Search:
Talen:

DE SPAANSE TAAL

Spaans is de op één na meest gesproken taal ter wereld (na het Mandarijnchinees), dankzij het grote aantal native speakers dat de taal spreekt. Tussen de 450 en de 500 miljoen mensen spreken Spaans als eerste of tweede taal. Het is, als eerste of tweede taal, de op twee na meest gesproken taal na het Mandarijn en het Engels samen, en het is de moedertaal van 400 miljoen mensen over de hele wereld… Meer lezen

INFORMATIEGENERAL INFORMATION ABOUT COLOMBIA

The Republic of Colombia, is the north westernmost country of South America. Colombia is bordered to the east by Venezuela and Brazil; to the south by Ecuador and Peru; to the North by the Atlantic Ocean, through the Caribbean Sea; and to the west by Panama and the Pacific Ocean. Colombia is also the only country in South America that borders both the Atlantic and the Pacific Ocean.
Colombia is a large and physically diverse nation. It is the fourth-largest country in South America (after Brazil, Argentina, and Peru), with an area seven times greater than that of New England; more than twice that of France; Its vast territory is one of great physical contrasts, ranging from the towering, snow capped peaks of the Andes to the hot, humid plains of the Amazon River Basin. Not only is Colombia large in area, but it also has a large population, containing more people than any other South American country except Brazil. The nation's population is not evenly distributed. Most of the people live in the mountainous western third of the country, where Bogotá, the capital, and most of Colombia's other large cities are located.

Capital:
.: Bogotá

Area:
.: Total: 1,141,748 km² (26th) 440,839 sq mi
.: Water (%): 8.80

Independence:
.: From Spain declared: July 20, 1810 
.: Recognised: August 7, 1819
Official languages:
.: Spanish

Population:
.: July 2005 census: 45,600,000 (28th)
.: 2005 census: 42,090,502
.: Density: 40/km² (161st) 104/sq mi

ALGEMENE BESCHRIJVING COLOMBIA

profiles - colombia Colombia ligt is het noordwesten van Zuid-Amerika. Het grenst in het noordwesten aan Panama, in het noorden aan de Caribische Zee, in het oosten aan Venezuela en Braziliё, in het zuiden aan Peru en Ecuador, en aan de Stille Oceaan in het westen. 70% van de 46 miljoen inwoners van Colombia leeft in de stedelijke gebieden. Het land is overheersend rooms-katholiek en de offici?le taal is het Spaans. Verschillende indianengroepen door het hele land spreken nog steeds hun traditionele talen en practiseren hun traditionele geloven.

De noordelijke Caribische kust biedt idyllische omstandigheden voor alle mogelijke soorten watersport en wordt gekenmerkt door een groot aantal moderne ‘beach resorts’. Voor cultuurliefhebbers biedt het land een rijk historisch erfgoed waaronder veel ru?nes uit de tijd voor de komst van de Spanjaarden, waarvan vele makkelijk te bereiken zijn vanuit de hoofdstad, Bogota. In Bogota zijn tevens enkele prachtige voorbeelden van koloniale architectuur te vinden. Colombia telt vierendertig nationale parken en tevens een groeiend aantal natuurreservaten waarbinnen een groot aantal activiteiten kan worden beoefend, variёrend van bergbeklimmen en fietsen in het Andesgebergte tot vogels kijken en vissen in het Amazonegebied.

BEVOLKING EN CULTUUR

people and culture - colombia Traditiegetrouw woont de meerderheid van de Colombiaanse bevolking in de gebieden op het platteland of in de kleine dorpen. Sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw heeft er echter een constante migratie naar de steden plaatsgevonden, met name naar Bogota. Vandaag de dag woont ongeveer 75% van de Colombiaanse bevolking in de grotere steden. Alleen al in Bogota wonen meer dan 6 miljoen mensen.

In de Sierra Nevada van Santa Marta leeft een groot aantal Indianengemeenschappen, en tevens bevindt zich hier een van de belangrijkste archeologische opgravingen van Zuid-Amerika, ‘Ciudad Perdida’. De ‘Ciudad Perdida’ heeft de bijnaam ‘De Verloren Stad’ gekregen aangezien de stad pas in 1975 werd ontdekt. De Colombiaanse cultuur wordt sterk be?nvloed door de verschillende groepen immigranten die zich in de loop der tijd in het land hebben gevestigd. De folklore, kunst, muziek en het handwerk van het land vormen een combinatie van de cultuur van vele generaties Indianen, Spanjaarden en Afrikanen die Colombia hun thuis zijn gaan noemen.

GEOGRAFIE EN NATUUR

Colombia ligt in de noordwestelijke hoek van het Zuid-Amerikaanse continent. Het grenst in het noordwesten aan Panama en de Caribische Zee, in het noordoosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazili?, in het zuiden aan Ecuador en Peru en in het westen aan de Stille Oceaan.

Doordat Colombia zo dicht in de buurt van de evenaar ligt, is de temperatuur door het jaar heen niet erg veranderlijk. In de laaggelegen gebieden en in de gebieden aan de kust is het klimaat normaal gesproken het hele jaar door warm en vochtig. In de bergachtige regio’s ligt de temperatuur een stuk lager, met name boven de 2000 meter. Aan de kust en in het laagland liggen de temperaturen tussen de 24 en de 27 graden °C. In de bergachtige gebieden boven de 2000 meter varieert de temperatuur van 13 tot 15 graden °C. Hoe groter de hoogte, hoe kouder het wordt.

Colombia kan worden onderverdeeld in vier verschillende klimatologische regio’s: (1.) De centrale hoogvlakten die bestaan uit de bergketens genaamd ‘Cordillera Occidental’, ‘Cordillera Central’ en ‘Cordillera Oriental’ en een enorme vlakte genaamd de ‘Sabana de Bogota’. (2.) De laaglanden van de Atlantische kust die worden gevormd door de vlakten ten noorden van de hooglanden, hoewel ze in verbinding staan met de valleien van de rivieren de Cauca en de Magdalena, en het ge?soleerde bergencomplex met de naam Sierra Nevada de Santa Marta. (3.) De Pacifische laaglanden die bestaan uit het laaggelegen kustgebied genaamd ‘Serrano de Baudo’, en uit regenwoud en moerassen. (4.) Het Amazonegebied, een gebied dat het grootste deel van het oosten van Colombia in beslag neemt, en wat gelegen is aan de oostzijde van de Andes. De noordelijke en zuidelijke regio’s van Colombia bestaan ook uit laaggelegen regenwoud. Over het algemeen kunnen er slechts twee seizoenen in Colombia worden onderscheiden: het droge en het natte seizoen. Het natte of regenseizoen duurt van maart tot mei en van september tot november. Het droge seizoen duurt van december tot februari en van juni tot augustus. In de jungle van het Amazonegebied kan het het hele jaar door regenen. In het noorden van het land duurt het regenseizoen gewoonlijk van april tot november.

KLIMAAT

weather and climate - colombia Doordat Colombia zo dicht in de buurt van de evenaar ligt, is de temperatuur door het jaar heen niet erg veranderlijk. In de laaggelegen gebieden en in de gebieden aan de kust is het klimaat normaal gesproken het hele jaar door warm en vochtig. In de bergachtige regio’s ligt de temperatuur een stuk lager, met name boven de 2000 meter. Aan de kust en in het laagland liggen de temperaturen tussen de 24 en de 27 graden °C. In de bergachtige gebieden boven de 2000 meter varieert de temperatuur van 13 tot 15 graden °C. Hoe groter de hoogte, hoe kouder het wordt.

GELD

De munteenheid in Colombia is de Colombiaanse peso. Door het hele land zijn geldautomaten te vinden die 24 uur per dag functioneren.
© 2019 Studyspanishlatinamerica.com All rights reserved.
E-mail: info4@studyspanishlatinamerica.com
Catedral de Zipaquira
COLOMBIA
Share This
Facebook
Twitter
LinkedIn
Share:
0
0
Follow us on: