Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIEGENERAL INFORMATION ABOUT DOMINICAN REPUBLIC

The Dominican Republic is a Latin American country located on Hispaniola, the second-largest island in the Caribbean's Greater Antilles archipelago. Hispaniola lies west of Puerto Rico and east of Cuba and Jamaica. Its western third is home to Haiti, making Hispaniola one of two Caribbean islands that are split by two countries, Saint-Martin/Sint Maarten being the other.

The Dominican Republic is the site of the first permanent European settlement in the Americas, its capital Santo Domingo, which was also the first colonial capital in the Americas. It is the site of the first cathedral, university, European-built road, European-built fortress, and more.

For most of its independent history, the nation experienced political turmoil and unrest, suffering through many non-representative and tyrannical governments. However, since the death of military dictator Rafael Leonidas

Trujillo Molina in 1961, the Dominican Republic has moved toward representative democracy.

Capital:
.: Santo Domingo

Area:
.: Total 48,730 km² (130th)
18,815 sq mi
.: Water (%) 1.6

Independence:
.: From Haiti
.: Date 27 February 1844
Official languages:
.: Spanish

Population:
.: July 2007 estimate 9,760,000 (82th)
.: 2000 census 9,365,818
.: Density 201/km² (38th)
523/sq mi

ALGEMENE BESCHRIJVING DOMINICAN REPUBLIC

profiles - dominican republic De Dominicaanse Republiek is een Latijns-Amerikaans land dat gelegen is in de eilandengroep de Grote Antillen op het Caribische eiland Hispaniola. Het deelt het eiland met de Republiek Haїti, waarmee het een van de twee Caribische eilanden is die is opesplitst in twee landen; het andere is Sint Maarten. Hispaniola is het op één na grootste eiland van de Grote Antillen, en ligt ten westen van Puerto Rico en ten oosten van Cuba en Jamaica.
In de Dominicaanse Republiek is de eerste permanente Europese nederzetting van het Amerikaanse continent gevestigd, met als hoofdstad Santo Domingo, wat tevens de eerste koloniale hoofdstad op het Amerikaanse continent was. Hier staan onder meer de eerste koloniale kathedraal en de eerste koloniale universiteit, en hier ligt de eerste door Europeanen gebouwde weg, het eerste door Europese handen gebouwde fort, etc.Sinds het land onafhankelijk is, heeft het gedurende het grootste deel van de tijd politieke onrust en opstanden gekend, terwijl het geregeerd werd door een groot aantal ondemocratisch gekozen en dictatoriale regeringen. Sinds de dood van militair dictator Rafael Leonidas Trujillo Molina in 1961, is de Dominicaanse Republiek echter verworden tot een representatieve democratie.
De Dominicaanse Republiek is een kleurig tapijt van Spaanse, Franse, Haїtiaanse en Afrikaanse invloeden die met elkaar verwoven zijn door een rijke en gevarieerde geschiedenis. Cristoffel Columbus beschreef dit tropische land als ‘een schitterend paradijs met hoge, beboste bergen en brede valleien waardoorheen rivieren stromen’. Deze verklaring is vandaag de dag nog zo waarheidsgetrouw als hij in 1492 was. Behalve het comfort van zon, zee en zand, biedt de Dominicaanse Republiek je een opwindende en unieke culturele ervaring die je zintuigen wakker zal schudden. Dit is een bestemming als geen andere. Het is een sensueel feest van duizelingwekkende landschappen, een exotische keuken, en een opmerkelijke variatie aan kunst en mogelijkheden om jezelf te vermaken. Het opzwepende ritme van de merengue, intrigerende relikwiёn van eeuwen geleden, de beste sigaren, maar ook eerste klas basketbal; dit alles ligt hier op je te wachten. De Dominicaanse Republiek is een verrassende bestemming die zelfs de meest ervaren reiziger zal weten te verrassen.

GEOGRAFIE EN NATUURDOMINICAN REPUBLIC

De Dominicaanse Republiek, gelegen in Nederlands West-Indiё, beslaat het oostelijke tweederde deel van het eiland Hispaniola. Het resterende derde deel aan de westkant wordt ingenomen door Haїti. De oppervlakte is ongeveer even groot als de Amerikaanse staten Vermont en New Hampshire samen. De berg Duarte, op 3.175, is het hoogst gelegen punt in de ‘West Indies’.

KLIMAAT DOMINICAN REPUBLIC

weather and climate - dominican republic In het grootste deel van de Dominicaanse Republiek heerst het hele jaar door een prachtig tropisch klimaat, met een gemiddelde temperatuur van rond de 25°C. Sommigen noemen het klimaat van de Dominicaanse Republiek ‘de eindeloze zomer’, vanwege het warme zonnige weer dat overal in het land, het hele jaar door, genoten kan worden. Er zijn kleine variaties merkbaar tussen de zomer- en de wintermaanden. Het zogenaamde ‘koele’, of winterseizoen, duurt van november tot april. De luchtvochtigheid is gedurende deze tijd van het jaar relatief laag, en de avonden zijn aanmerkelijk koeler dan in de zomermaanden. De maximumtemperaturen in de gebieden aan de kust en aan het strand liggen overdag rond de 28°C en ‘s avond rond de 20°C.
In de bergachtige binnenlanden heerst een aanzienlijk koeler klimaat, en op de hoogste bergtoppen kan de temperatuur soms tot onder het vriespunt dalen. Heel af en toe is er op deze toppen zelfs sneeuw te zien. Het zomerseizoen in de Dominicaanse Republiek duurt van mei tot oktober. De gemiddelde dagtemperatuur aan de kust stijgt dan tot rond de 31°C overdag, en daalt ‘s nachts tot omstreeks 22°C. Door de hogere vochtigheidsgraad kan het in deze periode echter veel heter aanvoelen. Onafhankelijk van het seizoen is het koelste gedeelte van het land het bergachtige gebied van de ‘Cordillera Central’, rond Jarabacoa en Constanza, waar de gemiddelde maximum temperatuur rond de 16°C ligt. De woestijnachtige gebieden in het zuidwesten van het land kennen de hoogste gemiddelde temperaturen, soms oplopend tot meer dan 40°C. De grootste hoeveelheid neerslag valt in het noordelijk deel van de Dominicaanse Republiek, met name in de maanden oktober en april. In de zuidelijke gebieden valt de meeste neerslag tussen mei en november. Stormen met orkaankracht en zware stortregens doen zich in alle delen van de Dominicaanse Republiek zeker voor, maar meestal valt dit type neerslag in korte buien. Anders dan zwaardere stormen die door een bepaald gebied woeden, zijn de meeste regenbuien kortdurend en worden meestal na een half uur alweer gevolgd door een stralend schijnende zon. Niet altijd zijn de verschillen tussen het zomer- en het winterseizoen even consecuent. Afgezien van wat ‘gebruikelijk’ is, kent de Dominicaanse Republiek abnormale weerspatronen, zoals weken zonder enige neerslag, en perioden waarin het dagen achtereen hevig regent. In verreweg de meeste gevallen kunnen bezoekers aan de Dominicaase Republiek echter het hele jaar door veel zon en een blauwe hemel verwachten.

GELD DOMINICAN REPUBLIC

money - dominican republic De meeste grotere hotels, ‘resorts’, restaurants en winkels accepteren de belangrijkste creditcards en travelers checks, maar er wordt soms wel een extra bedrag gerekend voor betalingen met creditcard. De grotere gebieden, waar toeristenresorts zijn gevestigd, en de grotere dorpen en steden, beschikken over banken met geldautomaten die 24 uur per dag toegankelijk zijn. Banken zijn gewoonlijk geopend van maandag tot en met vrijdag, van 08:30 ‘s morgens tot 04:00 ‘s middags. Sommige filialen zijn doordeweek open tot 9 uur ‘s avonds, en sommige ook op zaterdagochtend. De meeste banken bieden naast de mogelijkheid om buitenlands geld te wisselen, ook de mogelijkheid om geld op te nemen met een creditcard, maar er wordt wel altijd om een identificatie zoals een paspoort gevraagd.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Playa
REPÚBLICA DOMINICANA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: