Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op n na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld Meer lezen

INFORMATIEGENERAL INFORMATION ABOUT ECUADOR

The Republic of Ecuador,is a representative democratic republic in South America, bounded by Colombia on the north, by Peru on the east and south, and by the Pacific Ocean on the west. The country also includes the Galpagos Islands in the Pacific, about 965 kilometers (600 miles) west of the mainland. Ecuador is the Spanish word for equator. Ecuador straddles the equator and has an area of 256,370 square kilometers (98,985 mi). Its capital city is Quito, however its largest city is Guayaquil.

Capital:
.: Quito

Area:
.: Total: 256,370 km (72nd) 98,985 sq mi
.: Water (%): 8.8

Independence:
.: From Spain: May 24, 1822
.: From Gran Colombia: May 13, 1830
Official languages:
.: Spanish

Population:
.: July 2005 census: 13,228,000 (67th)
.: Density: 47/km (147th) 122/sq mi

ALGEMENE BESCHRIJVING ECUADOR

profiles - ecuador Ecuador grenst in het westen aan de Pacifische Zee, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het noorden aan Colombia. Ook de Galapagoseilanden in de Stille Oceaan, gelegen op ongeveer 965 kilometer ter westen van het vasteland, maken onderdeel uit van land. Ecuador is het Spaanse woord voor evenaar. Ecuador ligt op de evenaar en heeft een oppervlakte van 256.370 vierkante kilometer. De hoofdstad van het land is Quito, wat La Capital del Sol betekent (De Hoofdstad van de Zon), maar de grootste stad van het land is Guayaquil, met een inwoneraantal van 2.200,000. Ecuador heeft een inwoneraantal van ongeveer 13 miljoen mensen; iets meer dan de helft woont in de laaglanden aan de kust (54%), ongeveer 5.5 miljoen mensen leven in de bergen (42%) en ongeveer 500.000 mensen wonen in het reusachtige gebied langs de oevers van de Amazonerivier (3%). Op de Galapagoseilanden wonen rond de 17.000 mensen.

BEVOLKING EN CULTUUR ECUADOR

people and culture - ecuador Naar schatting 70% van Ecuatoriaanse bevolking leeft onder de armoedegrens, waardoor het bij elkaar zien te krijgen van voldoende eten voor de hele familie de grootste zorg is voor de meeste mensen. Ondanks deze strijd om te overleven, die door meer dan de helft van de bevolking gevoerd wordt, zijn de Ecuatorianen erg vriendelijk en gastvrij. Ze zijn hartelijk en open, en vieren verjaardagen en andere bijzondere gelegenheden met groot enthousiasme.

De Ecuatorianen zijn erg trots op hun land en op hun onafhankelijkheid. Ze zijn trots op de natuurlijke schoonheid van hun land, ondanks de corrupte politici, die wat ze ook zeggen tijdens hun verkiezingscampagnes, maar niet in staat zijn het land welvaart te brengen. Net als in de meeste landen, bestaat er een vriendschappelijke rivaliteit tussen de verschillende regios. Dit is het duidelijkst merkbaar tussen de steden Quito (in de bergen) en Guayaquil (aan de kust); beide steden beweren dat de mensen er meer ontwikkeld, beleefder en hardwerkender te zijn, of dat ze een betere levensstijl te hebben.

Hoewel de officiёle taal Spaans is, worden door veel Indiaanse gemeenschappen en binnen veel regios nog steeds traditionele talen als Quechua, Awapit, Chapalachi, Quichua Shimi en Huaotirio gesproken. In het Amazonegebied wonen meer dan zeshonderdduizend Indianen afkomstig uit meer dan 14 verschillende culturele groepen waaronder de Cofn, Siona-Secoya, Shiwiar, Huaoranis, Achuar, Shuar, Zparo en Los Tagaeri. De nationale sport is uiteraard voetbal, net als in ieder ander Zuid-Amerikaans land. Overal worden geёmproviseerde wedstrijdjes gespeeld tussen mensen van alle leeftijden die hun talenten tonen. Ieder weekend worden er nationale kampioenschappen gespeeld, en wanneer het nationaal elftal speelt ligt praktisch het hele land stil. Ook volleybal en basketbal zijn populair.
Na de economische crisis van 1999 is meer dan een half miljoen Ecuatorianen naar het buitenland ge?migreerd. Zowel in de Verenigde Staten als in Spanje, Italiё, Canada en Japan zijn grote Ecuatoriaanse gemeenschappen te vinden. De totale in het buitenland wonende bevolking telt naar schatting meer dan twee miljoen mensen.

GEOGRAFIE EN NATUUR ECUADOR

weather and climate - ecuador Met meer dan 20.000 plantensoorten, 1500 soorten vogels en 300 soorten zoogdieren, is Ecuador een van s werelds hot spots voor wat betreft biologische diversiteit. In de voor wat klimaat betreft onderling zeer verschillende zones en regios kunnen verschillende soorten leven, waarbij de tropische wouden in het oosten de grootste diversiteit bieden. Ter vergelijking: in Ecuador zijn twee keer zoveel soorten vogels geregistreerd als in heel Noord-Amerika of Europa samen. Van overal ter wereld komen natuurliefhebbers naar Ecuador om de vari?teit en het schouwspel te bewonderen dat zon groot en divers aantal soorten kan bieden.
Ecuador kan geografisch worden onderverdeeld in 4 gebieden: de Kust, het de Andesgebergte, het Amazonegebied en de Galapagoseilanden. De Pacifische kust kent een gemiddelde temperatuur van 25 C en is over het algemeen heet en vochtig van december tot mei (het regenseizoen) en droog en warm van mei tot oktober. In het Andesgebied varieert de temperatuur afhankelijk van de hoogte. Van november tot april is het gewoonlijk koud en nat, en het is droog tussen mei en oktober. De temperatuur ligt tussen de 0 en de 20 C, afhankelijk van de hoogte. Als algemene regel geldt: hoe hoger, hoe kouder. Het Amazonegebied is vochtig en het regent er vrij veel tussen januari en september, bij temperaturen tot 36 C. Van oktober tot december is het over het algemeen droog en aangenamer door de lagere vochtigheidsgraad. Op de Galapagoseilanden heerst het hele jaar door een warm en aangenaam subtropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 C.

GELD ECUADOR

Sinds 2000 gebruikt Ecuador de Amerikaanse dollar als munteenheid. Hotels zijn er vanaf US$10 per nacht, afhankelijk van de ligging en het niveau van comfort. Redelijke backpackersaccommodatie is te vinden vanaf US$5 per nacht.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Quito
ECUADOR
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: