het niveau Spaans voor gevorderden wordt gebruik gemaakt van video’s, krantenartikelen, literatuur, films en muziek van Chileense songwriters als basis voor discussies en opdrachten.

Onze lesmethode is interactief en communicatief, met activiteiten in de middag zodat je hetgeen wat je ’s ochtends hebt geleerd, ’s middags in de praktijk kunt brengen.

LERAREN

leraren Al onze leraren Spaans hebben jarenlange ervaring, een universitaire titel en Spaans als moedertaal. Het belangrijkste doel is leren in het Spaans te kunnen communiceren.

ACCOMMODATIE

We bieden zorgvuldig geselecteerde accommodaties aan voor verblijf tijdens het volgen van je cursus, maar ook wanneer je geen cursus bij ons volgt. Alle accommodaties zijn maximaal 45 minuten van de school verwijderd. Tweepersoons kamers zijn alleen beschikbaar voor twee personen die samen reizen (dit geldt niet voor het hostel ).

Gedeeld Appartement Eén- of tweepersoons kamer, gedeelde badkamer. Gebruik van keuken en wasmachine, lakens, schoonmaakdienst. Vaak op loopafstand van de school. Normaal gesproken deel je het appartement met een Chileen (de flateigenaar) en soms ook met een andere taalstudent.

Verblijf bij een gastgezin Onze gastfamilies zijn zorgvuldig geselecteerd zodat je als student een goed beeld krijgt van het Chileense familieleven. Zelfs wanneer mensen alleen wonen, is er altijd een groot sociaal netwerk aanwezig, waardoor er de mogelijkheid is om kennis te maken met het sociale leven in Chili. Dit is de beste manier om je Spaans te oefenen en de Chilenen en hun cultuur te leren kennen!.

Het is ook mogelijk om in een hotel, mini-appartement of een studio te verblijven.

ACTIVITEITEN

activiteiten Elke week organiseert de school een groot aantal activiteiten:
 • Welkomstreceptie met empanadas en wijn.
 • Excursies (bezoekjes aan een wijngaard inclusief wijnproeven, het museum house of Pablo Neruda, het pre-Koloniale museum, het Archeologisch Museum of het Museum of Fine Arts).
 • Social nights met uitwisseling tussen buitenlandse en Chileense studenten zodat je je Spaans kunt oefenen en de Chileense studenten hun Engels.
 • Salsalessen

CHILI

Als toeristische trekpleister werd Chili al snel bekend als één van de mooiste, interessantste en meest verfijnde landen van Zuid-Amerika. Het bijna 3900 km lange land ligt tussen de Stille Oceaan en het indrukwekkende Andesgebergte. Chili biedt een geweldige variatie aan landschappen en culturen; langgerekte, verlaten stranden, de centrale vallei met zijn wijngaarden, de Atacama woestijn in het noorden en de ongerepte wildernis in het zuiden met zijn vulkanen, meren, bossen en fjorden. Je kunt ook het mysterieuze Paaseiland en het Antarctische landschap bezoeken. Omdat Chili sinds 1990 weer een democratie is, is er een stabiele politieke situatie en een sterke economie. Dit maakt het een erg veilig land om te reizen. De Chilenen zijn een mix van Europese en Arabische immigranten met Mapuche-indianen uit het zuiden en de Aymara uit het Noorden.

SANTIAGO

santiago Santiago, de politieke, economische, culturele en sociale hoofdstad van Chili, is zonder twijfel een van de veiligste metropolen van Zuid-Amerika. De stad is perfect gelegen, slechts 90 minuten van de kust en het Andesgebergte, heeft een paar van de meest belangrijke ski-resorts in Zuid-Amerika, een rijke cultuur en een bruisend nachtleven. Oftewel, een perfecte locatie om Spaans te leren!
Je kunt je studie Spaans combineren met diverse culturele activiteiten zoals weekendtrips naar de centrale Chileense kust, wintersport, paardrijden of wandelen door de Andes, het beklimmen van de actieve vulkaan Villarica in het Lake District, bezoekjes aan het strand of de pittoreske havenstad Valparaiso of dansen in één van Santiago’s vele discotheken in de beroemde wijk Bellavista. Het culturele aanbod is één van de beste in heel Zuid-Amerika.

EXCURSIES

excursies We organiseren weekendexcursies naar de Andes, warmwaterbronnen, Nationale Parken en de kust. Onze studenten kunnen ook voor andere activiteiten kiezen zoals bergbeklimmen, trektochten maken, raften of skiën in de winter. Daarnaast zijn er 2- en 3-daagse trips naar La Serena en de Elqui vallei of naar Pucón en de Villarrica vulkaan bij ons te boeken.

Voor degenen die meer op hebben met het stadsleven, raden we aan om de "salsotecas" in Bellavista te bezoeken, waar je Tango, Salsa, Merengue en zelfs Capoeira kunt dansen. Wij bieden een gevarieerd programma aan met allerlei activiteiten, terwijl de studenten zich onderdompelen in de Spaanse taal en de Chileense cultuur. Tegelijkertijd proberen we ervoor te zorgen dat je de mogelijkheid hebt om een echt Chileens avontuur te beleven; anders dan de ‘normale’ toeristenervaring

PRAKTISCHE INFORMATIE

De beste manier om aan te komen is te vliegen op het vliegveld van Santiago (SCL). We regelen gratis vervoer met een minibus van het vliegveld naar de accommodatie (heenweg) als je je accommodatie bij ons boekt.

Voordat je begint aan je cursus Spaans, sturen we je een plaatsingstest. Deze test helpt ons om te bepalen welk niveau Spaans je hebt. Het is erg belangrijk voor ons dat we deze test 5 dagen voordat je cursus begint retour hebben ontvangen.

VRIJWILLIGERSPROGRAMMA

We bieden een leuk en interessant vrijwilligersprogramma aan in Santiago. Je kunt starten met je project na het volgen van een Spaanse cursus, zodat je een goede basis hebt gelegd qua taal. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Naast vrijwilligerswerk biedt de school ook interessante stagemogelijkheden in Chileense- en internationale bedrijven, Chileense overheidsbedrijven en particuliere bedrijven gericht op sociale-, ecologische-, etnische- of culturele onderwerpen. Een goede beheersing van de Spaanse taal is onmisbaar, daarom organiseren we taalcursussen in kleine klassen, gericht op je individuele behoeften m.b.t. het werk. Deze cursus kun je voor of tijdens je stage volgen.

WE RADEN DEZE SCHOOL AAN OMDAT:

 • Santiago een geweldige stad is om te ontdekken; zeer cultuurrijk.
 • De school in Providencia is gevestigd, dichtbij het centrum van de stad en de beroemde “Barrio Bellavista”: een perfecte locatie om Spaans te leren en van je vrije tijd te genieten.
 • De warme sfeer en de persoonlijke aandacht die je van de leraren krijgt, ervoor zorgt dat het de perfecte omgeving is voor een taalvakantie.
 • Er speciale programma’s zijn die je kunt volgen, zoals Business Spaans, Spaans voor advocaten, Medisch Spaans en Spaans & Wijn.
 • Er veel activiteiten worden georganiseerd door de school, die ervoor zorgen dat je volledig ondergedompeld wordt in de Chileense maatschappij.

 

Als je meer informatie over deze school wilt of je wilt je aanmelden, klik hier a.u.b.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Isla Este
CHILE
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: